Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Πήρε προβάδισμα η Γιουβέντους (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: Πήρε προβάδισμα η Γιουβέντους (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/5/2015 23:38
Προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε η Γιουβεντους. Με γκολ των Μοράτα (9’) και Τέβες (58’ πεν.) η «Γηραιά Κυρία» νίκησε με 2-1 την Ρεάλ στο Τορίνο και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς στη Μαδρίτη. Ισοφάρισε προσωρινά με Ρονάλντο (27’) η «βασίλισσα», η οποία είχε και δοκάρι με τον Χάμες για να ολοκληρώσει την ανατροπή.

Η Γιουβέντους κέρδισε με 2-1 την Ρεάλ στο Τορίνο και έκανε το πρώτο βήμα για να επιστρέψει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

Μοράτα (9’) και Τέβες (58’ πεν.) ήταν οι σκόρερ για την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι που καλείται να υπερασπιστεί το προβάδισμα της στον επαναληπτικό της Μαδρίτης. Ισοφάρισε προσωρινά με τον Ρονάλντο (27’) η Ρέαλ, γκολ που δίνει πολλές ελπίδες στους πρωταθλητές Ευρώπης ενόψει της ρεβάνς στο «Μπερναμπέου».

Στα αξιοσημείωτα πως ο Ρονάλντο έφτασε τα 76 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ και ανέβηκε ξανά στην πρώτη θέση των σκόρερ της διοργάνωσης, αφήνοντας δεύτερο τον Μέσι με 75.

Τσάμπιονς Λιγκ: Πήρε προβάδισμα η Γιουβέντους (video)
Η Γιουβέντους ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Βιδάλ (1’) και Στουράρο (3’) είχαν καλές στιγμές για τους γηπεδούχους, ενώ στο 7’ ο Μοράτα επιχείρησε να κρεμάσει τον Κασίγιας, ο οποίος μπλόκαρε τη μπάλα.

Ωστόσο δύο λεπτά μετά ο Ισπανός φορ κατάφερε να σκοράρει, «πληγώνοντας» την πρώην ομάδα του. Ο Τέβες βρήκε χώρο και επιχείρησε το σουτ, ο Κασίγιας απόκρουσε ασταθώς και ο Μοράτα έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της «Γηραιάς Κυρίας».

Η Ρεάλ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και απείλησε με σουτ των Κρόος (12’) και Ίσκο (15’) που μπλόκαρε ο Μπουφόν. Στο 23’ ήταν η σειρά του Ρονάλντο να απειλήσει με διαγώνιο σουτ και τέσσερα λεπτά μετά ο Πορτογάλος κατάφερε να φέρει το σκορ στα ίσα.

Μετά από σέντρα του Χάμες, ο Ρονάλντο έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι, «γράφοντας» το 1-1. Μάλιστα η «βασίλισσα» θα μπορούσε να ολοκληρώσει την ανατροπή στο 41’, ωστόσο η εξ’ επαφής κεφαλιά-ψαράκι του Χάμες βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι των Ιταλών.

Πιο προσεκτικές οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, το οποίο δεν είχε σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο. Ωστόσο χρειάστηκε μια φάση ώστε η Γιουβέντους να ξαναπάρει το προβάδισμα. Στο 57’ ο Τέβες έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση, ο Καρβαχάλ τον ανέτρεψε στην περιοχή και ο Αργεντινός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα, κάνοντας το 2-1.

Η Ρεάλ προσπάθησε να απαντήσει, ωστόσο η Γιουβέντους κράτησε με σχετική άνεση το προβάδισμα της. Με εξαίρεση ένα άστοχο σουτ του Κρόος και μια προσπάθεια του Ρονάλντο με προβολή, η «βασίλισσα» δεν κατάφερε να απειλήσει τους γηπεδούχους. Μάλιστα η Γιουβέντους θα μπορούσε να πετύχει ένα 3ο γκολ, με τον Κασιγιάς να πραγματοποιεί απόκρουση σε κεφαλιά του Γιορέντε στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του «Μπερναμπέου», όπου η Ρεάλ καλείται να γυρίσει το σκορ εάν θέλει να βρεθεί στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για 2η σερί φορά.

Γιουβέντους: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Πίρλο, Μαρκίζιο, Στουράρο (64' Μπαρτζάλι), Βιδάλ, Τέβες (86' Περέιρα), Μοράτα (78' Γιορέντε).

Ρεάλ: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Βαράν, Πέπε, Μαρσέλο, Σέρχιο Ράμος, Κρόος, Χάμες, Ίσκο (63' Τσιτσαρίτο), Μπέιλ (86' Χεσέ), Κριστιάνο Ρονάλντο.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.