Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: «Άγγιξε» την πρόκριση η Άρσεναλ (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: «Άγγιξε» την πρόκριση η Άρσεναλ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/3/2015 23:41
Η Άρσεναλ «άγγιξε» την επική ανατροπή κόντρα στη Μονακό, καθώς πήρε τη νίκη με 2-0 στο Πριγκιπάτο, ωστόσο οι «κανονιέρηδες» ήθελαν ακόμα ένα γκολ για να πάρουν την πρόκριση, με τους Μονεγάσκους να «σφραγίζουν» το εισιτήριο για τα προημιτελικά χάρη στο 3-1 του πρώτου αγώνα. Ζιρού (36’) και Ράμσεϊ (79’) τα γκολ για τους Λονδρέζους.

Η Άρσεναλ πήρε τη νίκη με 2-0 στην έδρα της Μονακό, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει ένα τρίτο γκολ και να πανηγυρίσει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί για πέμπτη σερί σεζόν στους «16» της διοργάνωσης.

Ζιρού (36’) και Ράμσεϊ (79’) έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στους «κανονιέρηδες», οι οποίοι πίεσαν ασφυχτικά στα τελευταία λεπτά για το 3ο γκολ, ωστόσο το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ πήρε την πρόκριση χάρη στο 3-1 του Λονδίνου.

Το ματς:


Τσάμπιονς Λιγκ: «Άγγιξε» την πρόκριση η Άρσεναλ (video)
Η Μονακό κατάφερε να απειλήσει για πρώτη και μοναδική φορά στο πρώτο μέρος με ένα άστοχο σουτ του Μουτίνιο στο 3ο λεπτό καθώς η συνέχεια άνηκε στην Άρσεναλ. Οι Λονδρέζοι πήραν τον έλεγχο και στο 14’ είχαν καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Ζιρού, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Σούμπασιτς απόκρουσε το σουτ του Καθόρλα.

Το γκολ για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ ήρθε στο 36’, με τον Ζιρού να σκοράρει με διπλή προσπάθεια. Ο Σούμπασιτς απόκρουσε το πλασέ του Γάλλου φορ, ο οποίος όμως κέρδισε την κόντρα και από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κροάτη γκολκίπερ.

Η Άρσεναλ χρειάζονταν ακόμα δύο γκολ για την πρόκριση και θα μπορούσε να είχε πετύχει άλλο ένα πριν το ημίχρονο, με τους Γουέλμπεκ (38’) και Ζιρού (45+1’) να φτάνουν μια «ανάσα» από το 2-0.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να πιέζουν για ένα δεύτερο γκολ και είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Οζίλ, ο οποίος απείλησε αρχικά στο 53’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ που απόκρουσε εντυπωσιακά ο Σούμπασιτς, ενώ στο 63’ το σουτ του Γερμανού πέρασε άουτ.

Σε εκείνο το σημείο, ο Βενγκέρ αποφάσισε να ρίξει στο παιχνίδι τον Ράμσεϊ και δικαιώθηκε, καθώς ο Ουαλός άσος «έγραψε» το 2-0 στο 79’. Η φάση ξεκίνησε με σουτ του Γουόλκοτ που χτύπησε στο δοκάρι, όμως στη συνέχεια της φάσης ο Ράμσεϊ κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της Μονακό με διαγώνιο σουτ.

Η Άρσεναλ χρειάζονταν ακόμα ένα γκολ και στο 84’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να το πετύχει, με τον Σούμπασιτς να αποκρούει την κεφαλιά του Ζιρού. Παρά την πίεση των «κανονιέρηδων», η Μονακό κράτησε το 2-0 μέχρι το φινάλε και πήρε την πρόκριση για τους «8» για πρώτη φορά μετά από έντεκα χρόνια.

Μονακό: Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Αμπντενούρ, Ουάλας, Κουρζαουά, Κοντογκμπιά, Τουλαλάν, Μοουτίνιο, Ντιράρ (86' Ετσιετζίλε), Μαρσιάλ (60' Φερέιρα-Καράσκο), Μπερμπάτοφ (70' Μπερνάρντο Σίλβα).

Αρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγιερίν, Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ (83' Γκιμπς), Κοκελέν (63' Ράμσεϊ), Καθόρλα, Οζίλ, Σάντσες, Γουέλμπεκ (72' Γουόλκοτ), Ζιρού.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.