Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Στους «8» μέσω πέναλτι η Ατλέτικο (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: Στους «8» μέσω πέναλτι η Ατλέτικο (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/3/2015 00:33
Η Ατλέτικο κέρδισε με 1-0 την Λεβερκούζεν στο «Βιθέντε Καλντερόν» και οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση και ύστερα στα πέναλτι εκεί όπου με σκορ 3-2 πήρε την πρόκριση για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Την πρόκριση για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε με αγχωτικό τρόπο η Ατλέτικο. Η περσινή φιναλίστ κέρδισε με 1-0 την Λεβερκούζεν στη Μαδρίτη, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα, και «σφράγισε» το εισιτήριο για τους «8» στα πέναλτι με σκορ 3-2.

Μέτριο παιχνίδι από πλευράς θεάματος αλλά με πάθος και ένταση, με τους «ροχιμπλάνκος» να παίρνουν τη νίκη με τυχερό γκολ του Σουάρεθ στο 27’. Το 1-0 δεν άλλαξε ούτε στον έξτρα χρόνο της παράτασης και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι.

Εκεί, Τσαλχάνογλου, Τοπράκ και Κίσλινγκ δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν για λογαριασμό της Λεβερκούζεν, ενώ στον αντίποδα η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε δεν πλήρωσε τα χαμένα πέναλτι των Ραούλ Γκαρθία και Κόκε, με τον Τόρες να ευστοχεί με ωραία εκτέλεση στο τελευταίο.

Το ματς:


Τσάμπιονς Λιγκ: Στους «8» μέσω πέναλτι η Ατλέτικο (video)
Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Ατλέτικο, καθώς οι «ροχιμπλάνκος» δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα της Λεβερκούζεν και περιορίζονταν σε φλύαρη κατοχή, ενώ στο 23’ έχασαν με τραυματισμό τον Μογιά, ο οποίος υπέστη τράβηγμα στον δικέφαλο και στη θέση του πέρασε ο Γιαν Όμπλακ.

Στον αντίποδα, η Λεβερκούζεν είχε τις δύο πρώτες καλές στιγμές στο παιχνίδι με άστοχο σουτ του Τσαλχάνογλου (10’) και άλλο ένα του Σον (18’) που έδιωξε ο Μάντζουκιτς μπροστά από την εστία.

Παρόλα αυτά, οι «ροχιμπλάνκος» κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 27’ με την πρώτη τους προσπάθεια στον στόχο αλλά και με αρκετή δόση τύχης. Μετά από αδυναμία της Λεβερκούζεν να διώξει τη μπάλα σωστά από την περιοχή της, ο Σουάρεθ επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, με τον Τοπράκ να βάζει το πόδι του και να αλλάζει την πορεία της μπάλας, η οποία κατέληξε στα δίχτυα του Λένο.

Η Ατλέτικο ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και πριν το φινάλε του πρώτου μέρους θα μπορούσε να πάρει και προβάδισμα πρόκρισης, με τον Σπάχιτς όμως να διώχνει σωτήρια το σουτ του Σουάρεθ στο 38’.

Παρά την πίεση των γηπεδούχων στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, η Λεβερκούζεν δεν συνάντησε κάποιο πρόβλημα και απείλησε πρώτη στο 58’ με σουτ του Μπελαραμπί που μπλόκαρε εύκολα ο Όμπλακ.

Η πρώτη σημαντική στιγμή σημειώθηκε στο 70’ με φάουλ του Κόκε και τη μπάλα να περνάει μόλις έξω, ενώ στο 81’ ο Λένο απόκρουσε το σουτ του Τουράν.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου ο Λένο χρειάστηκε να επέμβει δύο φορές, αρχικά στο 106’ σε σουτ του Ραούλ Γκαρθία και ύστερα στο 116’ σε κεφαλιά του Τόρες. Στον αντίποδα, η Λεβερκούζεν απείλησε στο 111’ με μακρινό σουτ του Ρόλφες, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Η πρόκριση κρίθηκε στη «ρουλέτα», εκεί όπου η Ατλέτικο «σφράγισε» το εισιτήριο με 3-2, καθώς η Λεβερκούσεν ευστόχησε μόλις στα δύο από τα πέντε πέναλτι!

Η διαδικασία των πέναλτι: Ραούλ Γκαρθία 0-0 (άουτ), Τσαλχάνογλου 0-0 (απόκρουση Όμπλακ), Γκριεζμάν 1-0, Ρόλφες 1-1, Σουάρεθ 2-1, Τοπράκ 2-1 (άουτ), Κόκε 2-1 (απόκρουση Λένο), Κάστρο 2-2, Τόρες 3-2, Κίσλινγκ 3-2 (αουτ).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.