Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ!

Σούπερ Λιγκ: Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/2/2015 21:39
Με αυτογκόλ του Μαζουάκου και γκολ του Πέτριτς, ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 2-1 τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο και μπήκε για τα καλά στο κόλπο του τίτλου, μειώνοντας στο -3 τη διαφορά του από την κορυφή. Μείωσαν στο 90+5’ με γκολ του Τσόρι οι «ερυθρόλευκοι» που έμειναν… ζωντανοί στην περίπτωση ισοβαθμίας (η καλύτερη επίθεση είναι εκείνη που θα κρίνει τον τίτλο).

Φωτιά στη μάχη για τον τίτλο έβαλε ο Παναθηναϊκός! Οι «πράσινοι» ήταν οι μεγάλοι νικητές στο αιώνιο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο (2-1) και μείωσαν σε απόσταση τριών βαθμών τη διαφορά από την κορυφή.

Ο Μαζουακού με αυτογκόλ (49’) και ο Πέτριτς με σουτ (78’) πέτυχαν τα γκολ για τους γηπεδούχους που ήταν καλύτεροι, ενώ στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός πλήρωσε για ακόμα ένα κρίσιμο παιχνίδι τα λάθη στην άμυνα του.

Απογοητευτική εμφάνιση από την ομάδα του Περέιρα, η οποία τουλάχιστον έμεινε ζωντανή σε περίπτωση ισοβαθμίας χάρη στο ωραίο γκολ του Τσόρι στο φινάλε του αγώνα.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Λαγός (Μέντες), Πράνιτς, Ζέκα, Πέτριτς (89’ Κλωναρίδης), Καρέλης (61’ Ατζαγκούν), Μπεργκ.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Μασουακού, Σαντάνα, Σιόβας, Ελαμπντελαουΐ, Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ (85’ Αφελάι), Ντοσεβί (74’ Τσόρι), Φορτούνης (65’ Χάρα), Μήτρογλου

Το ματς:


Σούπερ Λιγκ: Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ!
Κακό παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις στο πρώτο μέρος. Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη (και τελευταία) καλή του στιγμή στο 8’ με σουτ του Μανιάτη, με τη μπάλα να κοντράρει στον Ζέκα και να καταλήγει στα χέρια του Στιλ.

Οι «πράσινοι» απάντησαν στο 11’ με εκτέλεση φάουλ του Νάνο, με τη μπάλα να περνάει άουτ, ενώ στο 34’ ο Καρέλης έφυγε στην αντεπίθεση, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε από την περιοχή και υπό την πίεση του Σαντάνα, κατέληξε στα χέρια του Ρομπέρτο.

Τρία λεπτά μετά, ο Ζέκα επιχείρησε το σουτ μέσα στην περιοχή, ωστόσο η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ λίγο πριν το ημίχρονο σημειώθηκε ένταση ανάμεσα στον Πορτογάλο και τον Σιόβα μετά από διεκδίκηση της μπάλας.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ολιγόλεπτη διακοπή εξαιτίας φωτοβολίδας που χτύπησε τον Κασάμι. Στο 48’ οι «ερυθρόλευκοι» «άγγιξαν» το 1-0, με τον Ντοσεβί να φεύγει στην αντεπίθεση και να δίνει ωραία στον Ντουρμάζ, ο οποίος απέφυγε τον Νάνο, ωστόσο ο Σουηδός έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Ένα λεπτό μετά ήρθε το γκολ για τον Παναθηναϊκό χάρη σε αυτογκόλ του Μαζουακού. Ο Πράνιτς έκανε παράλληλη πάσα, με την μπάλα να πηγαίνει στον Μαζουακού, ο οποίος σε προσπάθεια του να διώξει, έκανε το τσαφ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Ρομπέρτο.

Μετά το γκολ ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αντιδράσει και ο Παναθηναϊκός είχε ευκαιρίες για να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα. Οι γηπεδούχοι απείλησαν με σουτ των Λαγού (51’) και Πράνιτς (58’) ενώ στο 67’ έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ, ωστόσο ο Πέτριτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ρομπέρτο με σουτ από το ύψος του πέναλτι.

Στο 69’ οι «πράσινοι» έχασαν νέα ευκαιρία με κεφαλιά του Μπεργκ και ένα λεπτό μετά ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Μήτρογλου, που έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και στο 78’ κατάφερε να «κλειδώσει» τη νίκη με δυνατό σουτ του Πέτριτς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη λάθος απομάκρυνση του Μιλιβόγιεβιτς και έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μειώσει με τους Μανιάτη (85’ σουτ) και Σαντάνα (86’ κεφαλιά) και τα κατάφερε στο 90+5’ με εξαιρετικό σουτ του Τσόρι, που διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Μάλιστα αυτό το γκολ μπορεί να αποβεί καθοριστικό σε περίπτωση ισοβαθμίας, καθώς χάρη σε αυτό, ο Παναθηναϊκός δεν έχει το πλεονέκτημα και ο πρωταθλητής θα κριθεί από την καλύτερη επίθεση.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.