Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Περέιρα: «Να αφήσω το στίγμα μου στον Ολυμπιακό»

Περέιρα: «Να αφήσω το στίγμα μου στον Ολυμπιακό»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/1/2015 15:23
Την επιθυμία του να κερδίσει τίτλους και να αφήσει το στίγμα του στον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Βίτορ Περέιρα κατά τη διάρκεια της παρουσίας του από την «ερυθρόλευκη ΠΑΕ». «Θέλω μια επιθετική ομάδα, που να έχει την κατοχή, να βάζει πολλά γκολ και να παίρνει μόνο νίκες», τόνισε.

Ως έναν προπονητή που «τρέφεται» από τίτλους και που ζει για το ποδόσφαιρο, χαρακτήρισε τον εαυτό του ο Βίτορ Περέιρα. Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε έτοιμος να φτιάξει μια ομάδα που να παίζει επιθετικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να συνεχίζουν να κατακτάνε τίτλους.

Ο Πορτογάλος τεχνικός πρόσθεσε πως το μόνο αποτέλεσμα που θέλει είναι η νίκη ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έχει μαγικό ραβδάκι και ότι χρειάζεται χρόνο για να περάσει όλα αυτά που θέλει στην ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην παρουσίαση του:


Η αρχική του τοποθέτηση:

«Καταρχάς θέλω να ζητήσω μια μεγάλη συγνώμη που δεν ξέρω ελληνικά. Είναι λίγο δύσκολα… Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι είναι μεγάλη τιμή μου να βρίσκομαι εδώ, στον Ολυμπιακό, την οικογένεια σας. Ξέρω πολύ καλά τι αντιπροσωπεύει ο Ολυμπιακός.

Γνωρίζω πολύ καλά τη δυναμική των οπαδών, του γηπέδου, ξέρω πολύ καλά τι περιμένετε όλοι σας από μένα. Αυτό που θέλω ουσιαστικά είναι να συνεχίσω να κερδίζω τίτλους, πρωταθλήματα, Κύπελλα. Ξέρω ότι αυτό θέλει ο σύλλογος και αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω και εγώ.

Ουσιαστικά αυτό που θέλω είναι να ευχαριστήσω όλους εκείνους που έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, τον πρόεδρο, τους συνεργάτες του και το τεχνικό επιτελείο που θα συνεργαστούμε. Θέλω να πάρουμε νίκες, πρωταθλήματα… Ξέρω ότι το πρωτάθλημα είναι πολύ σημαντικά για αυτό τον σύλλογο. Θέλω να αφήσω το στίγμα μου, θέλω να αφήσω μία ομάδα που θα παίζει επιθετικό και όμορφο ποδόσφαιρο. Ώρα για δουλειά
!Για το όνειρο που έχει και θέλει να ζήσει με τον Ολυμπιακό:

«Εγώ και η ομάδα τρεφόμαστε από τίτλους. Θέλω να συνεχίσω να κερδίζω πρωταθλήματα. Και για εμένα και για την ομάδα. Επίσης, θα ήθελα να κάνουμε μία καλή πορεία στην Ευρώπη, το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ»

Για την εικόνα που έχει αποκομίσει ο ίδιος από την ομάδα και τι θέλει να προσθέσει ή να αλλάξει:

«Έχω δουλέψει σε μεγάλες ομάδες που είχαμε δυνατούς αντιπάλους και μεγάλους παίκτες. Ομάδες που παίζανε σκληρή άμυνα. Στην Πόρτο έπαιζα ποδόσφαιρο κατοχής, μεγάλη επιθετικότητα στην άμυνα και δυνατά στην επίθεση. Να μην μπορούν να μας δημιουργούν ευκαιρίες. Να έχουμε εμείς τη μπάλα και να βάζουμε πολλά γκολ. Αν το ψάξετε, θα δείτε ότι το έχω πετύχει. Έτσι θέλω να κάνω και στον Ολυμπιακό. Θέλω να έχουμε καλή άμυνα, να έχουμε κατοχή της μπάλας και να πετύχουμε πολλά γκολ. Να υπάρχει μια ταυτότητα στην ομάδα».

Για την ημέρα που ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, εκείνος με την Πόρτο πήρε το πρωτάθλημα σε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι με την Μπενφίκα. Αν αυτή είναι η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας του και αν επιθυμεί να ζήσει ανάλογες στιγμές με τον Ολυμπιακό:

«Καταρχάς να σας πω για μένα. Είμαι ένας άνθρωπος που ζω από το ποδόσφαιρο. Είναι σαν το αέρα που χρειάζεται για να ζήσουμε. Ζω με πολύ πάθος και ουσιαστικά αυτό που θέλω να κάνω είναι να αφήσω το στίγμα μου και να λένε όλοι ότι πέρασε ο κ. Περέιρα και έκανε αυτή τη δουλειά. Είμαι ένας άνθρωπος που ζω με πάθος και αυτό με κάνει να θέλω πρωταθλήματα. Θέλω να καταφέρουμε μεγάλες επιτυχίες.

Για το ματς που λέτε. Στο 90+2’ που κερδίσαμε το πρωτάθλημα, κάτω από πολλή μεγάλη πίεση. Ήταν ένα πρωτάθλημα που δύο ομάδες δεν είχαν κάνει καμία ήττα. Η Μπενφίκα έκανε την πρώτη της ήττα μία αγωνιστική πριν το μεταξύ μας ντέρμπι. Κανείς δεν πίστευε ότι θα κερδίζαμε.

Θέλω να περάσω στον κόσμο και τους παίκτες τη σοβαρότητα που πρέπει να έχουμε από την αρχή μέχρι το τέλος του κάθε αγώνα, ώστε να μπορούμε να παίρνουμε αυτό που θέλουμε. Δεν είναι καθόλου εύκολο. Καταλαβαίνω ότι εδώ υπάρχουν δύο αποτελέσματα η νίκη και η… νίκη, δεν χωράει καν η ισοπαλία. Στην Πόρτο σε δύο χρόνια έκανα μόλις μια ήττα. Αυτή είναι η νοοτροπία μου. Να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να παίρνουμε αυτό που θέλουμε. Αυτό το στίγμα θέλω να αφήσω στον Ολυμπιακό
».

Για το πόσο χρόνο χρειάζεται ο ίδιος για να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα:

«Ξέρω ότι δεν είναι η καλύτερη περίοδος για να έρθει ένας προπονητής. Όλοι θέλουν να έρθουν στην αρχή της περιόδου, να περάσουν τη φιλοσοφία τους και να διαλέξουν τους παίκτες που θέλουν.

Παρόλα αυτά, με την πείρα που έχω εγώ και το επιτελείο μου, με ποιοτική και πολλή δουλειά θα μπορέσουμε να περάσουμε την ταυτότητα και την ποιότητα που θέλουμε κάποια στιγμή. Δεν ξέρω αν είναι σε δύο εβδομάδες ή σε 1,5 μήνα. Δεν έχω μαγικό ραβδάκι για να περάσω αμέσως όλα αυτά που θέλω στην ομάδα. Χρειάζομαι χρόνο για να περάσει η φιλοσοφία μου, έχοντας παράλληλα την προετοιμασία για τα παιχνίδια, να κερδίζουμε σε κάθε ματς
».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.