Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ρανιέρι: «Δεν θα παραιτηθώ...»

Ρανιέρι: «Δεν θα παραιτηθώ...»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/11/2014 03:05
Για όλα τα θέματα που απασχολούν την Εθνική ομάδα μίλησε ο Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί, τόνισε πως από δω και πέρα τα λάθη δεν συγχωρούνται και ότι κάθε παιχνίδι είναι τελικός, ενώ «άδειασε» τον Γιώργο Σαρρή αναφορικά με τους τεχνικούς στις μικρές Εθνικές.

Σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στη ΝΕΡΙΤ, ο Κλαούντιο Ρανιέρι μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν την Εθνική ομάδα, και όχι μόνο…

Ο Ιταλός τεχνικός ξεκαθάρισε πως δεν σκέφτεται να παραιτηθεί και πως το μυαλό του είναι στο παιχνίδι με τα Ν. Φερόε. Ο ίδιος πρόσθεσε πως κάθε παιχνίδι από δω και πέρα είναι τελικός και ότι πλέον δεν υπάρχει δικαίωμα στο λάθος.

Ο 63χρονος μίλησε επίσης για τον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής, για τον Γκέκα και τον Καραγκούνη, ενώ ξεκαθάρισε πως ουδέποτε έκανε κάποια υπόδειξη στην ΕΠΟ για το ποιος θα αναλάβει προπονητής στις μικρές Εθνικές, σε αντίθεση με τις προ ημερών δηλώσεις του Γιώργου Σαρρή σε ραδιοφωνικό σταθμό!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρανιέρι στη ΝΕΡΙΤ:


Ρανιέρι: «Δεν θα παραιτηθώ...»
Ποια εξήγηση δίνετε για το ξεκίνημα της Εθνικής στα προκριματικά του Euro 2016:

«Ειλικρινά δεν περίμενα ένα τέτοιο ξεκίνημα από την ομάδα. Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολα. Η εξήγηση ποικίλει. Η αλλαγή προπονητή ήδη σου προκαλεί άγχος. Οι παίκτες δεν με ξέρουν και εγώ δεν τους ξέρω. Δεν ξέρουν τι ακριβώς ζητάω. Όταν γυρίσεις από ένα Μουντιάλ οι ομάδες έχουν πίεση. Το Μουντιάλ μπορεί να κάψει την ενέργεια. Είδαμε την Ολλανδία την Πορτογαλία και την Γερμανία να δυσκολεύονται στο να επιστρέψουν στην ίδια κατάσταση όπως ήταν πριν.

Πάντα έχω στόχο να μάχομαι στο γήπεδο, να δώσω τα πάντα για τους φιλάθλους. Πρέπει να είμαστε πνευματικά δυνατοί. Αν δεν πάρεις την πρώτη ευκαιρία εγώ θα σου δώσω δεύτερη. Πρέπει να παίξουμε παιχνίδι-παιχνίδι. Να είμαστε έξυπνοι και γρήγοροι και να το θέλουμε. Θέλω οι παίκτες μου να τρώνε… χόρτο. Κάθε ματς είναι τελικός. Πρέπει να πάμε μόνο για τη νίκη με τα Ν. Φερόε».

Για το λόγο που ήρθε στην Εθνική: «Ο λόγος είναι απλός. Εγώ πάντα έβλεπα την Ελλάδα σαν ένα φιλικό κράτος έχω έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα και αγαπάω τον ελληνικό λαό και μετέπειτα γνωρίζοντας Έλληνες ποδοσφαιριστές και βλέποντας Έλληνες ποδοσφαιριστές που παίζουν στην Ευρώπη αλλά και την Εθνική ομάδα είπα ότι είναι μια καινούργια δουλειά, μια δουλειά που μου αρέσει να ανακαλύψω καινούριες καταστάσεις και γι' αυτό δέχτηκα την πρόταση από εδώ.

Συναντήθηκα με τον Γιάννη Μπεθάνη και τον Γιώργο Σαρρή στη Ρώμη, θέλησαν να με γνωρίσουν πριν την αναχώρηση της ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αυτοί είχαν ανάγκη να μιλήσουν με κάποιους προπονητές, θέλανε να δουν ποιοι είναι διαθέσιμοι και είχαμε μια συνάντηση στη Ρώμη και από εκεί γεννήθηκαν όλα.

Για την κριτική που έχει δεχτεί και αν σκέφτηκε να παραιτηθεί: «Ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό η ιδέα να παραιτηθώ. Είμαι προγραμματισμένος και θέλω πάντα το μάξιμουμ από τον εαυτό μου. Το ίδιο ζητάω και από τους παίκτες. Στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή είναι πως θα νικήσουμε τα Ν. Φερόε».

Ρανιέρι: «Δεν θα παραιτηθώ...»
Για το τι σκέφτεται να αλλάξει: «Κάποιος θα έρθει κουρασμένος. Άλλος θα έρθει ελαφρώς τραυματίας και την δεύτερη μέρα της προπόνησης μπορεί να μην είναι έτοιμος στο 100%. Όλο αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μειώσει το χρόνο να αφομοιώσουν την καινούργια φιλοσοφία του προπονητή. Εγώ πάντα στην καριέρα μου ως πρώτο σκοπό έχω να μάχομαι στο γήπεδο να δώσω τα πάντα για τη φανέλα για τους φιλάθλους για την ομάδα και για αυτό θέλω οι παίκτες μέσα στο γήπεδο να δίνουν όλα και να δίνουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους γιατί είμαστε δυνατοί πνευματικά. Από εκεί εγώ βλέπω ότι αν εσύ δεν μπορείς να μου τα δώσεις όλα αυτά εάν σου δίνω μια ευκαιρία, σου δίνω δυο ευκαιρίες από εκεί και πέρα πρέπει να αλλάξω».

Για το αν νιώθει πίεση για την πρόκριση: «Αισθάνομαι έντονη πίεση. Εγώ πρώτος πιέζω τον εαυτό μου. Την πίεση όμως θα την πάρω όλη πάνω μου γιατί είμαι θετικός άνθρωπος και θέλω να μετατρέψω την πίεση σε θετική ενέργεια».

Κάτι που δεν του αρέσει: «Αυτό που δεν μου αρέσει μέχρι τώρα είναι τα αποτελέσματα. Με στενοχωρεί που δεν κάνουμε τους Έλληνες ευτυχισμένους. Μετά το Μουντιάλ ο κόσμος περίμενε κάτι θετικό. Ο εκνευρισμός μου είναι ότι δεν δίνουμε χαρά στον ελληνικό λαό που την αξίζει. Για να το κάνουμε πρέπει να δουλέψουμε και γι' αυτό χρειάζεται χρόνο γιατί αλλάζουμε σιγά-σιγά από ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού σε ένα άλλο. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα αμέσως. Αργούμε, γιατί δεν μπορώ να είμαι κάθε μέρα με τα παιδιά».

Για το ότι δεν μπορεί να περάσει τη φιλοσοφία του: «Πρέπει να ζητήσω το μάξιμουμ από τους ποδοσφαιριστές μέσα σε τέσσερις μέρες. Μετά τους βλέπω έπειτα από ένα μήνα και μετά από τέσσερις μήνες αυτό είναι δύσκολο. Καταλαβαίνω, το ήξερα από πριν, αλλά το καταλαβαίνω τώρα περισσότερο. Εγώ αισθάνομαι απογοητευμένος που δεν μπορώ να δώσω τον χαρακτήρα μου στα παιδιά που μπαίνουν μέσα στο γήπεδο και αυτό είναι που με εκνευρίζει περισσότερο...»

Για τη στήριξη των Ελλήνων: «Από την στιγμή που δεν καταφέραμε να τους δώσουμε αυτό που ήθελαν, ζητώ από τους Έλληνες φιλάθλους να είναι κοντά μας αυτή τη στιγμή γιατί είναι σημαντικό και τα παιδιά να νιώσουν ότι παίζουν στην έδρα μας».

Ρανιέρι: «Δεν θα παραιτηθώ...»
Για το θέμα Γκέκα: «Καλέσαμε τον Γκέκα γιατί τα πάει πολύ καλά στην Τουρκία. Όταν κατάλαβα ότι δεν ήταν στη λίστα είπα να τον βάλουμε 15 ημέρες πριν για να έχω την ευκαιρία να τον καλέσω. Τα τελευταία όμως χρόνια ο Γκέκας δεν είχε σκοράρει στην Εθνική. Κοιτάζουμε να βάζουμε παίκτες με αξία στην Εθνική. Το ίδιο έγινε και με τον Διαμαντάκο ενώ στην πορεία καλέσαμε και τον Μάνταλο».

Για τις κλήσεις του στην Εθνική: «Σε αυτή τη στιγμή εμείς έχουμε χάσει πολύ σημαντικά κομμάτια από την ομάδα, παίκτες με χαρακτήρα με προσωπικότητα και μιλάω για το κέντρο. Τώρα δημιουργούμε ένα νέο χαρακτήρα στην ομάδα. Αυτό το χαρακτήρα πρέπει να τον βγάλουν στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές και πρέπει να τα δώσουν όλα για την Εθνική για αυτό και προτιμώ ποδοσφαιριστές ακόμα και αν είναι νέοι. Ας μην έχουν εμπειρία, αλλά θα τα δώσουν όλα μέσα στο γήπεδο».

Για τις μικρές Εθνικές ομάδες και τους προπονητές: «Η ΕΠΟ μου είχε ζητήσει μερικές μέρες πριν τι να κάνουμε με τα νέα παιδιά. Απάντησα ότι δεν μπορώ να ασχοληθώ και πρότεινα να μιλήσουμε με τον Κριστιάνο Νταμιάνο, που ήταν βοηθός μου στη Ρόμα. Είπα στην ΕΠΟ ότι έχουμε ανάγκη από ένα υπεύθυνο άτομο στην Ακαδημία γιατί το μέλλον είναι στα παιδιά και η Ελλάδα έχει πολλά παιδιά.

Έχουμε ανάγκη να κάνουμε ένα ποδοσφαιρικό σχολείο και να μαζέψουμε τους καλύτερους. Δεν ξέρω κανέναν από τις μικρές Εθνικές. Δώστε μου τις ευθύνες αυτές που μου αναλογούν γιατί εγώ δεν ξέρω κανέναν. Από τη στιγμή που εγώ δεν ξέρω κανέναν από τις μικρές εθνικές, πως μπορεί να έβαλα εγώ κάποιον εκεί»;».

Ρανιέρι: «Δεν θα παραιτηθώ...»
Για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας: «Τώρα καταλαβαίνω ότι οι Έλληνες μου ζητάνε να δουν την Εθνική τους στην επίθεση. Ναι, είναι σωστό να κάνεις επίθεση να είσαι συνέχεια στην επίθεση αλλά παράλληλα πρέπει να είμαστε συνέχεια προσεκτικοί στις αντεπιθέσεις που δεχόμαστε όπως με την Β. Ιρλανδία δεχτήκαμε το γκολ στη αντεπίθεση και αυτό δεν είναι καλό. Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί. Να συμμετέχουμε όλοι και εγώ να έχω την εξυπνάδα να καταλάβω ότι η εθνική ομάδα για όλα αυτά τα χρόνια είχε νίκες όλο με 1-0 ,1-0 2-1. Να τα θυσιάσουμε δηλαδή όλα και να έχουμε μια νίκη από ένα ελεύθερο χτύπημα.

Πρέπει όμως να έχεις και τους ποδοσφαιριστές για να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Και μένα μου αρέσουν οι ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν ένα δυο τρία γκολ θα πρέπει όμως να υπάρχει και ο γκολτζής παίκτης που ξέρει να βάζει γκολ. Πρέπει να συναρμολογήσουμε την παλιά φιλοσοφία με την καινούργια φιλοσοφία. Όλο αυτό χρειάζεται χρόνος για να γίνει».

Για τη συνεργασία με τον Καραγκούνη: «Με βάση το γεγονός ότι εγώ δεν μπορώ να προπονώ την ομάδα όλες τις μέρες είχα ανάγκη έναν άνθρωποι που να γνωρίζει την Εθνική. Όταν άκουσα ότι ο Γιώργος ήταν ελεύθερος του ζήτησα να γίνει μέλος του τεχνικού επιτελείου. Τον κοιτάς στα μάτια και ξέρεις ότι δεν θα σε προδώσει ποτέ. Έχω μια άριστη σχέση μαζί του και μιλάμε για όλα τα θέματα. Του ζήτησα να μιλήσει στους παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό και να με ενημερώνει. Έχω μια μεγάλη ανταλλαγή ιδεών με τον Καραγκούνη».

Για την Ελλάδα ως χώρα: «Πάντα λέω ότι είμαστε πολύ κοντά με τους Έλληνες. Όλοι εμείς στην Μεσόγειο μοιάζουμε. Γνώρισα την Ελλάδα όταν για πρώτη φορά ήρθα σαν ποδοσφαιριστής με την Ρόμα σε ένα φιλικό και από εκείνη τη στιγμή και μετά ήμουν πολύ γοητευμένος. Τα παιδιά μου διάβαζαν ελληνική ιστορία, διάβαζαν Ελύτη, Όμηρο... Ερχόμαστε πάντα διακοπές στις εκπληκτικά νησιά με τον ωραίο κόσμο που είναι πολύ ανοιχτός, είναι φιλόξενος και για αυτό πάντα διάλεγα την Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες. Όταν δέχτηκα το τηλεφώνημα του προέδρου, δέχτηκα ευχαρίστως και με μεγάλη χαρά.

Έχω παίξει αρκετά χρόνια σαν ποδοσφαιριστής στον Νότο στην Ιταλία στην Κατάνια, στο Καταντζάρο στο Παλέρμο και βλέπω ξανά την αγάπη και το πάθος που είχαν οι φίλοι της Νότιας Ιταλίας με τους Έλληνες. Νιώθω πολύ σαν το σπίτι μου όταν έρχομαι στην Αθήνα και στην Ελλάδα. Επειδή έχω παίξει στην Νότια Ιταλία ξέρω ακριβώς πως αισθάνεται ο κόσμος και την επόμενη μέρα που θα πάει στην δουλειά του και αν έρθει η νίκη, τα προβλήματα όλα τα οικογενειακά μπαίνουν λίγο στην άκρη και βλέπει κάπως πιο θετικά όλα τα προβλήματα και στην δουλειά αλλά και στην ζωή σου.

Το ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντικό για έναν φίλαθλο και για την ψυχολογία του. Εγώ το ξέρω αρκετά καλά και θέλω να το μεταδώσω και στους παίκτες μου. Οι παίκτες μπορούν και πρέπει να καταλάβουν πόσο καλό η πόσο κακό μπορούν να κάνουν για τους φιλάθλους που έρχονται...

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.