Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Αφεντικό του Μάντσεστερ η Σίτι (video)

Πρέμιερ Λιγκ: Αφεντικό του Μάντσεστερ η Σίτι (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/11/2014 17:45
Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, καθώς οι «πολίτες» με γκολ του Αγκουέρο στο 63’ κέρδισαν με 1-0 την Γιουνάιτεντ στο «Έτιχαντ» και μείωσαν ξανά στο -6 τη διαφορά τους από την Τσέλσι. Για τέσσερα πέναλτι (!) διαμαρτυρήθηκαν πριν το γκολ οι γηπεδούχοι, με άμυνα… ανάγκης η ομάδα του Φαν Χαάλ μετά την αποβολή του Σμόλινγκ (39’) και τον σοβαρό τραυματισμό του Ρόχο (56’).

Για τέταρτη διαδοχική φορά, η Μάντσεστερ Σίτι ήταν θριαμβεύτρια στο ντέρμπι της πόλης, καθώς κέρδισε με 1-0 την Γιουνάιτεντ στο «Έτιχαντ» και διατήρησε στο -6 τη διαφορά της από την κορυφή.

«Χρυσός» σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Αγκουέρο ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-0 στο 63ο λεπτό, με τον Αργεντινό να φτάνει τα 10 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο απειλητικοί στο πρώτο ημίχρονο και είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξουν το προβάδισμα, με τον Ντε Χέα να κρατάει το μηδέν τόσο στο τετ-α-τετ του Νάβας στο 22’ όσο και στην προβολή του Αγουέρο ένα λεπτό μετά.

Πρέμιερ Λιγκ: Αφεντικό του Μάντσεστερ η Σίτι (video)
Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για την Γιουνάιτεντ, καθώς στο 39’ ο Σμόλινγκ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινή, με την ομάδα του Πελεγκρίνι να διαμαρτύρεται δύο φορές στο φινάλε του πρώτου μέρους για πέναλτι, αρχικά στο 42' σε μαρκάρισμα του Φελαϊνί στον Αγουέρο, και στο 45’ σε ξεκάθαρη φάση όπου ο Ρόχο ανέτρεψε τον Τουρέ, γλιτώνοντας και την αποβολή.

Ο σοβαρός τραυματισμός του Αργεντινού αμυντικού στην ωμοπλάτη στο 56’, ανάγκασε τον Φαν Χαάλ να παίξει στο δεύτερο μέρος με κεντρικό δίδυμο τους ΜακΝέιρ και Κάρικ.

Η Σίτι είχε τον απόλυτο έλεγχο και διαμαρτυρήθηκε για δύο ακόμα πέναλτι σε χέρι του Μπλιντ και για ανατροπή του Αγκουέρο, ωστόσο στο 63’ ο Αργεντινός κατάφερε να δώσει το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Μετά το γκολ, οι «πολίτες» χαλάρωσαν και παραλίγο να το πληρώσουν, καθώς η Γιουνάιτεντ παρότι έπαιζε με δέκα, κέρδισε αρκετά μέτρα και πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης. Ωστόσο η ομάδα του Φαν Χαάλ δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο ματς και η Σίτι – που είχε και δοκάρι στο 75’ με τον Αγκουέρο- κατάφερε να πάρει ακόμα μια νίκη σε ντέρμπι του Μάντσεστερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό είναι το χειρότερο ξεκίνημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη σεζόν 1986/87. Οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται στην 9η θέση με 13 βαθμούς, ενώ η ομάδα υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μόγιες την περασμένη σεζόν είχε συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς περισσότερους (έχοντας και υποχρεώσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ) στο ίδιο σημείο της σεζόν.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.