Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Euro: Έχασε νέο έδαφος η Εθνική

Προκριματικά Euro: Έχασε νέο έδαφος η Εθνική

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/10/2014 23:44
Χωρίς νίκη στα προκριματικά του Euro 2016 έμεινε η Ελλάδα, η οποία ήρθε ισόπαλη 1-1 στην έδρα της Φινλανδίας και έχασε νέο έδαφος για την κατάληψη μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων που οδηγούν στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Άνοιξε το σκορ με όμορφο γκολ ο Καρέλης (24’), ισοφάρισε στο 55’ ο Χούρμε.

Μετά την ήττα από την Ρουμανία στο «Γ. Καραϊσκάκης», η Ελλάδα γνώρισε νέα βαθμολογική απώλεια, καθώς ήρθε ισόπαλη 1-1 στην έδρα της Φινλανδίας και πλέον είναι απαραίτητη η νίκη την Τρίτη κόντρα στους πρωτοπόρους Β. Ιρλανδούς.

Πολλές αλλαγές –λόγω και των απουσιών- από τον Ρανιέρι σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη Ρουμανία, με τους Βύντρα, Μαυρία, Καρέλη και Αθανασιάδη να ξεκινούν βασικοί και τον Ιταλό να αφήνει εκτός ενδεκάδας τους Μήτρογλου, Σαλπιγγίδη και Σαμαρά.

Προκριματικά Euro: Έχασε νέο έδαφος η Εθνική
Η Εθνική μας ομάδα μπήκε «μουδιασμένη», με τους Φινλανδούς να είχαν καλή στιγμή με σουτ του Σπαρβ στο 2ο λεπτό, όμως στο 24’ ο Καρέλης με φανταστικό σουτ εκτός περιοχής «έγραψε» το 1-0 για την ελληνική ομάδα, στο ντεμπούτο του στην «γαλανόλευκη».

Η Φινλανδία μετά το γκολ δεν συνήλθε, καθώς δεν ανησύχησε τον Καρνέζη στο πρώτο ημίχρονο, όμως η Ελλάδα δεν το εκμεταλλεύτηκε και δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κινδύνους στην αντίπαλη εστία με εξαίρεση μια προβολή του Μανιάτη στο 43’.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και αφού απείλησαν στο 48’ με σουτ του Ρινγκ που απόκρουσε ο Καρνέζης, ο Χούρμε στο 55’ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 το παιχνίδι, νικώντας από κοντά τον Έλληνα γκολκίπερ.

Η Ελλάδα προσπάθησε στη συνέχεια να πετύχει δεύτερο γκολ, με τον Ρανιέρι μάλιστα να αλλάζει το σύστημα βάζοντας τον Μόρα στη θέση του Μαυρία (και στη συνέχεια τους Μήτρογλου, Σαμαρά), όμως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν κατάφερε να ανησυχήσει τους γηπεδούχους, μιας και δεν δημιούργησε μεγάλη ευκαιρία στην αντίπαλη εστία.

Το τελικό 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε, με την Εθνική να παίρνει μεν τον πρώτο της βαθμό στον όμιλο, όμως βρέθηκε στο -5 από την προσεχή της αντίπαλο, Β. Ιρλανδία που βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή του ομίλου, μετά τη νίκη της με 2-0 απέναντι στα Νησιά Φερόε.

Στη δεύτερη θέση με 4 βαθμούς βρίσκεται η Φινλανδία μαζί με τη Ρουμανία που ήρθε ισόπαλη 1-1 στην έδρα της κόντρα στην Ουγγαρία.

Φινλανδία: Μαενπα, Αρκίβουο, Μοϊσάντερ, Τοΐβιο, Χούρμε, Σπαρβ, Ρίσκι (88’ Ταΐνιο), Ερεμένκο, Ρινγκ, Χετεμάι (46’ Χαμαλάινεν), Πούκι (71’ Πογιάνπαλο).

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Βύντρα, Σάμαρης, Μανιάτης, Ταχτσίδης, Μαυρίας (70’ Μόρας), Καρέλης (80’ Σαμαράς), Αθανασιάδης (84’ Μήτρογλου).

Η βαθμολογία του ομίλου:


1. Β. Ιρλανδία 6
2. Φινλανδία 4
3. Ρουμανία 4
4. Ελλάδα 1
5. Ουγγαρία 1
6. Νησιά Φερόε 0

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.