Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Μπράιτον - ΑΕΚ

21/9/2023 22:00
Κωδ ΟΠΑΠ: 968
2 - 3
Τελείωσε
Ο συγκεκριμένος αγώνας παίχτηκε πριν 227 ημέρες. Για να δείτε την τελευταία αναμέτρηση πατήστε εδώ: ΑΕΚ - Μπράιτον στις 30/11/2023

Προϊστορία

30/11/2023 ΑΕΚΜπράιτον 0 - 1
21/9/2023 ΜπράιτονΑΕΚ 2 - 3

ΤΖΙΡΟΣ

1
€ 1,328,724 87.9%
X
€ 76,190 5.0%
2
€ 107,513 7.1%
Over
€ 0 0%
Under
€ 0 0%

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Πέμπτη, 22:00

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

1 X 2
Over Under 1X 12 X2
Ημ. 1 Ημ. X Ημ. 2 Goal No Goal
0-1 Goals 2-3 Goals 4-6 Goals 7+ Goals
Δημιουργήστε λογαριασμό (ή κάντε login) για να μετρήσει στα στατιστικά σας.

369 ψήφοι:

Ειδήσεις

7

Σουτ στην εστία

5

4

Σουτ εκτός εστίας

5

70%

Κατοχή μπάλας

30%

2

Οφσάιντ

2

4

Κίτρινες κάρτες

8

0

Κόκκινες κάρτες

0

11

Κόρνερ

2

8

Φάουλ

15

Videos

Συνθέσεις

Ενδεκάδα
Μέση ηλικία:
31 έτη

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Γήπεδο: The American Express Community Stadium
  • Χωρητικότητα: 32500
  • Θεατές: 30178
Αποδεκατισμένη στην άμυνα η ΑΕΚ

Αποδεκατισμένη στην άμυνα η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ κάνει πρεμιέρα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ στην έδρα της φορμαρισμένης Μπράιτον η οποία δίνει το πρώτο ευρωπαϊκό ματς της ιστορίας της. Με μόλις ένα στόπερ (Μήτογλου) στην Αγγλία η «Ένωση».

Τι ισχύει: Η ομάδα που θα τερματίσει στην κορυφή του ομίλου προκρίνεται απευθείας στη φάση των «16» της διοργάνωσης. Όποια τερματίσει δεύτερη θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ μία από τις ομάδες που θα έχουν τερματίσει τρίτες στα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ, ο τρίτος θα παίξει με μία από τις ομάδες που θα έχουν πάρει την δεύτερη θέση στα γκρουπ του Κόνφερενς Λιγκ και ο τέταρτος της βαθμολογίας μένει εκτός συνέχειας.

Έγραψε ιστορία την περσινή σεζόν και με την 6η θέση που κατέλαβε στην Πρέμιερ Λιγκ εξασφάλισε ευρωπαϊκή έξοδο για πρώτη φορά στα χρονικά. Μάλιστα τα κατάφερε παίζοντας άκρως επιθετικό ποδόσφαιρο, σκοράροντας 72 γκολ σε 38 αγωνιστικές. Η αποχώρηση του αναμορφωτή της Γκρέιαμ Πότερ τον Σεπτέμβριο για την Τσέλσι έφερε αρκετά μαύρα σύννεφα πάνω από τον ουρανό του αγγλικού Νότου αλλά αυτά εξαφανίστηκαν αμέσως, αφού ο διάδοχος του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι πάτησε πάνω στις βάσεις του προκάτοχου του και εκτόξευσε τους «γλάρους». Η αγγλική ομάδα απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι της και κυρίως την αποτελεσματικότητα που της έλειπε με τον Πότερ. Δεν είναι τυχαίο πως προπονητές σαν τον Πεπ Γκουαρδιόλα έβγαλαν το καπέλο στον Ιταλό τεχνικό, που συνδύασε θέαμα και ουσία παρουσιάζοντας μια άκρως ελκυστική στο μάτι ομάδα με εξαιρετική κυκλοφορία και work rate στο γήπεδο.

Το καλοκαίρι έβαλε πάνω από 150 εκατ. ευρώ στα ταμεία της με τις πωλήσεις των δύο βασικών χαφ Καϊσέδο και ΜακΆλιστερ σε Τσέλσι και Λίβερπουλ αντίστοιχα. Πήρε για αντικαταστάτη τον Νταχούντ της Ντόρτμουντ αλλά και τον νεαρό μέσο της Λιλ, Μπαλεμπά ο οποίος δεν έχει κάνει ακόμα ντεμπούτο. Ο Ντε Τσέρμπι ευτυχεί βέβαια να βλέπει τον χαφ Γκρος να κάνει και φέτος εκπληκτική σεζόν.

Κληρώθηκε σε δύσκολο όμιλο με Άγιαξ, Μαρσέιγ και ΑΕΚ αλλά παρά την έλλειψη ευρωπαϊκής εμπειρίας είναι το φαβορί για την πρώτη θέση.

Έχει μπει εξαιρετικά στο πρωτάθλημα μετρώντας τέσσερις νίκες σε πέντε αγωνιστικές (4-0-1). Στο τελευταίο της παιχνίδι πήρε εμφατικό «διπλό» στο «Ολντ Τράφορντ» επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-1) σε ματς που προηγήθηκε με 3-0 (20’ Γουέλμπεκ, 53’ Γκρος, 71’ Ζοάο Πέδρο) και είχε ευκαιρία για τέταρτο γκολ ενώ δέχθηκε απλώς τη μείωση του σκορ στο 73’.

Έχει την καλύτερη επίθεση της Πρέμιερ Λιγκ με 15 γκολ ενεργητικό σε πέντε ματς και βρίσκεται στο -3 από την κορυφή. Μοναδική της απώλεια η εντός έδρας ήττα από την Άστον Βίλα (1-3), σε ματς που έπεσε πάνω στην εκπληκτική μέρα του αντίπαλου γκολκίπερ. Στα αρνητικά της το γεγονός πως παίζει τόσο επιθετικά που πολλές φορές αφήνει κενά στα μετόπισθεν και δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχει κρατήσει το μηδέν στην άμυνα φέτος.

Αγώνας ορόσημο ο σημερινός με την ΑΕΚ αφού είναι ο πρώτος της ιστορίας της στην Ευρώπη. «Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε. Για εμάς είναι τιμή να παίζουμε σε αυτή τη διοργάνωση. Όμως όταν αρχίσει το παιχνίδι θα αφοσιωθούμε μόνο στην ποιότητα του παιχνιδιού. Η ΑΕΚ είναι μια καλή ομάδα, επιθετική με και χωρίς τη μπάλα. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο όμιλος μας είναι ένας από τους δυσκολότερους. Όμως πιστεύω ότι αυτό είναι καλύτερο για εμάς, γιατί αν θες να κερδίσεις κάτι, πρέπει να ανταγωνίζεσαι τις καλύτερες ομάδες. Δεν είμαστε ακόμα μεγάλη ομάδα αλλά είμαστε καλή ομάδα. Ξέρουμε το επίπεδο μας αλλά έχουμε τη φιλοδοξία να γινόμαστε όλο και καλύτεροι, βήμα βήμα. Θα διατηρήσουμε το στυλ μας και την συμπεριφορά μας στο γήπεδο επειδή θέλουμε να κερδίζουμε», δήλωσε ο Ντε Τσέρμπι.

Αγωνιστικά Νέα: Κανονικά διαθέσιμοι ο βασικός δεξιός χαφ/εξτρέμ Μαρς (4/3) και ο βασικός φορ Φέργκιουσον (5/4) που αντιμετώπιζαν μικροπροβλήματα. Πάντα στα πιτς ο καλός δεύτερος επιθετικός Ενσίκο (2/0).Μετά από δύο χρόνια απουσίας, δίνει ξανά το «παρών» σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Διεκδίκησε ως το τέλος την παρουσία της στο Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείοντας δύσκολα την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (2-2 εντός, 2-1 εκτός) στον 3ο προκριματικό γύρο αλλά στη συνέχεια αποκλείστηκε με δύο ήττες από την Αντβέρπ (1-2 εντός, 0-1 εκτός) και «υποβιβάστηκε» στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Στην τελευταία της παρουσία σε ομίλους, τη σεζόν 2020-21, τερμάτισε τέταρτη σε γκρουπ με Λέστερ, Μπράγκα και Ζόρια και τα πράγματα πλέον είναι πιο… ζόρικα.

Κι αυτό διότι τοποθετήθηκε σε όμιλο… φωτιά με Μαρσέιγ, Άγιαξ και Μπράιτον, όπου ακόμα και η 3η θέση μοιάζει αρκετά δύσκολο επίτευγμα. Το αξιοσημείωτο είναι πως από τις τρεις ομάδες, πιο επικίνδυνη αντίπαλος φαντάζει η άπειρη στην Ευρώπη, Μπράιτον, η οποία βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση παίζοντας ένα πολύ γρήγορο στυλ ποδοσφαίρου που αν δεν είσαι συγκεντρωμένος αμυντικά μπορεί να σε διαλύσει. Γίνεται ευκόλως αντιληπτό πως ρίχνεται κατευθείαν στα βαθιά στο σημερινό, που είναι και το πρώτο ευρωπαϊκό ματς στην ιστορία των «γλάρων». Το θετικό είναι πως τόσο ο Αίαντας όσο και οι Μασσαλοί δε διανύουν τις καλύτερες ημέρες του και είναι κάτι που καλείται να εκμεταλλευτεί στην πορεία.

Πηγαίνει στο Μπράιτον προερχόμενη από την ισοπαλία 1-1 στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Νέα Φιλαδέλφεια. Μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια και προηγήθηκε στο 22’ με τον Πόνσε, ωστόσο έκτοτε έχασε μέτρα και δέχθηκε την ισοφάριση στο 38’. Στην επανάληψη δεν έπαιζε με την ίδια ένταση και υποχρεώθηκε σε φλύαρη υπεροχή, απειλώντας ελάχιστα τον αντίπαλο της.

Έχει μόλις μία νίκη μετά από τρεις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα (1-2-0) και αυτή με χαρακτηριστική δυσκολία στον Βόλο (3-2). Βρίσκεται στην 6η θέση με 5 βαθμούς (5-4 γκολ) και στο 5 από την κορυφή με ματς λιγότερο. Την Δευτέρα αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο. Μέχρι στιγμής προβληματίζει έντονα με την ανασταλτική της λειτουργία, έχοντας δεχτεί τουλάχιστον ένα γκολ και στα επτά επίσημα παιχνίδια της, ενώ μόνο κόντρα στον Ολυμπιακό κατάφερε να πάρει αυτή κεφάλι στο σκορ.

Εν όψει της σημερινής ευρωπαϊκής πρεμιέρας στο Μπράιτον, ο τεχνικός της Αλμέιδα δήλωσε: «Γνωρίζουμε ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουμε. Μια ομάδα καλά δουλεμένη, με έναν μεγάλο προπονητή που όπου και αν βρέθηκε έχει δείξει τον τρόπο που παίζει ποδόσφαιρο. Σήμερα αυτή τη στιγμή η Μπράιτον παίζει το ομορφότερο ποδόσφαιρο στον κόσμο. Δεν έχει τεράστια ονόματα σε σχέση με άλλες ομάδες, αλλά έχει μια λειτουργία που λίγες έχουν και αυτό την κάνει ακόμα καλύτερη γιατί παίζει με ένα συγκεκριμένο στυλ. Ο στόχος είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση. Εμείς σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους και θέλουμε να κάνουμε να μας σέβονται μέσω του παιχνιδιού μας. Όταν παίζουν έντεκα εναντίον έντεκα μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε».

Αγωνιστικά Νέα: Ταξίδεψε στην Αγγλία με μόλις έναν στόπερ, τον Μήτογλου. Κι αυτό διότι οι δύο βασικοί κεντρικοί αμυντικοί, Βίντα (2/0) και Μουκουντί (2/0) έχουν τεθεί νοκ-άουτ λόγω τραυματισμού και λοίμωξης αντίστοιχα, ενώ ο νεοφερμένος Κάλενς (-) δεν είναι στην ευρωπαϊκή λίστα. Έτσι ρόλο στόπερ θα λάβει ένας εκ των Χατζισαφί και Σιμάνσκι. Στα θετικά ότι επανέρχονται ο σταρ επιθετικός Γκαρσία (-) και οι καλοί χαφ Γκατσίνοβιτς (1/1), Πισάρο (1/0). Για τη συμμετοχή των δύο πρώτων ο Αλμέιδα δήλωσε: «Τους λείπει ρυθμός, όπως είναι φυσιολογικό. Τις επόμενες ώρες θα αποφασίσω αν θα ξεκινήσουν το παιχνίδι ή θα μπουν ως αλλαγές». Εκτός ευρωπαϊκής λίστας οι επιθετικοί Φαν Βέερτ (1/0), Ζίνι (3/0), οι μπακ Πήλιος (-), Ραντόνια (-) και ο τραυματίας εξτρέμ Φερνάντες (-).

Κώστας Καραγιαννόπουλος Αθλητικογράφος

Εκτίμηση

Δε θα μπορούσε να τύχει δυσκολότερος αντίπαλος για την ΑΕΚ ενδιάμεσα στα δύο ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Το γεγονός ότι πηγαίνει στην Αγγλία με μόλις έναν στόπερ (Μήτογλου) κόντρα σε μια από τις πιο επιθετικές ομάδες στο κόσμο αυτή τη στιγμή, προμηνύει πολύ δύσκολο βράδυ για τους «κιτρινόμαυρους». Η φορμαρισμένη Μπράιτον θα τα δώσει όλα στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς της ιστορίας της και με δεδομένο τα ανασταλτικά θέματα των πρωταθλητών Ελλάδας, η λογική λέει ότι θα δούμε γκολ. Δεν είναι πάντως αχτύπητοι οι Άγγλοι, καθώς αφήνουν κενά και δεν έχουν κρατήσει ακόμα το μηδέν φέτος. Με τον άσο στα… πατώματα και το όβερ μόλις στο 1.53, θα ρισκάρουμε με το 4-6 γκολ.

FACTS

  • Στους τελευταίους 5 αγώνες της ομάδας Μπράιτον, μπήκαν περισσότερα από 2.5 γκολ (σε όλες τις διοργανώσεις).
    Σημείο: Over με απόδοση 1.31 στον ΟΠΑΠ
  • Η ομάδα ΑΕΚ νίκησε στους τελευταίους 5 από 6 αγώνες εκτός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις.
    Σημείο: 2 με απόδοση 12.50 στον ΟΠΑΠ
  • Η ομάδα Μπράιτον νίκησε στους τελευταίους 4 από 5 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.
    Σημείο: 1 με απόδοση 1.18 στον ΟΠΑΠ
  • Η ομάδα Μπράιτον νικούσε στο ημίχρονο στους τελευταίους 4 από 5 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.
    Σημείο: Ημ.1 με απόδοση στον ΟΠΑΠ

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

ΔΙΕΘΝΗ: Γιουρόπα Λιγκ
Α/Α ΟΜΑΔΑ ΑΓ B N I H Γ
2ος Όμιλος
  1 Μπράιτον 6 13 4 1 1 10:5
  4 ΑΕΚ 6 4 1 1 4 6:12
Εμφάνιση όλων
Αναμετρήσεις Ομάδων
30/11/2023
ΑΕΚ
Μπράιτον
0 - 1
21/9/2023
Μπράιτον
ΑΕΚ
2 - 3

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

  • » Ο HAoS_Kostas με το υψηλότερο yield +4.15% έπαιξε: Goal
  • » Ο spiros1975, με το υψηλότερο yield +23.37% στο [ΔΙΕΘΝΗ: Γιουρόπα Λιγκ] έπαιξε: Goal
  • » Ο AELale, με το υψηλότερο yield +4.31% στο σημείο X έπαιξε: X

Τι ψήφισαν οι Top Users

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Περισσότερες Αναλύσεις

Στοιχηματικές πλατφόρμες