Μπορεί το βράδυ της Παρασκευής (12/12) τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης να έκαναν γνωστό ότι ο Μοχάμεντ Σαλάχ μπήκε στην...
Η αστάθεια της Λίβερπουλ φέρνει Goal
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
Ανεπηρέαστοι οι παίκτες της από την αναταραχή που προξένησαν οι δηλώσεις του Σαλάχ, έδειξαν σοβαρότητα και ουσία στο Μιλάνο και πήραν την πολύ σημαντική νίκη με 1-0. Ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο, βρήκε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση κόντρα στην Ίντερ με πέναλτι του Σομποσλάι στο 88’, έχει πλέον βάσιμες ελπίδες να τερματίσει στην οκτάδα της League Phase.
Στο πρωτάθλημα ματς-ροντέο στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης στο Έλαντ Ρόουντ, εναντίον της Λιντς, το τελικό 3-3 την αφήνει με αίσθηση απογοήτευσης καθώς ισοφαρίστηκε στο 90+6’. Προηγήθηκε με δύο γκολ του Εκιτικέ σε δύο λεπτά (48’, 50’), ισοφαρίστηκε επίσης σε χρονικό διάστημα δύο λεπτών (73’, 75’), βρήκε το τρίτο γκολ με τον Σομποσλάι στο 80’ αλλά τελικά δεν έφτασε για την νίκη. Βελτιωμένη μεν αλλά έχει πολλά να κάνει ακόμη, ειδικά στα μετόπισθεν έτσι ώστε να (ξανα) γίνει ανταγωνιστική για μια θέση στην τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ. Για την ώρα είναι ακριβώς στην μέση του πίνακα, 10η, με απολογισμό 7-2-6 και απέχει τρείς βαθμούς από την 4η Κρίσταλ Πάλας.
Αγωνιστικά Νέα: Αποδείχτηκε "ειρηνευτική συνομιλία" αυτή μεταξύ Σλοτ-Σαλάχ καθώς μετά το τέλος της ανακοινώθηκε πως Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός θα είναι στην αποστολή για το σημερινό ματς. Νέα απώλεια ο τιμωρημένος δεξιός μπακ Μπράντλι (10/0). Παραμένουν εκτός ο πλάγιος μεσοεπιθετικός Χάκπο (15/4), ο μέσος Έντο (5/0), και ο στόπερ Λεόνι (1/0). Αμφίβολοι ο επιθετικός Ίσακ (8/1), με αυξημένες πιθανότητες συμμετοχής και ο δεξιός μπακ Φρίμποργκ (4/0). Επιστρέφει από ασθένεια ο επιθετικός Κιέζα (10/2).
Προτεινόμενη στοιχηματική για Πρέμιερ Λιγκ από το Agones.gr 👉ΕΓΓΡΑΦΗ
ΜΠΡΑΪΤΟΝ
Γλύτωσε την δεύτερη συνεχόμενη ήττα μπροστά στο κοινό της ισοφαρίζοντας (1-1) την Γουέστ Χαμ στο 90+1’ με τον Ρούτερ. Οι φιλοξενούμενοι που χτυπούσαν στις αντεπιθέσεις είχαν προηγηθεί στο 73’ θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και άλλο γκολ νωρίτερα, στο 59’ αν δεν ήταν σε εξαιρετική ημέρα ο Φερμπρίγκεν που είπε όχι σε διπλή προσπάθεια των «σφυριών». Ανασφαλής στην ανασταλτική λειτουργία έδειξε η ομάδα του Χουρσέλερ, είχε αργές μεταβάσεις και κάποια λάθη που δεν της στοίχισαν περαιτέρω.
“Θέλαμε σίγουρα περισσότερα από αυτή την αναμέτρηση αλλά στο τέλος δεν αξίζαμε κάτι παραπάνω επειδή δεν αγωνιστήκαμε όπως έπρεπε, δεν δείξαμε την απαιτούμενη ενέργεια κι ένταση. Ευτυχώς μετά το γκολ αντιδράσαμε καλά» είπε ο μάνατζερ των «γλάρων». Ο Κωστούλας μπήκε στη θέση του Ντε Κάιπερ στο 72’, είχε καλή παρουσία και μία άστοχη τελική στην αντίπαλη εστία.
Παραμένει ψηλά στην κατάταξη η Μπράιτον, 8η και στο μόλις -2 από τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια, με απολογισμό 6-5-4. Εκτός έδρας έρχεται από τρία συνεχόμενα No Goal. Τελευταία νίκη στο Άνφιλντ το 2021 με 1-0. Από τότε έχει δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Τα οκτώ τελευταία μεταξύ τους ανεξαρτήτως έδρας εμφάνισαν όβερ. Μόνο ένα από αυτά δεν έγινε Goal.
Αγωνιστικά Νέα: Δυστυχώς τα άσχημα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν για τον ταλαντούχο επιθετικό Τζήμα (9/1) που θα χάσει όλη τη σεζόν καθώς υπέστη ρήξη χιαστών. Παραμένουν μακροχρόνια εκτός ο κεντρικός αμυντικός Γουέμπστερ και ο πλάγιος μεσοεπιθετικός Μαρτς οι οποίοι δεν έχουν αγωνιστεί φέτος. Επιστρέφουν ο ποιοτικός εξτρέμ Μιτόμα (6/1) και ο αμυντικός μέσος Αγιάρι (13/1). Αμφίβολοι με αυξημένες πιθανότητες επιστροφής έχουν ο πολύπειρος μέσο Μίλνερ (7/1) και ο μεσοεπιθετικός Γουότσον (2/0).
Εκτίμηση
Η νίκη στο Μιλάνο ενδέχεται να λειτουργήσει θεραπευτικά στη Λίβερπουλ που ψάχνει να βρει ισορροπία στην αγωνιστική συμπεριφορά της. Εάν βρεθεί στη μέρα της η Μπράιτον, είναι ικανή να βάλει δύσκολα, όπως το έκανε στην έδρα της Τσέλσι. Με σύνεση, καθότι οι «κόκκινοι» δεν ενδείκνυνται για πονταρίσματα υπέρ ή κατά αυτή την εποχή, στο Goal.
1 G/G