11

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Μάντσεστερ Σίτι - Φλουμινένσε

ΤΖΙΡΟΣ

1
€ 1,923,246 92.0%
X
€ 47,739 2.3%
2
€ 120,156 5.7%
Over
€ 160,741 77.0%
Under
€ 48,012 23.0%

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

1 X 2
Over Under 1X 12 X2
Ημ. 1 Ημ. X Ημ. 2 Goal No Goal
0-1 Goals 2-3 Goals 4-6 Goals 7+ Goals
Δημιουργήστε λογαριασμό (ή κάντε login) για να μετρήσει στα στατιστικά σας.

159 ψήφοι:

Συνθέσεις

Ενδεκάδα
Μέση ηλικία:
27 έτη

Προπονητής: Pep Guardiola

19 Julian Alvarez

10 Jack Grealish

47  Phil Foden Bobb Oscar Αλλαγή 81'

20 Bernardo Silva

16  Rodri Gvardiol Josko Αλλαγή 74'

82  Rico Lewis Kovacic Mateo Αλλαγή 60'

6  Nathan Ake Nunes Matheus Αλλαγή 81'

3 Ruben Dias

5  John Stones Akanji Manuel Αλλαγή 74'

2 Kyle Walker

31 Ederson Moraes

Ενδεκάδα
Μέση ηλικία:
32 έτη

Προπονητής: Fernando Diniz

14 German Cano

11  Keno Kennedy John Αλλαγή 46'

10  Ganso Barbosa Diogo Αλλαγή 60'

21 Jhon Arias

8 Martinelli

7 Andre

12  Marcelo Gomes Alexsander Αλλαγή 60'

30  Felipe Melo Vinicius Lima Αλλαγή 60'

33  Nino Marlon Αλλαγή 74'

2 Samuel Xavier

1 Fabio

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Γήπεδο: King Abdullah Sports City
  • Χωρητικότητα: 62345
  • Θεατές: 52601
«Σύγκρουση» με φόντο μία ιστορική κούπα

«Σύγκρουση» με φόντο μία ιστορική κούπα

H Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει τη Φλουμινένσε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων που διεξάγεται στο «Κινγκ Αμπντουλάχ Σπορτς Σίτι» της Σαουδικής Αραβίας.

Τι ισχύει: Μονός τελικός για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί, πέναλτι.

* Πέμπτη φορά που βραζιλιάνικη ομάδα αντιμετωπίζει αγγλική στον τελικό της διοργάνωσης. Στα δύο πιο πρόσφατα (2019, 2021), Φλαμένγκο και Παλμέιρας, ηττήθηκαν στην παράταση από Λίβερπουλ και Τσέλσι αντίστοιχα. Στις δύο πρώτες (2005, 2012) πάντως Σάο Πάουλο και Κορίνθιανς είχαν κάνει την έκπληξη, κατακτώντας το τρόπαιο κόντρα σε Λίβερπουλ Τσέλσι αντίστοιχα.

* Αν προστεθούν οι αναμετρήσεις από το πάλαι ποτέ Διηπειρωτικό Κύπελλο, η παράδοση είναι οριακά υπέρ των Βραζιλιάνων με τέσσερις νίκες έναντι τριών των Άγγλων.

* Η τελευταία ομάδα από τη Βραζιλία, αλλά και συνολικά εκτός Ευρώπης, που ακτέκτησε το συγκεκριμένο τρόπαιο ήταν το 2012 η Κορίνθιανς, είχε νικήσει μάλιστα αγγλική ομάδα και συγκεκριμένα την Τσέλσι με 1-0. Από τότε ο τίτλος πηγαίνει πάντα σε ευρωπαϊκή ομάδα.

Στον ημιτελικό επικράτησαν σχετικά εύκολα της πρωταθλήτριας Ασίας, Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς από την Ιαπωνία με 3-0, με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα τους. Είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και πίεζαν από το ξεκίνημα. Ωστόσο έπρεπε να φτάσουμε στις καθυστερήσεις, και συγκεκριμένα στο 45'+1', ώστε να ανοίξει το σκορ με αυτογκόλ του Χόιμπραατεν μετά από γύρισαμ του Ματέους Νούνιες. Αυτό απλοποίησε την κατάσταση ενόψει της επανάληψης, αφού στο 52' διπλασίασε τα τέρματά της με τον Κόβατσιτς και στο 57' διεύρυνε το σκορ με τον Μπερνάντο Σίλβα να παίρνει το «ριμπάουντ» και να σκοράρει ύστερα από ασταθή απόκρουση. Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν ουσιαστικά τυπική διαδικασία, με τον ρυθμό να πέφτει αλλά τον Έντερσον πάντως στο 82' να κρατάει το μηδέν αποσοβώντας τη μείωση.

Διεκδικεί το παρθενικό Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της ιστορίας της, όντας το απόλυτο φαβορί. Οι «πολίτες» που επτά μήνες νωρίτερα στέφθηκαν για πρώτη φορά πρωταθλητές Ευρώπης, θέλουν να εμπλουτίσουν περαιτέρω τη διεθνή συλλογή τροπαίων τους, που η αλήθεια είναι πως δεν είναι και τόσο μεγάλη. Εξάλλου θέλουν να γίνουν η τέταρτη αγγλική ομάδα που το κατακτά μετά τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2008), Λίβερπουλ (2019) και Τσέλσι (2021).

Συν τοις άλλοις αν τα καταφέρει θα τονωθεί και ψυχολογική ενόψει της δύσκολης συνέχειας της Πρέμιερ Λιγκ, όπου έχει βρεθεί στην 4η θέση, μετά την πρόσφατη εντός έδρας «γκέλα» με την Κρίσταλ Πάλας και όπου μετρά μόλις μία νίκη στα τελευταία έξι ματς.

«Για να παίξεις σε αυτή διοργάνωση πρέπει να κάνει εκπληκτικά πράγματα, όπως είναι να κατακτήσεις το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ένα τρόπαιο για το οποίο μπορεί να παίξεις μία φορά στη ζωή σου και δεν θεωρούμε δεδομένο ούτε ό,τι θα ξαναβρεθούμε εδώ, ούτε πως θα το κατακτήσουμε εύκολα» δήλωσε ο τεχνικός των «πολιτών», Πεπ Γκουαρντιόλα, που έχει κατακτήσει τρεις φορές τη διοργάνωση ως προπονητής της Μπαρτσελόνα (2009, 2011) αλλά και της Μπάγερν Μονάχου (2013).

Αγωνιστικά νέα: Αμφίβολη η συμμετοχή του αρχισκόρερ Χάαλαντ, που βρίσκεται πάντως στην αποστολή, ενώ εκός παραμένουν ο μεσοεπιθετικός Ντε Μπρόινε και ο εξτρέμ Ντοκού. Επικράτησε δύσκολα με 2-0 της Αλ Αχλί Καΐρου στον ημιτελικό και στην πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση θα διεκδικήσει το τρόπαιο στον μεγάλο τελικό. Πραγματοποίησε δυναμικό ξεκίνημα και είχε μάλιστα δύο δοκάρια πριν το μισάωρο με τη μπάλα να μην κάνει το χατίρι του Αρίας τόσο στο 9', όσο και στο 25'. Σταδιακά πάντως άρχισε να χάνει τον έλεγχο της κατάστασης και αν δεν ήταν ο γκολκίπερ Φάμπιο θα μπορούσε να έχει βρεθεί πίσω στο σκορ σε 2-3 περιπτώσεις μέχρι το 71' όταν ο Μαρσέλο κέρδισε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Αρίας. Ο Φάμπιο στο 74' σταμάτησε εξ επαφής κεφαλιά αντιπάλου, με τη πίεση των Αιγύπτιων να εντείνεται στο φινάλε, αλλά τη «Φλου» να βρίσκει χώρους και τελικά σε αντεπίθεση στο 90' να «κλειδώνει» τη νίκη με τέρμα του Κένεντι.

Μετά το πρώτο Κόπα Λιμπερταδόρες στην ιστορία της, θέλει να γίνει και η πρώτη ομάδα της Νότιας Αμερικής που κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, μετά την Κορίνθιανς το 2012, αλλά ξέρει πως έχει δύσκολο έργο.

«Ο τρόπος που αρέσει στη Σίτι να παίζει, έχοντας την κατοχή της μπάλας, είναι τελείως αντίθετος από τον δικό μας, αλλά είμαστε το ίδιο καλοί σε αυτό που κάνουμε» ανέφερε ο προπονητής της ομάδας, Φερνάντο Ντινίζ.

Πριν από δύο εβδομάδες ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στη βραζιλιάνικη Σέριε Α, όπου τερμάτισε στην 7η θέση με 56 βαθμούς, έχοντας εξασφαλίσει πάντως την επιστροφή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της ηπείρου της.

Αγωνιστικά νέα: Μοναδική απουσία ο -εδώ και καιρό- τιμωρημένος αμυντικός Μανοέλ, λόγω εμπλοκής του σε υπόθεση ντόπινγκ.

Γιώργος Χρονόπουλος Αθλητικογράφος

Εκτίμηση

Φαβορί οι «πολίτες» αλλά καθόλου αμελητέα η μαχητική «Φλου», που με «όπλο» την άμυνά της θα προσπαθήσει να προκαλέσει προβλήματα, αφού και η επιθετική γραμμή των Άγγλων έχει σημαντικές απουσίες. Δεν βλέπω πως θα ανοίξει ο τελικός, που στη συγκεκριμένη διοργάνωση, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν ξεφεύγει ποτέ στο σκοτ. Θα επιλέξω λοιπόν να πάω στα τέρματα και συγκεκριμένα στο να μη σημειωθούν πάνω από 2-3.

FACTS

  • Η ομάδα Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει χάσει στους τελευταίους 13 από 14 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.
    Σημείο: 1X με απόδοση 1.04 στον ΟΠΑΠ
  • Η ομάδα Φλουμινένσε δεν έχει κερδίσει στους τελευταίους 7 από 8 αγώνες εκτός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις.
    Σημείο: 1X με απόδοση 1.04 στον ΟΠΑΠ
  • Στους τελευταίους 4 αγώνες της ομάδας Μάντσεστερ Σίτι, μπήκαν περισσότερα από 2.5 γκολ (σε όλες τις διοργανώσεις).
    Σημείο: Over με απόδοση 1.54 στον ΟΠΑΠ
  • Η ομάδα Μάντσεστερ Σίτι νικούσε στο ημίχρονο στους τελευταίους 6 από 7 αγώνες εντός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις.
    Σημείο: Ημ.1 με απόδοση 1.70 στον ΟΠΑΠ

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

Αναμετρήσεις Ομάδων
22/12/2023
Μάντσεστερ Σίτι
Φλουμινένσε
4 - 0

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

  • » Ο GAGASPAOK4 με το υψηλότερο yield +5.33% έπαιξε: Ημ.1
  • » Ο Arisfc8, με το υψηλότερο yield +8.17% στο [ΔΙΕΘΝΗ: Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων] έπαιξε: Ημ.1
  • » Ο astrix, με το υψηλότερο yield +0.19% στο σημείο X έπαιξε: X

Τι ψήφισαν οι Top Users

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Περισσότερες Αναλύσεις

Στοιχηματικές πλατφόρμες