1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Γκενκ - Ολυμπιακός

Προϊστορία

17/8/2023 ΓκενκΟλυμπιακός 1 - 1
10/8/2023 ΟλυμπιακόςΓκενκ 1 - 0
21/7/2018 ΓκενκΟλυμπιακός 4 - 0

ΤΖΙΡΟΣ

1
€ 215,406 84.1%
X
€ 18,632 7.3%
2
€ 22,208 8.7%
Over
€ 23,666 37.4%
Under
€ 39,564 62.6%

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Πέμπτη, 21:00

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

1 X 2
Over Under 1X 12 X2
Ημ. 1 Ημ. X Ημ. 2 Goal No Goal
0-1 Goals 2-3 Goals 4-6 Goals 7+ Goals
Δημιουργήστε λογαριασμό (ή κάντε login) για να μετρήσει στα στατιστικά σας.

290 ψήφοι:

Ειδήσεις

1

Σουτ στην εστία

6

3

Σουτ εκτός εστίας

1

56%

Κατοχή μπάλας

44%

3

Οφσάιντ

1

1

Κίτρινες κάρτες

6

1

Κόκκινες κάρτες

1

2

Κόρνερ

3

11

Φάουλ

18

Videos

Συνθέσεις

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Γήπεδο: Cegeka Arena
  • Χωρητικότητα: 25000
Πρέπει να βελτιωθεί για να μην κινδυνεύσει ο Ολυμπιακός

Πρέπει να βελτιωθεί για να μην κινδυνεύσει ο Ολυμπιακός

Η Γκενκ υποδέχεται τον Ολυμπιακό σε επαναληπτικό παιχνίδι στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ. Ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης για τους «ερυθρόλευκους» έπειτα από την οριακή επικράτησή τους στο πρώτο ματς.

Τι ισχύει: Ρεβάνς για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά το δεύτερο παιχνίδι θα ακολουθήσει παράταση κι αν χρειαστεί οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι. Όποια ομάδα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ την Τσουκαρίτσκι, ενώ όποια ομάδα αποκλειστεί θα αντιμετωπίσει στα πλειοφ του Κόνφερενς Λιγκ την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι Αδάνα Ντεμίρσπορ - Όσιγιεκ.

Α’ Αγώνας: Ολυμπιακός - Γκενκ 1-0

Την περασμένη Πέμπτη ταξίδεψε στην Ελλάδα ούτως ώστε να δοκιμαστεί εκτός έδρας από τον Ολυμπιακό, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Ήθελε ένα θετικό αποτέλεσμα όμως δεν τα κατάφερε και γνώρισε την ήττα με 1-0. Πριν καλά-καλά μπει στο παιχνίδι είδε τους «ερυθρόλευκους» να σκοράρουν μετά από κακή απομάκρυνση των αμυντικών της και υπέροχο τελείωμα του Φορτούνη μέσα από την περιοχή στα 23 δευτερόλεπτα. Βρήκε σιγά-σιγά τα πατήματά της κι απείλησε δύο φορές έως την ανάπαυλα του ημιχρόνου, κινδυνεύοντας όμως σε ισάριθμες περιπτώσεις. Στην επανάληψη πήρε τα ηνία όμως δυσκολευόταν να διασπάσει την άμυνα των Πειραιωτών. Έχασε μία διπλή ευκαιρία στο 70’ και είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις, ωστόσο νωρίτερα είχε σωθεί και η ίδια από το δοκάρι και είχε κινδυνεύσει σε ακόμα μία φάση. Τελικά το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Με αυτόν τον τρόπο η Γκενκ γνώρισε την ήττα και πλέον θα ψάξει για την ανατροπή και την πρόκριση στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στο Βέλγιο. Είναι σίγουρα σημαντικό για εκείνη να αποφύγει έναν δεύτερο συνεχόμενο αποκλεισμό μετά από εκείνον που προηγήθηκε στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Σερβέτ και ο οποίος την έβαλε από νωρίς σε περιπέτειες. Μένει να φανεί αν θα μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα ως αουτσάιντερ. Τα δύο από τα τρία φετινά ευρωπαϊκά ματς της ολοκληρώθηκαν Under. Για τη Γιούπιλερ Λιγκ αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Σερκλ Μπριζ. «Δραπέτευσε» με μεγάλο «διπλό» (0-1) χάρη σε αυτογκόλ του Βάρλεσον στο 70’ κι επέστρεψε στις επιτυχίες, μετά την εντός έδρας ήττα-σοκ από την Έουπεν η οποία είχε προηγηθεί.

Ο τεχνικός των γηπεδούχων Βούτερ Βράνκεν τόνισε: ««Δεν χρειάζεται να τονίσω στους παίκτες μου τη σημασία της αναμέτρησης. Όλοι στα αποδυτήρια είναι ενωμένοι και θα πάμε για την πρόκριση. Είναι καλό που επιστρέψαμε στις νίκες στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός μας έβαλε γκολ πολύ νωρίς στο πρώτο ματς και μετά είχαμε ευκαιρίες που δεν αξιοποιήσαμε. Δεν ξέρουμε πώς θα παίξει εδώ η ελληνική ομάδα, αν θα αμυνθεί ή θα επιτεθεί, κάτι που θα ξέρουμε στο τέλος του ματς. Είμαστε προετοιμασμένοι. Η διαδικασία των πέναλτι έχει να κάνει πάντα με την πνευματική ετοιμότητα των παικτών αλλά είναι ρουλέτα».

Αγωνιστικά Νέα: Παραμένει εκτός ο μέσος, αρχηγός και ηγέτης της ομάδας Χέινεν, όμως θα είναι παρών ο εξτρέμ Φαντέρα.

Το πρόγραμμα του τρίτου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ τον έφερε αντιμέτωπο εντός έδρας με την Γκενκ πριν από επτά βράδια. Γνώριζε εκ των προτέρων τις δυσκολίες που υπήρχαν όμως έκανε αυτό που έπρεπε κι επικράτησε με το οριακό αλλά πολύτιμο 1-0. Μόλις στα 23’’ μετά τη σέντρα ο Ροντινέι σέντραρε από δεξιά και ο Φορτούνης με πανέμορφο σουτ στην κίνηση σκόραρε για το 1-0, πετυχαίνοντας το πιο γρήγορο γκολ στην ευρωπαϊκή ιστορία της ομάδας. Στη συνέχεια είχε άλλες δύο καλές φάσεις μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους κι ανησύχησε σε δύο περιπτώσεις από... αέρος. Στην επανάληψη φάνηκε η πρόθεσή του να παίξει πιο αμυντικά και να ψάξει ένα «χτύπημα» μέσω αντεπιθέσεων. Είχε μία καλή στιγμή με τον Καρβάλιο και στο 75’ ο Μπιέλ στάθηκε άτυχος σημαδεύοντας το δοκάρι. Δέχτηκε πίεση ειδικά στο φινάλε και χρειάστηκαν δύο αποκρούσεις του Πασχαλάκη, αντίστοιχες σωτήριες επεμβάσεις του Ρέτσου και η βοήθεια του δοκαριού για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί των 15 ευρωπαϊκών αγώνων στους οποίους δεν είχε χαμογελάσει ούτε μία φορά, μετρώντας μόνο ισοπαλίες και ήττες. Πλέον ατενίζει το ευρωπαϊκό του μέλλον με αισιοδοξία και πάει στη ρεβάνς παίζοντας για δύο αποτελέσματα που θα τον στείλουν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στην Τσουκαρίτσκι και παράλληλα θα «σφραγίσουν» τη συμμετοχή τους σε ομίλους, ακόμα κι αν το γκρουπ θα είναι του Κόνφερενς Λιγκ. Σε σχέση με τους Βέλγους είχε μία εβδομάδα να προετοιμαστεί χωρίς παιχνίδι πρωταθλήματος που ξεκινάει την Κυριακή και θα αντιμετωπίσει στο άδειο λόγω τιμωρίας «Γ. Καραϊσκάκης» τον Πανσερραϊκό.

« Αν δίνω σημασία σε όσα ακούω στην Ελλάδα θα τρελαθώ. Όπως και στην Ισπανία και στην Αγγλία το ποδόσφαιρο είναι πάθος. Για αυτό προσελκύει τόσο κόσμο. Είναι συζήτηση και πάθος και ενδιαφέρει τους πάντες. Όμως έχουμε ένα πλάνο πολύ συγκεκριμένο. Θέλουμε μία ανταγωνιστική ομάδα που να νικήσει και αύριο και στα επόμενα ματς. Όπως είπα και στο προηγούμενο παιχνίδι η πρόκριση θα κριθεί στο 2ο. Αύριο το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Εμείς θα βγούμε στο γήπεδο για να νικήσουμε, όπως ταιριάζει και στο DNA της ομάδας. Θα χρειαστούμε συγκέντρωση» ήταν τα λόγια του προπονητή των φιλοξενούμενων, Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Αγωνιστικά Νέα: «Ξένο σώμα» αποτελεί ο μέσος Χουάνγκ ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής στο πρώτο παιχνίδι καθώς ζήτησε να αποχωρήσει. Δεν έχουν αναφερθεί άλλα προβλήματα, καθώς βρίσκονται εκτός λίστας ο σέντερ μπακ Σισέ, ο μέσος Κούντε και οι εξτρέμ Ροντρίγκες και Ραντζέλοβιτς. Έρχονται μεταγραφικές εξελίξεις καθώς είναι κοντά στην απόκτηση τεσσάρων ποδοσφαιριστών.

Δημήτρης Ρήγας Αθλητικογράφος

Εκτίμηση

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε στο πρώτο ματς με την Γκενκ, έστω και χωρίς να θέλξει με την απόδοσή του. Εξάλλου εκείνο που μετράει στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων είναι οι προκρίσεις και όχι οι εμφανίσεις. Ωστόσο στο Βέλγιο είναι αλήθεια ότι θα πρέπει να βελτιωθεί προκειμένου να αποφύγει τις περιπέτειες απέναντι σε μία ποιοτική ομάδα που είναι πάντως κι αρκετά αφελής. Οι «ερυθρόλευκοι» θα βρουν περισσότερους χώρους και ίσως γίνουν πιο απειλητικοί. Δεν συμφωνούμε με τον φαβοριτισμό των γηπεδούχων και θα τον κοντράρουμε επιλέγοντας τη διπλή ευκαιρία της ισοπαλίας ή της επικράτησης των «ερυθρόλευκων».

FACTS

  • Η ομάδα Ολυμπιακός δεν έχει χάσει στους τελευταίους 6 από 7 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.
    Σημείο: X2 με απόδοση 1.97 στον ΟΠΑΠ
  • Στους τελευταίους 5 από 6 αγώνες της ομάδας Ολυμπιακός, μπήκαν λιγότερα από 2.5 γκολ (σε όλες τις διοργανώσεις).
    Σημείο: Under με απόδοση 1.95 στον ΟΠΑΠ

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

  • » Ο HAoS_Kostas με το υψηλότερο yield +4.15% έπαιξε: 2
  • » Ο 30fyllos, με το υψηλότερο yield +16.89% στο [ΔΙΕΘΝΗ: Γιουρόπα Λιγκ] έπαιξε: 2-3 Goals
  • » Ο AELale, με το υψηλότερο yield +4.28% στο σημείο X έπαιξε: X

Τι ψήφισαν οι Top Users

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Περισσότερες Αναλύσεις

Στοιχηματικές πλατφόρμες