Αναγνωριστικό ματς στην πρεμιέρα
* Πρεμιέρα
ΤΙΓΚΡΕ
Αξιοπρεπέστατη ήταν η παρουσία της Τίγκρε στο πρόσφατο Κλαουσούρα. Στην κανονική διάρκεια τερμάτισε 7η, πέρασε τη Λανούς στην πρώτη φάση των πλέι οφ, αλλά στα προημιτελικά αποκλείστηκε από τη Ράσινγκ Κλουμπ. Παράλληλα, μέσω της ετήσιας κατάταξης (9η), εξασφάλισε συμμετοχή στο Σουνταμερικάνα.
Δεν τέθηκε καν θέμα αλλαγής στη τεχνική ηγεσίας και η παραμονή του Νταμπόβε αποφασίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Βασική της επιδίωξη να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο πολύ στο Σουνταμερικάνα και να αγωνιστεί στην τελική φάση του εγχώριου πρωταθλήματος.
Απώλεια θεωρείται η επιστροφή του πολύτιμου Καρδόνα (Α) στη Φορταλέζα, καθώς ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του. Από εκεί και πέρα, το ρόστερ «γέμισε» με αρκετούς δανεικούς, ενώ αποκτήθηκαν οι ικανοί Ρομέρο (Ε, Ταγέρες) και Ρούσο (Ε, Ροσάριο Σεντράλ). Προσθήκη ποιότητας και ο έμπειρος Π. Μαρτίνες (Μ), που δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του με τη Ρίβερ Πλέιτ.
Αγωνιστικά Νέα:
Εκτός παραμένουν οι μακροχρόνια απόντες Πινιέιρο (Μ), Γκαράι (Α), Σ. Γκονσάλες (ΜΕ) και Μαρτσέσε (Α). Αντίθετα, αποθεραπεύτηκαν και τέθηκαν ξανά στη διάθεση του Νταμπόβε οι σημαντικοί Μπανέγας (Α, κρίθηκε ανέτοιμος) και Φ. Άλβαρες (Α). Στις δοκιμές για το αρχικό σχήμα, ο Νταμπόβε έδειξε να καταλήγει στο δίδυμο Ρομέρο – Ρούσο για την κορυφή της επίθεσης.
ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ ΡΙΟ ΚΟΥΑΡΤΟ
Σαράντα χρόνια μακριά από τη μεγάλη κατηγορία ήταν πάρα πολλά για την Εστουδιάντες Ρίο Κουάρτο. Η επιστροφή της, λοιπόν, στα «σαλόνια» δεν είναι απλώς μια άνοδος, αλλά μια δικαίωση δεκαετιών. Η διαδρομή μόνο εύκολη δεν ήταν. Στην κανονική διάρκεια τερμάτισε δεύτερη στον 2ο όμιλο, στα πλέι οφ ξεπέρασε τα εμπόδια των Πατρονάτο, Χιμνάσια Τίρο και Ατλέτικο Εστουδιάντες, για να φτάσει στους διπλούς τελικούς, εκεί όπου παρουσιάστηκε απόλυτα έτοιμη απέναντι στη Ντεπορτίβο Μαδρίν και πήρε πανάξια το εισιτήριο της ανόδου.
Ο προπονητής Ντελφίνο έγινε αποδέκτης εγκωμιαστικών σχολίων, καθώς είναι ο άνθρωπος που ταύτισε το όνομά του με αυτή την ιστορική επιτυχία. Παρέμεινε, φυσικά, στη θέση του, με αυτονόητο στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Υπήρξαν, επίσης, δημοσιεύματα στην Αργεντινή που ανέφεραν ότι ο πρόεδρος του συλλόγου τελούσε υπό έρευνα από τις αρχές.
Αποχώρησαν οι σημαντικοί Ορόσκο (ΜΕ) και Ολιβέρα (Τ). Τελευταία προσθήκη, ως δανεικός από την Μπόκα Τζούνιορς, ο χρήσιμος τερματοφύλακας Λάστρα. Ακόμα, προστέθηκαν στο ρόστερ οι ρολίστες Κάστρο (Μ, Μπελγράνο), Ροσανέ (Μ, Μπαράκας Σεντράλ) και Άλανις (ΜΕ, Ουρακάν) - ο οποίος παραμένει αμφίβολος – και με ελεύθερη μεταγραφή ο ικανός Μπερσάνο (Α).
Αγωνιστικά Νέα:
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας έδωσε δύο φιλικά απέναντι στην Ινστιτούτο, γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες με 1-0 και 3-1. Όλα δείχνουν, τέλος, πως ο Αντονίνι θα ξεκινήσει δίπλα στον Μαφίνι στο κέντρο της άμυνας.
Εκτίμηση
Με ψυχολογία ξεκινούν αμφότερες το νέο πρωτάθλημα. Η Τίγκρες είναι σαφώς πιο έμπειρη, ενώ η Εστουδιάντες Ρίο Κουάρτο θα πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα της κατηγορίας. Δεν έχουν λόγο να ρισκάρουν από τα πρώτα λεπτά οι δύο προπονητές. Φαντάζει καλή επιλογή η ισοπαλία ως αποτέλεσμα ημιχρόνου.
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Λανούς
Τίγκρες
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Χουάρεζ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ατλάντε
Σινσινάτι
Άτλας
Κολόμπους Κρου
Πούμας
Σάρλοτ
Πατσούκα
Μπολίβαρ
Σάο Πάουλο
Ιμπέρια 1999
Λάρνε
Απόλλων Λεμεσού
Μπραν
Λυών
Σπάρτα Πράγας
Ερυθρός Αστέρας
Χάποελ Μπερ Σεβά
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα
Μπόκα Τζούνιορς
Ντεπορτίβο Ρεκολέτα
Φλουμινένσε
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Μπόντο Γκλιμτ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Καϊράτ Αλμάτι
Λέφσκι Σόφιας
Τσέλιε
Αραράτ Αρμενία
Σλόβαν Μπρατισλάβας
Μιάλμπι
Ναϊμέγκεν
Ολυμπιακός
ΤΣΣΚΑ 1948
Παναθηναϊκός
Σαμπάχ
Άαρχους
Κάουνο Ζαλγκίρις
Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Στουρμ Γκρατς
Φενερμπαχτσέ
ΑΟ Τρίκαλα
ΑΕΛ Novibet
Χέλσινγκμποργκ
Βάρναμο
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Σαρμιέντο Χουνίν
Ρίβερ Πλέιτ
Ιντεπεντιέντε
Βελέζ Σάρσφιλντ
Μπελγράνο
Μπάνφιλντ
Ροσάριο Σεντράλ
Ουνιόν Σάντα Φε
Ουρακάν
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Χιμνάσια Μεντόζα
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Σέντραλ Κόρδοβα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Μπαράκας Σεντράλ
Σαν Λορέντζο
Ρασίνγκ Κλουμπ
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Ντεφένσα Xoυστίσια
Πλατένσε
Αλντοσίβι
Νιούελς Ολντ Μπόις