Μόνο νίκη για να ελπίζει θέλει η Πόρτο
Η Πόρτο υποδέχεται την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο «Ντραγκάο» και θέλει μόνο τη νίκη και παράλληλα ήττα της Μπενφίκα στο δικό της παιχνίδι για να κατακτήσει τον τίτλο. Αδιάφοροι βαθμολογικά οι φιλοξενούμενοι, που ενδέχεται να προφυλάξουν παίκτες εν όψει του τελικού Κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων το επόμενο Σάββατο* Τελευταία αγωνιστική. Η Πόρτο ψάχνει μόνο τη νίκη και παράλληλα ήττα της Μπενφίκα για να κατακτήσει τον τίτλο. Αδιάφορη η Σπόρτινγκ. Α’ γύρος: Σπόρτινγκ – Πόρτο 0-0. Λιγκ Καπ (τελικός): Πόρτο – Σπόρτινγκ 1-1, 1-3 πέν.
ΠΟΡΤΟ
Επέκτεινε το αήττητο της στους 9 αγώνες (8-1-0) μετά το άνετο 4-0 στην έδρα της Νασιονάλ Μαδέιρα. Προηγήθηκε στο 14’ με απευθείας φάουλ του Τέλες, πέτυχε δεύτερο στο 28’ με τον Τόρες και στην επανάληψη «καθάρισε» το ματς με τα τέρματα των Κορόνα (59’) και Μαρέγκα (88’ πεν.).Διατηρήθηκε στο -2 από την πρωτοπόρο Μπενφίκα και χρειάζεται θαύμα για να πάρει το πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, ψάχνει μόνο τη νίκη και παράλληλα ήττα της Μπενφίκα στην έδρα της από τη Σάντα Κλάρα για να στεφθεί πρωταθλήτρια. Ουσιαστικά πλήρωσε τις δύο ήττες της από τους «αετούς», ειδικά εκείνη του Μαρτίου στην έδρα της. «Γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να πάρουμε το πρωτάθλημα, όμως δεν θα τα παρατήσουμε», επισήμανε ο τεχνικός Κονσεϊσάο, που παραμένει στον πάγκο.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε ο βασικός χαφ Ερέρα (32/5). Ανέτοιμος ο βασικός γκολκίπερ Κασίγιας (31 συμ.), που ξεκαθάρισε πως δεν έχει αποφασίσει για το αν θα σταματήσει την καριέρα του μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη. Αμφίβολος ο πολύτιμος εξτρέμ Μπραχίμι (31/10) αν και όλα δείχνουν ότι θα αγωνιστεί, με την Εθνική U20 της Πορτογαλίας ο ταλαντούχος αμυντικός Λέιτε (3/1)
ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ
Γνώρισε την πρώτη της απώλεια μετά από 10 σερί νίκες σ’ όλες τις διοργανώσεις, μένοντας στο 1-1 με την Τοντέλα στην έδρα της. Προηγήθηκε μόλις στο 6’ με πέναλτι του Φερνάντες αλλά στο 37’ έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ριστόβσκι και στο 67’ δέχτηκε την ισοφάριση. Προσπάθησε να απαντήσει χωρίς αποτέλεσμα, αλλά παρά τη γκέλα, έφτασε τους 13 αγώνες δίχως ήττα (11-2-0).
Είναι βαθμολογικά αδιάφορη, έχοντας εξασφαλίσει την 3η θέση σε μια μεταβατική σεζόν και το μυαλό της είναι στον τελικό του Κυπέλλου με την Πόρτο στις 25 του μήνα. Την ίδια ώρα, ανακοίνωσε την απόκτηση του φορ Βιέτο από την Ατλέτικο ως αντάλλαγμα για τη μεταγραφή του Ζέλσον Μαρτίνς.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένοι οι βασικοί αμυντικοί Κόατες (31/1), Ριστόβσκι (23/0), τραυματίας ο εξτρέμ Ντουμπία (12/1, 8 αλλ.) και ο χαφ Ζεράλδες (3/0). Με την U20 της Πορτογαλίας ο ταλαντούχος χαφ Μιγκέλ Λουίς (8/1). Ο Μαρσέλ Κέιζερ παραδέχτηκε πως μπορεί να προφυλάξει κάποιους παίκτες ενόψει του τελικού.