Υψηλό το διπλό κοιτάζοντας την βαθμολογία
Η Ουντινέζε υποδέχεται την Τορίνο για την 30η αγωνιστική της Σέριε Α΄. Από ήττα στην έδρα της Αταλάντα προέρχονται οι γηπεδούχοι, από ισοπαλία στο ντέρμπι με την Γιουβέντους οι φιλοξενούμενοι.* Προπονητής της Ουντινέζε (Νοέμβριος 2018-Μάρτιος 2019) ο νυν τεχνικός της Τορίνο, Νταβίντε Νικόλα.
* Κεκλεισμένων των θυρών.
ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ
Δεν μπόρεσε να πάρει κάτι θετικό από την έδρα της Αταλάντα την προηγούμενη αγωνιστική αν και έβαλε δύσκολα στην αντίπαλο της, στο τέλος γνώρισε την ήττα με 3-2. Δεν κλείστηκε στην άμυνα της και προσπάθησε να έχει την μπάλα στα πόδια της αλλά της ήταν δύσκολη να αντισταθεί στην ποιότητα της Λα Ντέα και του Μουριέλ ο οποίος με δύο γκολ (19’,44’) έδωσε σαφές προβάδισμα στην αντίπαλο της. Ένα ωραίο πλασέ του Περέιρα στο 45’ την ξαναέβαλε στο παιχνίδι, όμως στο 61’ δέχθηκε και τρίτο τέρμα. Οι «ασπρόμαυροι» βέβαια ήταν αποτελεσματικοί στην επίθεση και πέτυχαν το 3-2 με τον Στρίγκερ Λάρσεν στο 71’ χωρίς όμως να αγγίξουν την ισοφάριση έπειτα.Για ακόμη ένα παιχνίδι απέναντι σε έναν ανώτερο αντίπαλο έδειξε χαρακτήρα αλλά δεν πήρε κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Άλλωστε απέχουν 11 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη και μπορούν να αισθάνονται άνετα σχετικά με την παραμονή τους. Ο Γκότι μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος με το σύνολο που έχει χτίσει, η Ουντινέζε είναι σαφώς πιο βελτιωμένη την φετινή χρονιά και δίκαια βρίσκεται σε αυτό το σημείο.
«Είναι εμφανές πως το παιχνίδι απέναντι στην Τορίνο θα είναι εντελώς διαφορερικό με αυτό απέναντι στην Αταλάντα. Δυστυχώς κάθε εβδομάδα έχω να αξιολογήσω την κατάσταση των παικτών μου και ειδικά των επιθετικών. Δέσμευση μου αυτήν την φορά είναι να βρω ποιοι είναι οι καταλληλότεροι», τόνισε ο κόουτς Γκότι.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός ο μέσος Γιάγιαλο (6/0), o φορ Πουσέτο (12/3) και ο εξτρέμ Ντεουλοφέου (13/1).
ΤΟΡΙΝΟ
Στο ντέρμπι ντελλά Μόλε απέναντι στην Γιουβέντους, έδειξε χαρακτήρα και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό για την συνέχεια (2-2). Το παιχνίδι είχε ωραίο ρυθμό από την αρχή με τις δύο ομάδες να απειλούν, όμως η αντίπαλος της άνοιξε το σκορ στο 13’ με τον Κιέζα. Στο 27’ ωστόσο ο Σανάμπρια εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Σέζνι και έφερε το παιχνίδι στα ίσια ενώ στο 46’ ο ίδιος παίκτης με σουτ και νέο λάθος του Σέζνι έκανε την ανατροπή. Ο Σιρίγκου με τις αποκρούσεις του στη συνέχεια την κρατούσε όρθια όμως ο Ρονάλντο στο 79΄ισοφάρισε για τους «μπιανκονέρι». Στάθηκε τυχερή στο 83’ καθώς σώθηκε από το δοκάρι αλλά στα τελευταία λεπτά έφτασε κοντά και σε τρίτο τέρμα με τους Σανάμπρια και Μπαζέλι χωρίς όμως επιτυχία.
Σημαντικός μπορεί να κριθεί ο βαθμός σε ένα τέτοιο παιχνίδι αλλά προφανώς και δεν μπορεί να αισθάνεται ακόμα ασφαλής με την παραμονή της. Είναι δύο βαθμούς μπροστά από την Κάλιαρι και την ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας μάλιστα και ένα παιχνίδι λιγότερο. Αν δεν αντιμετώπιζε τα προβλήματα με τον κορωνοϊό πριν λίγο καιρό θα βρισκόταν ήδη ψηλότερα στην βαθμολογία. Ο Νικόλα έχει καταφέρει να αλλάξει την εικόνα της, στο χέρι της είναι να παραμείνει στην κατηγορία.
«Ξέρω καλά το περιβάλλον της Ουντινέζε, είναι ένας φιλόδοξος και καλά οργανωμένος σύλλογος. Θα βρούμε μία ανταγωνιστική ομάδα που μπορεί να παίξει καλά ενάντια στον καθένα. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι όπως όλα τα άλλα», σχολίασε ο κόουτς Νικόλα.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός οι στόπερ Σίνγκο (20/1) και Λιάνκο (21/0), με κορωνοϊό ο βασικός τερματοφύλακας Σιρίγκου (26/0).
Εκτίμηση
Η Ουντινέζε μπορεί να αισθάνεται άνετα με την υπόθεση παραμονής της αλλά έχει δείξει πως παλεύει κάθε παιχνίδι. Ο Γκότι έχει δημιουργήσει ένα δεμένο σύνολο, έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση φέτος και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Από την άλλη η Τορίνο με τον Νικόλα στον πάγκο δεν αξίζει να βρίσκεται τόσο χαμηλά και παρουσιάζεται ως αουτσάιντερ στο σημερινό παιχνίδι. Θα ρισκάρουμε με το διπλό κυρίως λόγω κινήτρου.
Γουλβς
Στόουκ
Γουότφορντ
Γουέστ Χαμ
Κάρντιφ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μίντλεσμπρο
Γουέστ Μπρομ
Μπλάκμπερν
ΚΠΡ
Μπόλτον
Λίνκολν Σίτι
Μπρίστολ Σίτι
Πόρτσμουθ
Νόριτς
Μπέρνλι
Ντέρμπι
Σουόνσι
Σαουθάμπτον
Μίλγουολ
Τσάρλτον
Πρέστον
Μπόρνμουθ
Έβερτον
Τότεναμ
Νιούκαστλ
Κόβεντρι
Χαλ
Λίβερπουλ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Ροσάριο Σεντράλ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Μπελγράνο
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ουρακάν
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σέντραλ Κόρδοβα
Μπόκα Τζούνιορς
Λανούς
Ουνιόν Σάντα Φε
Σαρμιέντο Χουνίν
Γκράτσερ ΑΚ
Βολφσμπέργκερ
Λασκ Λίντσερ
Αλτάχ
Λοριάν
Τρουά
Λυών
Χάβρη
Μπρεστ
Τουλούζ
Στρασβούργο
Λανς
Ντόρτμουντ
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Λειψία
Γκλάντμπαχ
Μάιντζ
Πάντερμπορν
Έλβερσμπεργκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Κολωνία
Χοφενχάιμ
Γιούνγκ Μπόις
Βασιλεία
Λωζάνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λουκέρνη
Παναιτωλικός
Καλαμάτα
Βόλος Elabet
Ηρακλής
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σάρλοτ
Κολοράντο Ράπιντς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ορλάντο Σίτι
Νάσβιλ
Σινσινάτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ντιναμό Χιούστον
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
DC Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες
Πόρτλαντ Τίμπερς
Όστιν
Σιάτλ Σάουντερς
Σικάγο Φάιαρ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Τορόντο
Νιου Γιόρκ Σίτι
Ίντερ Μαϊάμι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σαν Ντιέγκο
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Γιουβέντους
Πάρμα
Μόντσα
Σασσουόλο
Φιορεντίνα
Φροζινόνε
Τιχουάνα
Πούμας
Νεκάξα
Κρουζ Αζούλ
Ατλάντε
Λεόν
Άλκμααρ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Εξέλσιορ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Τσβόλε
Ναϊμέγκεν
Ακαντέμικο Βίσεου
Πόρτο
Αρούκα
Μαρίτιμο
Αλβέρκα
Σάντα Κλάρα
Χαρτς
Σεντ Τζόνστον
Κιλμάρνοκ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Σέλτικ
Φόλκερκ
Χάλμσταντ
Κάλμαρ
Χάκεν
Βαστέρας ΦΚ
Έλφσμποργκ
Ντέγκερφορς
Γαλατασαράι
Γκεζτεπέ
Γκαζιαντέπ
Ρίζεσπορ
Κόνιασπορ
Κοτζάελισπορ
Ίντερ
Ρόμα
Λάτσιο
Νάπολι
Αταλάντα
Μίλαν
Σαμπντόρια
Μπολόνια
Βερόνα
Τζένοα
Σπέτσια
Κάλιαρι
Κροτόνε
Μπενεβέντο