Να δώσει συνέχεια στις θετικές εμφανίσεις η Ντόρτμουντ
Η Ντόρτμουντ η οποία επέστρεψε στις νίκες την προηγούμενη αγωνιστική υποδέχεται τη Φορτούνα θέλοντας να πραγματοποιήσει μία πειστική εμφάνισηΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
Άντεξε για ένα ολόκληρο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο απένανι στη Χέρτα και έφυγε με μία σημαντική νίκη από το Βερολίνο την προηγούμενη αγωνιστική (1-2). Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με γκολ τον Σάντσο (15’) και Αζάρ (17’) πήρε ένα ισχυρό προβάδισμα. Δέχτηκε τη μείωση του σκορ στο 34’ και τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά όταν είδε τον Χούμελς να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη περιορίστηκε σε περισσότερο παθητικό ρόλο, πιέστηκε αρκετά από τη Χέρτα κράτησε όμως το υπέρ της προβάδισμα.
Σημαντική νίκη για το Λουσιέν Φαβρ ο οποίος φαίνεται ότι κέρδισε λίγο ακόμα χρόνο στον πάγκο της ομάδας. Δημοσιεύματα μάλιστα ανέφεραν ότι η σχέση του με τον Ματς Χούμελς δεν είναι η καλύτερη δυνατή, με τον Γερμανό στόπερ όμως να τα διαψεύδει κατηγορηματικά .Θέλει ακόμη μία νίκη σήμερα για να παραμείνει κοντά στην κορυφή από την οποία αυτή τη στιγμή απέχει πέντε βαθμούς. Την Τρίτη ακολουθεί ένα καθοριστικό παιχνίδι για το Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Σλάβια Πράγας, το αρνητικό είναι όμως ότι δεν της φτάνουν μόνο οι δικοί της τρεις βαθμοί για να πάρει την πρόκριση. Ελπίζει έτσι παράλληλα και σε στραβοπάτημα της Ίντερ η οποία την ίδια ώρα φιλοξενεί τη Μπαρτσελόνα.
«Την τελευταία φορά δυσκολευτήκαμε αρκετά απέναντι στη Φορτούνα και ακόμα είναι δύσκολο να τους αντιμετωπίσουμε ακόμα και αν βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία. Είναι μία πολύ αθλητική ομάδα και ανταποκρίνεται σωστά στις προσωπικές μονομαχίες», επισήμανε ο Λουσιέν Φαβρ.
Αγωνιστικά Νέα: Αποβλήθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι και θα απουσιάσει ο στόπερ Χούμελς (12/0) . Παραμένει εκτός ο μέσος Ντιλέινι (6/0), νέα απώλεια ο μπακ Σμέλτσερ (2/0). Αμφίβολος ο φορ Αλκάθερ (9/5) με τις πιθανότητες να είναι υπέρ του.
ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ
Με τον Χένινκγς να σκοράρει σε ακόμη ένα παιχνίδι και να φτάνει τα 12 γκολ στο πρωτάθλημα, η Φορτούνα έφυγε με έναν πολύτιμο βαθμό από την έδρα της Χόφενχαϊμ. Ακίνδυνη στο πρώτο ημίχρονο, έμεινε πίσω στο σκορ μόλις στο 6’ , ενώ στην επανάληψη ο Στέφενς και το δοκάρι την έσωσαν από το 2-0. Στο 87΄ο Χένινγκς είδε τη μπάλα να στρώνεται μπροστά του μέσα στην περιοχή και δεν αστόχησε, χαρίζοντας την ισοπαλία στην ομάδα του.
Όσο είναι καλά ο Χένινγκς μπροστά η Φορτούνα δείχνει ικανή να κερδίζει βαθμούς και να μπορεί να διεκδικεί την παραμονή της στην κατηγορία. Ισοβαθμεί με την Χέρτα στην 16η θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής, η οποία όμως έχει και ένα παιχνίδι παραπάνω.
«Το να παίζεις μπροστά σε 80 χιλ θεατές στο Ντόρτμουντ είναι μία σπουδαία πρόκληση. Θέλουμε να χτίσουμε πάνω στις καλές μας εκτός έδρας εμφανίσεις φέτος και να πάρουμε πόντους όπως κάναμε απέναντι στη Σάλκε και τη Χόφενχαϊμ», σχολίασε ο κόουτς Φούνκελ.
Αγωνιστικά Νέα: Συμπλήρωσε κάρτες και θα απουσιάσει ο στόπερ Αϊχάν (13/1). Εκτός λόγω τραυματισμού ο αριστερός μπακ Ζούτνερ (4/0) και ο μέσος Σομπότκα (6/0).
Θάνος Τσαλουχίδης
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Η Ντόρτμουντ θέλει να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα και απέναντι σε μία θεωρητικά ασθενέστερη Φορτούνα μπορεί να το κάνει προσφέροντας και θέαμα. Εκτός έδρας οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύονται περισσότερο με το Χένινγκς όμως να βρίσκεται σε φόρμα μπορούν να βρουν ένα γκολ. Σε χαμηλές τιμές το over, θα ρισκάρουμε με το over 3.5 το οποίο το συναντάμε σε αποδόσεις διπλασιασμού.
Γουλβς
Στόουκ
Γουότφορντ
Γουέστ Χαμ
Κάρντιφ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μίντλεσμπρο
Γουέστ Μπρομ
Μπλάκμπερν
ΚΠΡ
Μπόλτον
Λίνκολν Σίτι
Μπρίστολ Σίτι
Πόρτσμουθ
Νόριτς
Μπέρνλι
Ντέρμπι
Σουόνσι
Σαουθάμπτον
Μίλγουολ
Τσάρλτον
Πρέστον
Μπόρνμουθ
Έβερτον
Τότεναμ
Νιούκαστλ
Κόβεντρι
Χαλ
Λίβερπουλ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Ροσάριο Σεντράλ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Μπελγράνο
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ουρακάν
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σέντραλ Κόρδοβα
Μπόκα Τζούνιορς
Λανούς
Γκράτσερ ΑΚ
Βολφσμπέργκερ
Λασκ Λίντσερ
Αλτάχ
Κόρτραϊκ
Σαρλερουά
Λέουβεν
Σταντάρ Λιέγης
Σερκλ Μπριζ
Λόμελ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Μαλίν
Λοριάν
Τρουά
Λυών
Χάβρη
Μπρεστ
Τουλούζ
Στρασβούργο
Λανς
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Λειψία
Γκλάντμπαχ
Μάιντζ
Πάντερμπορν
Έλβερσμπεργκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Κολωνία
Χοφενχάιμ
Γιούνγκ Μπόις
Βασιλεία
Λωζάνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λουκέρνη
Παναιτωλικός
Καλαμάτα
Βόλος Elabet
Ηρακλής
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σάρλοτ
Κολοράντο Ράπιντς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ορλάντο Σίτι
Νάσβιλ
Σινσινάτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ντιναμό Χιούστον
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
DC Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες
Πόρτλαντ Τίμπερς
Όστιν
Σιάτλ Σάουντερς
Σικάγο Φάιαρ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Τορόντο
Νιου Γιόρκ Σίτι
Ίντερ Μαϊάμι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σαν Ντιέγκο
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Γιουβέντους
Πάρμα
Μόντσα
Ουντινέζε
Σασσουόλο
Τορίνο
Φιορεντίνα
Φροζινόνε
ΑΕΚ Λάρνακας
ΑΠΟΕΛ
Τιχουάνα
Πούμας
Νεκάξα
Κρουζ Αζούλ
Ατλάντε
Λεόν
Άλκμααρ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Εξέλσιορ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Τσβόλε
Ναϊμέγκεν
Ακαντέμικο Βίσεου
Πόρτο
Αρούκα
Μαρίτιμο
Αλβέρκα
Σάντα Κλάρα
Χαρτς
Σεντ Τζόνστον
Κιλμάρνοκ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Σέλτικ
Φόλκερκ
Χάλμσταντ
Κάλμαρ
Χάκεν
Βαστέρας ΦΚ
Έλφσμποργκ
Ντέγκερφορς
Γαλατασαράι
Γκεζτεπέ
Γκαζιαντέπ
Ρίζεσπορ
Κόνιασπορ
Κοτζάελισπορ