Τον πρώτο λόγο οι «πάνθηρες»
Η Μποαβίστα θα κοντραριστεί με την Μπελενένσες Σαντ στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Πριμέιρα Λίγκα. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από πρόκριση στο Κύπελλο απέναντι στη Βιζέλα, ενώ οι φιλοξενούμενοι άφησαν εκτός συνέχειας τη Ρεάλ Σπορτ Κλούμπε.* Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών ως μέτρο πρόληψης κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.
ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ
Την περασμένη εβδομάδα αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Βιζέλα -ομάδα δεύτερης κατηγορίας- σε αγώνα για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Πορτογαλίας. Μπόρεσε να πάρει με τα χίλια ζόρια τη νίκη-πρόκριση (0-1), καθώς χρειάστηκε να παίξει έξτρα τριαντάλεπτο παράτασης. Δεν μπόρεσε να πείσει με την απόδοσή της και οι γηπεδούχοι δεν φοβήθηκαν, έχοντας μάλιστα και κάποιες καλές στιγμές, απειλώντας την εστία των «πανθήρων». Ο χρόνος κυλούσε και δεν έβρισκε το γκολ, οπότε οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση κι αν δεν έλυναν εκεί τις διαφορές τους θα το έκαναν στη διαδικασία των πέναλτι. Η λύτρωση τελικά για την ομάδα από το Πόρτο ήρθε στο 104’ από τον Ντζιέ. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής αποβλήθηκε στο 120’, όμως είχε ήδη κάνει τη δουλειά, χαρίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Εστορίλ-Λουζιτάνο ντε Εβόρα. Θα μάθει την αντίπαλό της στις 9 Δεκεμβρίου, όταν και θα διεξαχθεί η συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Όσον αφορά την πορεία της Μποαβίστα στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, αυτή δεν κρίνεται ικανοποιητική, με μοναδική εξαίρεση τον εντός έδρας θρίαμβο επί της Μπενφίκα που αποτέλεσε όμως την εξαίρεση και όχι τον κανόνα. Έχει συγκεντρώσει όλους κι όλους 6 βαθμούς και βρίσκεται μόλις στην 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα, οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Τα πέντε από τα επτά ματς της ολοκληρώθηκαν Over.
Ο τεχνικός του συλλόγου του Πόρτο Βάσκο Σεάμπρα υποστήριξε: «Ήταν δύσκολο για εμάς κατά τη διάρκεια της διακοπής, αφού λόγω Covid-19 αναγκαστήκαμε να μείνουμε στα σπίτια μας και να μην προπονηθούμε για δέκα ημέρες. Στο Κύπελλο πήραμε την πρόκριση αλλά δεν θεωρώ ότι έχουμε το βαθμό ετοιμότητας που θα έπρεπε. Προσπαθούμε όμως να δουλεύουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να παίρνουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε».
Αγωνιστικά Νέα: Θα λείψει ο εξτρέμ Ντζιέ (4/0) ο οποίος αποβλήθηκε στο ματς Κυπέλλου, ενώ εκτός είναι και ο βετεράνος σέντερ μπακ Ραμί (3/0). Νέο πρόβλημα αυτό του χαφ Ρεϊσίνιο (6/0), ενώ λόγω κορωνοϊού θα απουσιάσει ο αριστερός μπακ Μάνγκας (6/1). ΜΠΕΛΕΝΕΝΣΕΣ ΣΑΝΤ
Η κλήρωση του Κυπέλλου Πορτογαλίας την έφερε αντιμέτωπη στον τρίτο γύρο με τη Ρεάλ Σπορτ Κλούμπε, ομάδα της τρίτης κατηγορίας που εδρεύει στην πόλη Κελούζ. Έκανε το καθήκον της κι επικράτησε «καθαρά» με 2-0, παίρνοντας το εισιτήριο για την τέταρτη φάση, εκεί όπου έχει σταθεί τυχερή, καθώς θα συναντήσει ξανά ομάδα από την τρίτη κατηγορία της χώρας. Αυτή θα είναι η Εσπίνιο και μάλιστα θα παίξει μαζί της εντός έδρας. Δεν ήθελε να δώσει δικαιώματα στην αντίπαλό της και τα κατάφερε. Άνοιξε το σκορ μόλις στο 13ο λεπτό της συνάντησης με τον Εσγκάιο. Οι δύο ομάδες πήγαν με σκορ 0-1 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Με το ξεκίνημα της επανάληψης και πιο συγκεκριμένα στο 49’ ο Καρντόσο σκόραρε για το 0-2 και «καθάρισε» οριστικά και αμετάκλητα την υπόθεση. Έκανε διαχείριση του αποτελέσματος δίχως να απειληθεί μέχρι το φινάλε.
Η Μπελενένσες Σαντ μπορεί να έκανε αυτό που έπρεπε στο Κύπελλο, όμως στο πρωτάθλημα δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις και δεν έχει παράλληλα και θετικά αποτελέσματα. Η συγκομιδή των 7 βαθμών τη φέρνει στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Δεν κερδίζει εύκολα αλλά δεν χάνει κιόλας. Διαθέτει τη χειρότερη επίθεση με μόλις τρία γκολ στο ενεργητικό της. Τα έξι από τα επτά ματς της ολοκληρώθηκαν Under.
«Η πρόκριση ήρθε στο Κύπελλο και τώρα γυρνάμε ξανά στους αγώνες πρωταθλήματος. Η επιθυμία μας είναι να βελτιώσουμε τη βαθμολογική μας θέση και για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να δημιουργούμε ευκαιρίες και να σκοράρουμε. Σε αυτό έχουμε δουλέψει με σκοπό να παρουσιαστούμε καλύτερη και πιο αποτελεσματικοί. Δεν είναι εύκολο αλλά είναι απαραίτητη η βελτίωση σε αυτόν τον τομέα» σχολίασε ο κόουτς του κλαμπ, Πετίτ.
Αγωνιστικά Νέα: Έτοιμοι μετά τη «μάχη» τους με τον Covid-19 ο τερματοφύλακας Μορέιρα (5/0), ο αμυντικός χαφ Πετέ (4/1) και ο πλάγιος μεσοεπιθετικός Καρντόσο (5/0). Απών και ο χαφ Σόουζα (7/0), ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του επίσης μέσους Ραμίρες (7/1). Δεν έχουν παίξει εδώ και πολλούς μήνες οι αμυντικοί Κάου (0/0), Ακάς (0/0) και Σίλβα (0/0).
Εκτίμηση
Η Μποαβίστα έχει προβληματίσει μέχρι τώρα τη φετινή σεζόν τόσο με την απόδοσή της όσο και με τα αποτελέσματά της. Όπως είναι λογικό βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ενώ είχε ξεκινήσει τη σεζόν με όνειρα για μία καλή πορεία. Μοναδική εξαίρεση ο θρίαμβος επί της Μπενφίκα. Από την άλλη η Μπελενένσες Σαντ δεν νικάει, αλλά σπανίως χάνει. Έχει μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση και διαθέτει τη χειρότερη στη λίγκα. Ο άσος σε τιμές διπλασιασμού μας καλύπτει και θα τον επιλέξουμε.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ίπσουιτς
Τσέλσι
Μπράιτον
Σάντερλαντ
Φούλαμ
Λιντς
Μπρέντφορντ
Ιντεπεντιέντε
Χιμνάσια Μεντόζα
Μπάνφιλντ
Ρίβερ Πλέιτ
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Ρασίνγκ Κλουμπ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Αλντοσίβι
Σάλτσμπουργκ
Αούστρια Βιέννης
Χάρτμπεργκ
Ριντ
Ραπίντ Βιέννης
Στουρμ Γκρατς
Γάνδη
Κλαμπ Μπριζ
Αντβέρπ
Σιντ Τρούιντεν
Βέστερλο
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Άντερλεχτ
Μιρασόλ
Παλμέιρας
Μπαΐα
Ιντερνασιονάλ
Φλαμένγκο
Μποταφόγκο
Γκρέμιο
Σαπεκοένσε
Κορίνθιανς
Σάντος
Ατλέτικο Παραναένσε
Φλουμινένσε
Μονακό
Μαρσέιγ
Ρεν
Λε Μαν
Παρί
Νις
Άουγκσμπουργκ
Σάλκε
Φράιμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης
Νόρτζελαντ
Μπρόντμπι
Ράντερς
Άαρχους
Σίλκεμποργκ
Μίντιλαντ
Λίνγκμπι
Οντένσε
Σεντ Γκάλεν
Τουν
Βαντούζ
Γκρασχόπερς
Σιόν
Λουγκάνο
Άρης
ΟΦΗ
Αστέρας Τρίπολης
Ολυμπιακός
Ατρόμητος
ΠΑΟΚ
Κηφισιά
ΑΕΚ
Κολόμπους Κρου
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Σεντ Λούις Σίτι
Ντάλας
Κολοράντο Ράπιντς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Πόρτλαντ Τίμπερς
Όστιν
Σαν Ντιέγκο
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Ντέρι Σίτι
Σάμροκ Ρόβερς
Κάλιαρι
Ίντερ
Λάτσιο
Τζένοα
Νάπολι
Κόμο
Σάντος Λαγκούνα
Τίγκρες
Λίλεστρομ
Φρέντρικσταντ
Χαμ Καμ
Κρίστιανσουντ
Τρόμσο
Σάρπσμποργκ 08
Σταρτ
Κφουμ Όσλο
Σάντεφιορντ
Μπραν
Βαλερένγκα
Μόλντε
Βίκινγκ
Αάλεσουντ
Μπόντο Γκλιμτ
Ρόζενμποργκ
Χοντ
Στάμπαεκ
Σογκντάλ
Στρομσγκόντσετ
Ράουφος
Σάντνες Ουλφ
Ρανχάιμ
Οντ
Μος
Στρόμεν
Κόνγκσβινγκερ
Λιν
Έγκερσουντ
Ασάνε
Μπρίνε
Χάουγκεσουντ
Βίλεμ
Χέρενφεν
Καμπούρ
Τβέντε
Ουτρέχτη
Αϊντχόφεν
Τελστάρ
Άγιαξ
Φέγενορντ
Ντεν Χάαγκ
Φαμαλικάο
Ζιλ Βιθέντε
Κάζα Πία
Μορεϊρένσε
Νασιονάλ Μαδέιρα
Εστρέλα Αμαδόρα
Σεντ Μίρεν
Μάδεργουελ
Αμπερντίν
Ρέιντζερς
Γκέτεμποργκ
Έργκριτε
ΑΪΚ Στοκχόλμης
Χάμαρμπι
Έγιουπσπορ
Αλάνιασπορ
Μπασακσεχίρ
Κασίμπασα
Σαμσουνσπόρ
Φενερμπαχτσέ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Πόρτο
Μπενφίκα
Μπράγκα
Πάσος Φερέιρα
Σάντα Κλάρα
Τοντέλα
Πορτιμονένσε
Βιτόρια Γκιμαράες
Φαρένσε
Ρίο Άβε
Μαρίτιμο