Κομβική «μάχη» για την πεντάδα
Η Μετς υποδέχεται τη Ρεν στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Λιγκ 1. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ισοπαλία στο «σπίτι» της Λανς, ενώ οι φιλοξενούμενοι νίκησαν εντός έδρας το Στρασβούργο.* Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών ως μέτρο πρόληψης κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.
ΜΕΤΣ
Το πρόγραμμα της προηγούμενης «στροφής» την ανάγκασε να ταξιδέψει στην έδρα της νεοφώτιστης Λανς με την οποία έχουν κοινό στόχο την έξοδο στην Ευρώπη. Απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι δεν τα παρατάει ποτέ κι απέσπασε ισοπαλία 2-2. Δεν ξεκίνησε καθόλου καλά τον αγώνα κι έμεινε πίσω στο σκορ μόλις στο 13’ από τον Κλος. Βρήκε τον τρόπο να απαντήσει λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου. Πιο συγκεκριμένα στο 27’ κέρδισε πέναλτι και ο Βάγκνερ το μετέτρεψε σε γκολ. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής είχε δοκάρι αμέσως μετά, όμως στο 36’ ήταν οι γηπεδούχοι εκείνοι που μπήκαν ξανά σε θέση «οδηγού» με κοντινό σουτ του Καουζάκ. Πλέον έπρεπε να βρει τρόπο να φέρει ξανά το παιχνίδι στα ίσα στην επανάληψη. Δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή της όμως στο 57’ ένα φοβερό σουτ του Ντελέιν κατέληξε στα δίχτυα της Λανς για το 2-2. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα δέχτηκε αφόρητη πίεση και οι αντίπαλοί της έχασαν τρεις ευκαιρίες. Άντεξε μέχρι το τέλος κι έφυγε ικανοποιημένη.
Η Μετς δεν κατάφερε να νικήσει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και παρουσιάζει κάμψη στην απόδοσή της. Παρ’ όλα αυτά παραμένει μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν με δεδομένο ότι ο πρώτος στόχος ήταν η παραμονή. Έχει συγκεντρώσει 42 βαθμούς και βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, απέχοντας τρεις πόντους από τη Μαρσέιγ και τη Λανς που συγκατοικούν στην 5η. Τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς της ολοκληρώθηκαν Over κι αμφίσκορα, όμως πρόκειται για σύνολο που έχει αμυντικούς προσανατολισμούς.
Ο τεχνικός του συλλόγου Φρεντερίκ Αντονετί τόνισε: «Η ισοπαλία με τη Λανς ήταν δίκαιη γιατί είχαμε ευκαιρίες κι εμείς και οι αντίπαλοι. Τώρα πρέπει να παίξουμε με μία πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Ρεν και ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο. Θα χρειαστεί ένα πολύ καλό ματς για να νικήσουμε. Υπάρχουν πράγματα που κάνουμε καλά στο γήπεδο και κάποια άλλα που δεν είναι τόσο καλά. Αυτά θα πρέπει να τα βελτιώσουμε με σκληρή δουλειά και να κρατήσουμε όσα γίνονται σωστά. Πρέπει να είμαστε επιεικείς με τους παίκτες μου, αρκετοί δεν έχουν παίξει πολλές φορές στην πρώτη κατηγορία. Μας λείπει η εμπειρία αλλά προσπαθούμε».
Αγωνιστικά Νέα: Ξανά τιμωρημένος για δεύτερο από τους τρεις αγώνες που θα εκτίσει την ποινή του ο βασικός γκολκίπερ Ουκίτζια (27/0). Αντίθετα εξέτισαν και είναι ξανά διαθέσιμοι ο σέντερ μπακ Κουγιατέ (18/1) και ο πλάγιος οσπισθοφύλακας Σεντόνζ (27/0). Εκ νέου απών ο επιθετικός Νγκετ (16/3), ενώ χάνει τη σεζόν ο μέσος Τσιμπεμπέ (15/0) όπως και ο στράικερ Νιάν (6/6). ΡΕΝ
Την περασμένη Κυριακή κλήθηκε να κοντραριστεί εντός έδρας με το Στρασβούργο κι έψαχνε μόνο το «τρίποντο» για ψυχολογικούς λόγους και όχι μόνο. Κατάφερε να το πάρει επικρατώντας με το «φτωχό» αλλά πολύτιμο 1-0. Ήταν φανερή η νευρικότητα στις κινήσεις των ποδοσφαιριστών της από το ξεκίνημα. Στο πρώτο εικοσάλεπτο δημιούργησε μία ευκαιρία αλλά κινδύνευσε κιόλας σοβαρά σε μία περίπτωση. Στο 24’ ο Τεριέ έκανε ωραία κίνηση από τα δεξιά και γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή με τον επερχόμενο Μπουριζό να πλασάρει ψύχραιμα για το 1-0. Πήρε τον έλεγχο μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Στην επανάληψη πλέον γνώριζε ότι έπρεπε να διαχειριστεί σωστά το υπέρ της αποτέλεσμα. Το έκανε αν κι αγχώθηκε και «κλείστηκε» στην περιοχή της όσο περνούσε η ώρα. Παρ’ όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι δεν σκόραραν και το σφύριγμα της λήξης τη βρήκε να λυτρώνεται.
Αυτή ήταν η πρώτη επιτυχία της Ρεν μετά από οκτώ σερί αγώνες χωρίς νίκη. Μάλιστα πριν τον αγώνα με τους Αλσατούς είχαν προηγηθεί πέντε διαδοχικές ήττες και η ψυχολογία όλων ήταν κάκιστη. Θέλει να κυνηγήσει μέχρι το τέλος την πεντάδα. Η συγκομιδή των 41 βαθμών τη φέρνει στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία με τη Μονπελιέ κι απέχει τέσσερις πόντους από τη Μαρσέιγ και τη Λανς οι οποίες μοιράζοντας την 5η. Τα επτά από τα δέκα πιο πρόσφατα ματς της ήταν Under.
«Η νίκη που πήραμε με το Στρασβούργο ήταν αφιερωμένη στον πρόεδρο Νικολά Χολβέκ (σ.σ. δίνει μάχη με τον καρκίνο) και ήταν σημαντικό για την ομάδα που χάρηκε μετά από δύο μήνες. Κάποιοι μας είπαν ότι δεν μπορούμε να κυνηγήσουμε την Ευρώπη αλλά εμείς δεν τα παρατάμε και μειώσαμε στους τέσσερις βαθμούς. Προετοιμαστήκαμε καλά για τον αγώνα με τη Μετς έχοντας σταματήσει το αρνητικό σερί που ήταν το πιο σημαντικό. Αν θέλουμε να είμαστε πραγματικά χαρούμενοι θα πρέπει να νικήσουμε στα επόμενα εννιά παιχνίδια και κυρίως σε αυτό που έχουμε τώρα μπροστά μας» ήταν τα λόγια του προπονητή της ομάδας Μπρούνο Ζενέσιο ο οποίος έκανε σεφτέ.
Αγωνιστικά Νέα: Οι «πονοκέφαλοι» αφορούν τον σημαντικό μεσοεπιθετικό Γκρενιέ (16/3) και τον χαφ Γκμποχό (10/0).. Ο πρώτος ταλαιπωρείται από τραυματισμό όπως και ο δεύτερος. Δήλωσε «παρών» ο μέσος Μαρτέν (12/0).
Εκτίμηση
Αν κάποιος έλεγε ότι αυτές οι δύο ομάδες στην τελική ευθεία της σεζόν θα είχαν κοινό στόχο να προλάβουν το «τρένο» της πεντάδας, αρκετοί θα ήταν εκείνοι που θα τον περνούσαν για τρελό. Τελικά αυτό συμβαίνει με τη Μετς και τη Ρεν να έχουν πλέον ίδιο στόχο για τα τελευταία παιχνίδια της αγωνιστικής περιόδου. Μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία το κλίμα στους φιλοξενούμενους έχει βελτιωθεί σημαντικά κι ενδεχόμενο «διπλό» θα τους κάνει να πιστέψουν ακόμα περισσότερο. Από την άλλη οι γηπεδούχοι δεν θα θεωρηθούν αποτυχημένοι αν δεν εξασφαλίσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ελκυστική η απόδοση της επικράτησης της Ρεν και θα ρισκάρουμε.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μάντσεστερ Σίτι
Κόβεντρι
Μπράιτον
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Γουλβς
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Τίγκρε
Ροσάριο Σεντράλ
Σαρμιέντο Χουνίν
Μπελγράνο
Ουρακάν
Ρασίνγκ Κλουμπ
Ιντεπεντιέντε
Σαν Λορέντζο
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Ουνιόν Σάντα Φε
Αούστρια Βιέννης
Αούστρια Λουστενάου
Στουρμ Γκρατς
Λασκ Λίντσερ
WSG Τιρόλ
Χάρτμπεργκ
Σάντος
Κρουζέιρο
Μποταφόγκο
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Παλμέιρας
Σάο Πάουλο
Μπρεστ
Παρί Σεν Ζερμέν
Λε Μαν
Λανς
Λιλ
Τρουά
Καρλσρούη
Κότμπους
Όσναμπρικ
Χέρτα Βερολίνου
Χαϊντενχάιμ
Χόλσταϊν Κίελ
Έλβερσμπεργκ
Μπάγερν Μονάχου
Λειψία
Αμβούργο
Λίνγκμπι
Σοντερίσκε
Νόρτζελαντ
Άαρχους
Ράντερς
Οντένσε
Σίλκεμποργκ
Βίμποργκ
Λωζάνη
Σερβέτ
Λουκέρνη
Βασιλεία
Ζυρίχη
Βαντούζ
Ελλάς Σύρου
Αναγέννηση Καρδίτσας
Νίκη Βόλου
Ολυμπιακός Β'
Νέστος Χρυσούπολης
ΠΑΣ Πύργος 1968
Πανσερραϊκός
Άστερας Τρίπολης Β'
Αστέρας Τρίπολης
ΑΕΚ
ΠΑΟΚ
Άρης
Κηφισιά
Λεβαδειακός
Καλαμάτα
Βόλος Elabet
Παναθηναϊκός
Παναιτωλικός
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Όστιν
Σικάγο Φάιαρ
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Σαν Ντιέγκο
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Κολόμπους Κρου
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Κολοράντο Ράπιντς
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Σιάτλ Σάουντερς
Ντάλας
Πόρτλαντ Τίμπερς
Ορλάντο Σίτι
Τορόντο
DC Γιουνάιτεντ
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Νιου Γιόρκ Σίτι
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ντιναμό Χιούστον
Σινσινάτι
Σάρλοτ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Λος Άντζελες
Ίντερ Μαϊάμι
Νάσβιλ
Σεντ Λούις Σίτι
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Λέτσε
Μόντσα
Νάπολι
Μπολόνια
Σασσουόλο
Γιουβέντους
ΑΕΚ Λάρνακας
Πάφος
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Ομόνοια 29ης Μαΐου
Κρουζ Αζούλ
Κλαμπ Αμέρικα
Μοντερέι
Τίγκρες
Τολούκα
Άτλας
Ράουφος
Οντ
Έγκερσουντ
Κόνγκσβινγκερ
Μος
Χάουγκεσουντ
Ρανχάιμ
Ασάνε
Σογκντάλ
Στρόμεν
Στρομσγκόντσετ
Σάντνες Ουλφ
Χοντ
Λιν
Αϊντχόφεν
Σπάρτα Ρότερνταμ
Εξέλσιορ
Ουτρέχτη
Τσβόλε
Φέγενορντ
Χέρενφεν
Τελστάρ
Φαμαλικάο
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Αρούκα
Σάντα Κλάρα
Μπενφίκα
Ζιλ Βιθέντε
Ρέιντζερς
Σέλτικ
Μάλμε
Έργκριτε
Χάμαρμπι
Μπρομαποϊκάρνα
Έλφσμποργκ
Κάλμαρ
Μονακό
Λυών
Μαρσέιγ
Λοριάν
Μονπελιέ
Μπορντό
Νις
Ανζέ
Σεντ Ετιέν
Ρεμς
Στρασβούργο
Ναντ
Νιμ
Ντιζόν