Αμφότερες δίχως άγχος και σκοπιμότητες
Η Μαρσέιγ θα συγκρουστεί με τη Ρεν για την 34η και τελευταία αγωνιστική της Λιγκ 1. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από νίκη στο «σπίτι» της Χάβρης, ενώ οι φιλοξενούμενοι επίσης κέρδισαν εντός έδρας τη Νις.
Το περασμένο Σάββατο αναγκάστηκε να μεταβεί στην πόλη Χάβρη ούτως ώστε να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την τοπική και ομώνυμη ομάδα η οποία «καιγόταν» για θετικό αποτέλεσμα. Ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί όμως όφειλε να το αποδείξει μέσα στις τέσσερις γραμμές. Πράγματι το έκανε κι έφυγε με το «διπλό» (1-3) στις αποσκευές της, σ’ έναν αγώνα ο οποίος λίγο έλειψε να «τιναχτεί στον αέρα» λόγω διακοπής έπειτα από εισβολή οπαδών στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Καλύτερη στο πρώτο μέρος με δοκάρι κι ακόμα δύο καλές φάσεις. Στην επανάληψη άνοιξε το σκορ με τον Γκουιρί στο 56’ όμως δέκα λεπτά αργότερα δέχτηκε την ισοφάριση από τον Σουμαρέ. Έμοιαζε να έχει «κολλήσει» όμως στο 85’ ο Γκρίνγουντ με γκολάρα από τα τριάντα μέτρα «έγραψε» το 1-2. Το «κερασάκι στην τούρτα» ήρθε στο 99’ με τον Γκουιρί να «χτυπάει» ξανά διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.
Η Μαρσέιγ επέστρεψε άμεσα στις επιτυχίες μετά την ισοπαλία που είχε προηγηθεί στο «σπίτι» της Λιλ και μπόρεσε να πετύχει τον μεγάλο στόχο της σεζόν ο οποίος δεν ήταν απλά ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο αλλά η επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα απευθείας στη League Phase, καθώς πέρσι δεν είχε βγει στην Ευρώπη. Οι «Φωκαείς» έχουν μαζέψει 62 βαθμούς και στέκονται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας περάσει από αρκετές δύσκολες καταστάσεις μέσα στην αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώνεται. Μεγάλο τους «όπλο» ήταν η επίθεση με 70 γκολ στο ενεργητικό τους. Δεν αποτελεί σύμπτωση ότι τα επτά από τα οκτώ πιο πρόσφατα ματς τους ήταν Over κι αμφίσκορα.
Ο τεχνικός των γηπεδούχων Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι επισήμανε: «Η Λιγκ 1 είναι δύσκολη κι ακόμα δεν έχει τελειώσει. Θέλουμε να τερματίσουμε στη δεύτερη θέση πάνω από τη Μονακό κι αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε. Νομίζω ότι πετύχαμε κάτι πολύ σπουδαία. Χρειάστηκε να κάνουμε τόσα πολλά πράγματα για να τα καταφέρουμε, γεγονός που με κάνει ακόμα πιο χαρούμενο. Κάποιες φορές προπονηθήκαμε λιγότερο αλλά βάλαμε πάνω απ’ όλα την ενότητα της ομάδας. Δεν υπήρξε ποτέ ανταρσία και κανένα πρόβλημα, οι παίκτες δεν ήταν εναντίον μου και μ’ ενόχλησε που το διάβασα».
Αγωνιστικά Νέα: Δεν μπορούν να προσφέρουν ο σέντερ μπακ Λουίς Φελίπε (2/0) και ο αμυντικός χαφ Μπενασέρ (11/0). Μακροχρόνιοι απόντες ο τερματοφύλακας Μπλάνκο (-) και ο μέσος Καρμπόνι (3/1).

Το πρόγραμμα της προηγούμενης «στροφής» την έφερε αντιμέτωπη με την ποιοτική και φιλόδοξη Νις εντός έδρας. Εξαιτίας του μεγάλου κινήτρου των «αετών», θεωρούταν το αουτσάιντερ για ένα θετικό αποτέλεσμα. Ανέτρεψε τα προγνωστικά και κατόρθωσε να πανηγυρίσει μία «καθαρή» και δίκαιη νίκη με 2-0, αποχαιρετώντας τον κόσμο της με θετικό αποτέλεσμα. Μόλις στο 15’ ευτύχησε να προηγηθεί με κοντινό τελείωμα του Καλιμουεντό -ο οποίος πιθανότατα θα αποχωρήσει το καλοκαίρι-. Κινδύνευσε τρεις φορές στη συνέχεια, γλιτώνοντας στη μία από το δοκάρι. Πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε μέσω VAR για φάουλ. Στο δεύτερο μέρος διατήρησε τον έλεγχο χωρίς απρόοπτα και στο 80’ «χτύπησε» ξανά με τον Καλιμουεντό. Διαχειρίστηκε χωρίς προβλήματα το υπέρ της αποτέλεσμα και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή τη βρήκε να πανηγυρίζει.
Με αυτόν τον τρόπο η Ρεν διασκέδασε κάπως τις εντυπώσεις για μία κακή αγωνιστική περίοδο στην οποία χρειάστηκε να προχωρήσει σε δύο αλλαγές προπονητών, καθώς η πρόσληψη του Χόρχε Σαμπάολι πριν από μερικούς μήνες εξελίχθηκε σε φιάσκο και κινδύνευσε ακόμα και να μπει σε περιπέτειες αναφορικά με τη σωτηρία. Ευελπιστεί ότι του χρόνου θα τα καταφέρει καλύτερα διεκδικώντας ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η μεγάλη της αδυναμία ήταν το γεγονός πως όταν δεν κέρδιζε, τότε έχανε, με αποτέλεσμα να έχει όλες κι όλες δύο ισοπαλίες. Η συγκομιδή των 41 πόντων φέρνει τους «κοκκινόμαυρους» στην 11η θέση. Τα επτά από τα δέκα πιο πρόσφατα ματς τους ολοκληρώθηκαν Over.
«Είπα μετά το παιχνίδι με τη Νις ότι η νίκη ανήκε σε όλη την ομάδα. Θέλαμε να δώσουμε χαρά σε όσους μας αγαπούν και τα καταφέραμε, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση από τότε που ήρθα και μάλιστα απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα. Είχαμε χαρακτήρα και σωστή διάθεση και προσέγγιση. Ήταν κάτι που το είχα ζητήσει. Είμαι χαρούμενος για τον κόσμο που με αποθέωσε αλλά κάναμε μόνο το μίνιμουμ από αυτά που μπορούμε. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε έτσι και του χρόνου» σχολίασε ο κόουτς των φιλοξενούμενων, Χαμπίμπ Μπεγέ.
Αγωνιστικά Νέα: Μακροχρόνιοι απόντες ο γκολκίπερ Αλεμντάρ (-) και ο στόπερ Σεϊντού (11/0).

Εκτίμηση
Πολύ ευχάριστο είναι το κλίμα στη Μαρσέιγ έπειτα από την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Τα δύσκολα πέρασαν για τους «Φωκαείς» οι οποίοι δεν επέστρεψαν απλά στην Ευρώπη αλλά στο κορυφαίο επίπεδο και μάλιστα με απευθείας είσοδο στη League Phase της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Στον αντίποδα η Ρεν πάει στο «Βελοντρόμ» δίχως το παραμικρό άγχος και χωρίς πίεση. Περιμένουμε να γίνει «ανοιχτό» ματς και θα ποντάρουμε στα 4-6 γκολ στα οποία μπορούν να συνεισφέρουν αμφότερες οι αντίπαλοι.
Αγγαρείας παιχνίδι κουρασμένες ομάδες από όλη τη διάρκεια πρωταθλήματος μεγάλη αγγαρεία και για τους δυο ΑΝΤΕΡ ότι πιο ασφαλή σημείο υπάρχει.