Χωρίς κίνητρο αλλά με όρεξη για ποδόσφαιρο
ΛΟΡΙΑΝ
Η Λοριάν έχει φροντίσει να δείξει πως είναι από τις ομάδες που γουστάρει το ποδόσφαιρο και δεν έχει κανένα σκοπό να χαριστεί πουθενά. Κι αν δεν με πιστεύετε, μπορείτε να ρωτήσετε την Μαρσέιγ που «καιγόταν» την προηγούμενη αγωνιστική αλλά ηττήθηκε με 2-0. Την αρχή μάλιστα την έκανε ένα δικό μας παιδί που ταλαιπωρήθηκε πολύ κατά τη διάρκεια της χρονιάς με τραυματισμούς, ο Πάνος Κατσέρης που άνοιξε το σκορ στο 28' και συνέβαλε μαζί με τους υπόλοιπους αμυντικούς της ομάδας ώστε να παραμείνει το προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο. Στην επανάληψη, το ματς απέκτησε μεγαλύτερο ρυθμό όσο περνούσε η ώρα, με την αρμάδα του Πανταλόνι όμως να βρίσκει δεύτερο τέρμα με τον Ντιένγκ στο 58' και να φτάνει στη μεγάλη νίκη που ήταν μάλιστα η δεύτερα στα τελευταία οκτώ παιχνίδια (2-4-2). Ανέβηκε ναι μεν στην ένατη θέση με 41 βαθμούς (10-11-8) αλλά δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, με μοναδικό στόχο το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.
Αγωνιστικά Νέα: Παίζει ελεύθερο ποδόσφαιρο ο Πανταλόνι και συνάμα κάνει και τις δικές του δοκιμές μιας και ανά διαστήματα παρουσιάζονται σημαντικές απουσίες. Δεδομένα εκτός παραμένει ο μπακ χαφ Λε Μπρι (28/2) που αντικατάσταθηκε επάξια από τον Κατσέρη την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά και ο στόπερ Ταλμπί (26/0) που αναμένεται να μπει στις προπονήσεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Ξεκουράστηκε και εξέτισε την ποινή του ο αριστερός μπακ Κουασί (27/2), ενώ γύρισε ο αρχηγός χαφ Αμπερζέλ (23/1) και ίσως βρεθεί ακόμη και στο βασικό σχήμα μετά την ολιγόλεπτη συμμετοχή του στο προηγούμενο ματς. Τέλος, ο φορ Μπαμπά (18/1) διεκδικεί ξανά τη θέση του στην ομάδα.
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Η απειρία από μεγάλα ματς έκανε ξανά την εμφάνιση της αναφορικά με το Στρασβούργο που παρουσίασε ένα πολύ άσχημο πρόσωπο - από τα λίγα κατά τη διάρκεια της σεζόν - και αποκλείστηκε από τον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας μετά την εντός έδρας ήττα του με 0-2 από τη Νις. Το διακύβευμα ήταν μεγάλο και δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί, ειδικά από τη στιγμή που έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο χωρίς όμως να σκοράρει. Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι «χτύπησαν» πολύ γρήγορα και πήραν προβάδισμα στο 51' και παρά το γεγονός πως Ο' Νιλ ανακάτεψε την τράπουλα της ενδεκάδας, ο Γουαχί από την άσπρη βούλα στο 82' διαμόρφωσε το τελικό σκορ και έστειλε την ομάδα του στη μεγάλη μάχη για την κούπα. Στο πρωτάθλημα από την άλλη, είχε αποφασίσει να «παρατήσει» την προσπάθεια για μία είσοδο στην εξάδα και παρουσιάστηκε με εναλλακτική ενδεκάδα κόντρα στην Ρεν και ηττήθηκε πολύ εύκολα με 0-3. Όλα ξεκαθάρισαν σ' ένα δίλεπτο στο δεύτερο μέρος (50' - 52') όπου δέχθηκε δύο τέρματα και σε συνδυασμό μ' εκείνο του πρώτου, δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Έτσι, παρέμεινε στην όγδοη θέση με 43 πόντους (12-7-10) και πλέον στρέφει την προσοχή της στον πρώτο ημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ που ακολουθεί κόντρα στην Ράγιο Βαγιεκάνο (30/04) στην Ισπανία.
Αγωνιστικά Νέα: Έκατσαν σημαντικές απουσίες για το Στρασβούργο στο χειρότερο κομμάτι της χρονιάς και δεν πήρε ο Ο' Νιλ τις βοήθειες που ήθελε από τους αντικαταστάτες. Δεν αγωνίστηκαν εκ νέου ο πολύτιμος χαφ Μπάρκο (25/1) και ο βασικός δεξιός μπακ Ντουέ (21/12) στο ματς του Κυπέλλου και δεν υπάρχει και κανένας ουσιαστικός λόγος να ρισκαριστεί η συμμετοχή τους, μιας και το ματς που ακολουθεί στην Ευρώπη είναι κομβικό. Από εκεί και πέρα, ίσως δούμε κάποιο ροτέισον από τον προπονητή που σίγουρα δεν υπολογίζεται στον γκολεαδόρ Πανιτσέλι (27/16) και τον στόπερ Ανσελμίνο (3/0) που έχουν χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς. Στις δηλώσεις του πάντως ο τεχνικός, μίλησε για ροτέισον στο ματς με την Λοριάν για να διασφαλίσει τους παίκτες του.
Εκτίμηση
Η Λοριάν έδειξε περίτρανα πως αν κάποιος την υποτιμήσει επειδή δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο, τότε μπορεί να την πατήσει πολύ άσχημα. Κλονισμένο ψυχολογικά είναι το Στρασβούργο μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Γαλλίας, αλλά πρέπει να βρει γρήγορα ξανά τον εαυτό του γιατί το ματς που ακολουθεί είναι ακόμη πιο σημαντικό. Αδιάφορες και οι δύο ομάδες που μπορούν να μας χαρίσουν γκολ και θέαμα.
Χαλ
Μίλγουολ
Σταντάρ Λιέγης
Λέουβεν
Λανς
Ναντ
Πάντερμπορν
Καρλσρούη
Καϊζερσλάουτερν
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Ντόρτμουντ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Βίμποργκ
Σοντερίσκε
Ανόρθωση
Κρασάβα ΕΝΥ Υψώνα
Ρανχάιμ
Κόνγκσβινγκερ
Έλφσμποργκ
Μπρομαποϊκάρνα
Παρί Σεν Ζερμέν
Λυών
Μαρσέιγ
Μονακό
Ρεν
Λιλ
Μπρεστ
Χάβρη
Παρί
Ανζέ
Τουλούζ
Οσέρ
Νις
Μετς
οβερ