Η παραμονή σε πρώτο πλάνο
Η Λέτσε υποδέχεται τη Σπέτσια για την 36η αγωνιστική της Σέριε Α σε ένα παιχνίδι όπου οι δύο ομάδες παίζουν πολλά για την παραμονή τους.
ΛΕΤΣΕ Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα η ισοπαλία της αφήνει μία πικρή γεύση καθώς δεν μπόρεσε να απομακρυνθεί ακόμα παραπάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Παίζει βέβαια στην έδρα της απέναντι σε έναν άμεσο αντίπαλο, είναι στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη και αν επικρατήσει σήμερα στην ουσία θα «εξασφαλίσει» και τη σωτηρία της. Ακολουθούν δύο αναμετρήσεις με Μόντσα (εκτός) και Μπολόνια (εντός), έχει σίγουρα πιο βατό πρόγραμμα από τους ανταγωνιστές της και με τα υπάρχοντα δεδομένα είναι το φαβορί για να παραμείνει στην κατηγορία.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο εξτρέμ Μπαντά (34/1). Παραμένει εκτός ο στόπερ Ντεμάρκου (1/0)
ΣΠΕΤΣΙΑ Έφτασε τους 30 βαθμούς, «έπιασε» την Βερόνα της οποίας υπερτερεί στην ισοβαθμία και έτσι βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ξέρει πως με μία νίκη σήμερα θα αφήσει πίσω της και τη Λέτσε, το αποτέλεσμα με τη Μίλαν της έδωσε ψυχολογία και με αυτή θα παίξει σήμερα. Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο διάστημα δείχνει καλό πρόσωπο ακόμα και σε παιχνίδια που έχει ηττηθεί. Το σημαντικότερο βέβαια είναι πως πλέον κρατάει την τύχη στα δικά της χέρια, ακολουθούν δύο δύσκολες αναμετρήσεις με Τορίνο (εντός) και Ρόμα (εκτός) οπότε η σημερινή αποκτάει χαρακτήρα τελικού.
«Αυτό που μετράει είναι να αντιμετωπίσουμε τα υπάρχοντα παιχνίδια με τη μεγαλύτερη προσοχή, δεν θέλουμε να υποβιβαστούμε από την κατηγορία στην οποία έκανε θυσίες για να ανέβει η ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε το φινάλε με τον καλύτερο τρόπο», τόνισε ο κόουτς Σέμπλιτσι.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο μπακ Αμιάν (28/0). Νέα απώλεια ο στόπερ Καλντάρα (20/0). Επιστρέφει ο μέσος Αγκουντέλο (32/0). Δεν είναι διαθέσιμοι οι μπακ Μουτίνιο (4/0) και Μπαστόνι (18/2), ο τερματοφύλακας Ζόφκο (1/0), ο μέσος Χολμ (20/1) και ο επιθετικός Μαλντίνι (18/2).
Εκτίμηση
Ο θάνατος σου η ζωή μου. Η Λέτσε θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη με τη Λάτσιο αλλά ακόμα και ο βαθμός είναι πολύτιμος. Με νίκη σήμερα στην ουσία μπορεί να «τελειώσει» με την υπόθεση της παραμονής της ακόμα και η ισοπαλία βέβαια δεν θα τη χαλούσε. Από την άλλη η Σπέτσια είναι σε δυσκολότερη θέση και πρέπει να παίξει για τη νίκη. Δεν θεωρώ άλλωστε πως θα κλειστεί και ίσως θεωρείται και υπερβολικό αουτσάιντερ. Από τη στιγμή που το Χ δεν θα αποτελούσε καταστροφή για τους γηπεδούχους και οι φιλοξενούμενοι έχουν ψυχολογία, θα πάω με τη διπλή ευκαιρία στο Χ2.
Γουέστ Χαμ
Γουλβς
Λίνκολν Σίτι
Μπλάκμπερν
Μπέρμιγχαμ
Σαουθάμπτον
Πόρτσμουθ
Ντέρμπι
Πρέστον
Μπρίστολ Σίτι
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μπόλτον
Σουόνσι
Γουότφορντ
Στόουκ
Νόριτς
Βολφσμπέργκερ
Λασκ Λίντσερ
Ατλέτικο Μινέιρο
Κρουζέιρο
HEBC Αμβούργο
Ντόρτμουντ
Ζυρίχη
Γιούνγκ Μπόις
Βόλος Elabet
Καλαμάτα
Πάρμα
Κρεμονέζε
Τορίνο
Μόντσα
Κάλιαρι
Βερόνα
Παλέρμο
Μάντοβα
Χέλσινγκμποργκ
Έρεμπρο
Νάπολι
Μίλαν
Γιουβέντους
Ίντερ
Λάτσιο
Ρόμα
Αταλάντα
Φιορεντίνα
Μπολόνια
Σασσουόλο
Έμπολι
Ουντινέζε
Σαλερνιτάνα
Σαμπντόρια