Μετράει τις δυνάμεις της η Στουτγάρδη
Η Λεβερκούζεν υποδέχεται τη Στουτγάρδη για τους «16» του Κυπέλλου Γερμανίας με μοναδικό στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.Τι ισχύει: Νοκ άουτ αναμέτρηση για τους «16» του Κυπέλλου Γερμανίας. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί στη συνέχεια και η διαδικασία των πέναλτι.
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ
Σε ένα παιχνίδι που ήταν καλύτερη από την Χόφενχαϊμ κατάφερε να χάσει και να φύγει με άδεια χέρια από την έδρα της αντιπάλου της (2-1). Προηγήθηκε με ωραία ενέργεια και πλασέ του Ντιαμπί στο 11', στο 23' όμως ο Κράμαριτς έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Στο 28' είχε δοκάρι με τον Μπελαραμπί, στην επανάληψη όμως πλήρωσε τα αμυντικά της κενά και δέχτηκε δεύτερο τέρμα στο 65'. Από εκεί και πέρα πίεσε για την ισοφάριση, θα μπορούσε να δεχτεί και τρίτο τέρμα στο τέλος όταν η Χόφενχαϊμ είχε δοκάρι.Παρέμεινε στην 5η θέση με 34 βαθμούς απέκτησε όμως και συγκάτοικο την Σάλκε. Στο -5 από την πρώτη τετράδα, το Σάββατο υποδέχεται τη Ντόρτμουντ σε ένα καθοριστικό παιχνίδι. Θέλει να προχωρήσει στο Κύπελλο, τη βασική ενδεκάδα θα παρατάξει ο Μπος.
«Η Στουτγάρδη πρωταγωνιστεί στη δεύτερη κατηγορία. Προσπαθεί να κυριαρχήσει στο παιχνίδι της ενώ έχει παίκτες με εμπειρία στη Μπουντεσλίγκα. Τους σεβόμαστε και σίγουρα θα χρειαστεί να δουλέψουμε αρκετά για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα», επισήμανε ο κόουτς Μπος.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός λόγω τραυματισμού έμειναν οι μέσοι Μπάουμγκαρτλινκερ (16/1) και Αράνγκις (15/1), δεν επέστρεψε ακόμα από τις διεθνείς ου υποχρεώσεις ο μεσοεπιθετικός Παουλίνιο (6/0).
ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ
Έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα της Σανκτ Πάουλι την προηγούμενη αγωνιστική, αποτέλεσμα που κρίνεται δίκαιο. Μέτριο πρώτο ημίχρονο χωρίς ιδιαίτερες φάσεις, βρέθηκε πίσω στο 56΄ισοφάρισε όμως με τον Μάριο Γκόμεζ στο 81'.
Παρέμεινε στην 3η θέση και στο -2 από την απευθείας άνοδο, τέσσερις βαθμούς όμως βρίσκεται πίσω της η Γκρόιτερ Φιρτ. Δεν έχει να χάσει κάτι από το σημερινό παιχνίδι ίσα ίσα που θα τεστάρει και τις δυνάμεις της απέναντι σε μία από τις δυνατές ομάδες της Μπουντεσλίγκα. Απέκλεισε κατά σειρά τις Χάνσα Ροστόκ (0-1) και Αμβούργο (1-2 παρ.) στους προηγούμενους γύρους.
«Θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τις δυνάμεις της Λεβερκούζεν. Είναι εξαιρετικοί στην επίθεση αλλά εμείς θέλουμε να είμαστε όσο πετυχημένοι μπορούμε και αυτό σημαίνει να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Στην άμυνα συνηθίζουν να παίρνουν κάποια ρίσκα και αυτό είναι που θέλουμε να εκμεταλλευτούμε», τόνισε ο κόουτς Ματαράτσο.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός αποστολής ο βασικός τερματοφύλακας Κόμπελ (17/0), o στόπερ και αρχηγός Κεμπφ (15/2), και οι επίσης στόπερ Μπαντστούμπερ (14/2) και Καμίνσκι (1/0).
Εκτίμηση
Η Λεβερκούζεν έχει τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι και αν ο Μπος επιλέξει τη βασική του ενδεκάδα δύσκολα θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Η Στουργάρδη θέλει να δημιουργήσει προβλήματα εκτός έδρας όμως τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Δεν βρίσκεται πολύ ψηλά ο άσος των γηπεδούχων, μπορεί όμως να συμπεριληφθεί σε ένα παρολί.