Διαφορά ποιότητας
Η Χιμικ Σβετλογκόρσκι που στην πρεμιέρα γνώρισε βαριά ήττα με 5-0 από την Λοκομοτίβ Γκόμελ, υποδέχεται ένα από τα φαβορί για την άνοδο, την Κρουμκάτσι, η οποία την 1η αγωνιστική κέρδισε με το εμφατικό 4-1 την Γκράνιτ στην έδρα της.ΧΙΜΙΚ ΣΒΕΤΛΟΓΚΟΡΣΚΙ
Δεν τα κατάφερε στην πρεμιέρα στην έδρα της ισχυρής Λοκομοτίβ Γκόμελ, γνωρίζοντας βαριά ήττα με 5-0. Κατώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, δέχτηκε τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο (22’, 36’, 41’) και δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να βγάλει αντίδραση. Η αντίπαλος της πέτυχε άλλα δύο γκολ στο δεύτερο μέρος (55’, 74’) διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.
Αποτελεί μια από τις μέτριες και κάτω ομάδες της κατηγορίας. Την περσινή αγωνιστική περίοδο τερμάτισε στην 11η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 7-5-16. Είχε την τρίτη χειρότερη άμυνα, δεχόμενη 59 γκολ σε 28 παιχνίδια αλλά και την τρίτη χειρότερη επίθεση με μόλις 26 γκολ!
Η σεζόν προμηνύεται αρκετά δύσκολη, αφού της έχει επιβληθεί αφαίρεση 9 βαθμών για εμπλοκή της σε στημένα παιχνίδια. Στόχος της είναι η παραμονή στην κατηγορία.ΚΡΟΥΜΚΑΤΣΙ
Μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 4-1 της Γκράνιτ στην έδρα της. Ανώτερη καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, προηγήθηκε στο 13’ με τον Κοζέκα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ενώ στο 36’ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κολιάντκο. Δέχτηκε τη μείωση του από την άσπρη βούλα στο ξεκίνημα της επανάληψης (52’) και ακολούθησε μια μεγάλη ευκαιρία για την κάθε ομάδα. Τελικά απέκτησε εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων στο 66’ με τρομερό σουτ του Λεμπέντεβ από τα 25 μέτρα. Δεν απειλήθηκε στη συνέχεια και στο 77’ «κλείδωσε» το παιχνίδι με δεύτερο προσωπικό τέρμα του Κολιάντκο, ενώ στο 90’ είχε τεράστια ευκαιρία για να σημειώσει ένα 5ο τέρμα.
«Η μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα πήγε όπως το σχεδιάσαμε. Υπήρχαν 5-10 λεπτά όπου βγάλαμε νευρικότητα, όμως μετά το 3 γκολ ηρεμίσαμε και φτάσαμε στο νικηφόρο αποτέλεσμα», δήλωσε ο νεοαποκτηθέντας μέσος Αλσχάνικ και αναφέρθηκε στους στόχους της σεζόν: «Από αυτή τη σεζόν θέλουμε να πετύχουμε τον μεγαλύτερο στόχο μας που είναι η άνοδος. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την πρώτη θέση. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι».
Παρότι την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 8η θέση, φέτος έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη και θεωρείται ένα από τα πρώτα φαβορί για την άνοδο. Υπενθυμίζεται πως το 2015 η ομάδα πανηγύρισε για πρώτη φορά την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο στις αρχές του 2018 υποβιβάστηκε στην 3η κατηγορία λόγω οικονομικών προβλημάτων. Κατάφερε να εξασφαλίσει την άνοδο με την πρώτη της προσπάθεια και αυτή είναι η δεύτερη σεζόν που συμμετέχει στην 2η κατηγορία μετά από αυτή την περιπέτεια.
Στον πάγκο της παραμένει από τον Μάιο του 2019 ο 43χρονος Λευκορώσος, Σεργκέι Κούζμινιτς. Προχώρησε σε αρκετές προσθαφαιρέσεις στη μεταγραφική περίοδο. Σημαντικές απώλειες θεωρούνται μεταξύ άλλων αυτές των επιθετικών Μποργκούνοφ, Κοσχέλ, Βόλοβιτς και του μέσου Μπασκάκοβ. Φρόντισε πάντως να καλύψει τα κενά με αρκετές προσθήκες. Ξεχωρίζει αυτή του φορ Ζένκο, του επιθετικού μέσου Λεμπέντεφ, του στόπερ Γκάεβ, του ταλαντούχου μέσου Βορόντσοβ και του μπακ Κολιάντκο, που βγήκε ο παίκτης της 1ης αγωνιστικής με 2 γκολ και 2 ασίστ.
Εκτίμηση
Υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, κάτι που αποτυπώνεται και στις αποδόσεις. Η Κρουμκάτσι Μινσκ είναι ένα από τα φαβορί για την άνοδο και στην πρεμιέρα έφτασε σε εμφατική νίκη κόντρα στην Γκράνιτ. Από την άλλη η Χίμικ Σβετλογκόρσκι επιβεβαίωσε στην πρεμιέρα πως είναι ένας από τους αδύναμους κρίκους στην κατηγορία τη φετινή σεζόν και μάλιστα καλείται να «σβήσει» το -9 που της έχει επιβληθεί. Δεν υπάρχει αξία για να πάμε με το «διπλό», ενώ και το όβερ προσφέρεται αρκετά χαμηλά (1.52) αφού οι φιλοξενούμενοι είναι ομάδα με ποιότητα από τη μέση και μπροστά, ενώ οι γηπεδούχοι προβληματίζουν έντονα με την ανασταλτική τους λειτουργία. Ενδεικτικά και μόνο.
Λίβερπουλ
Σάντερλαντ
Λιντς
Τσέλσι
Μπράιτον
Άστον Βίλα
Μπέρνλι
Κρίσταλ Πάλας
Γουλβς
Νότιγχαμ Φόρεστ
Άρσεναλ
Μπρέντφορντ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Σερκλ Μπριζ
Γάνδη
Λέουβεν
Κλαμπ Μπριζ
Αντβέρπ
Σιντ Τρούιντεν
Φλαμένγκο
Σεάρα
Ατλέτικο Μινέιρο
Παλμέιρας
Σάο Πάουλο
Ιντερνασιονάλ
Μπαΐα
Σπορτ Ρεσίφε
Ζουβεντούδε
Σάντος
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Βιτόρια Μπαΐα
Φορταλέζα
Κορίνθιανς
Ουνιόν Βερολίνου
Μπάγερν Μονάχου
Αμβούργο
Χόλσταϊν Κίελ
Φράιμπουργκ
Ντάρμσταντ
Μπόχουμ
Στουτγκάρδη
Άρης
ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός
Κηφισιά
ΑΕΚ
ΟΦΗ
Αστέρας Τρίπολης
Ηλιούπολη
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Ρεάλ Μαδρίτης
Ίντερ
Βενέτσια
Νάπολι
Κάλιαρι
Τσβόλε
Άλκμααρ
Φόλκερκ
Μάδεργουελ
Σέλτικ
Νταντί
Νταντί Γιουνάιτεντ
Ρέιντζερς
Αμπερντίν
Σεντ Μίρεν
Χαρτς
Κιλμάρνοκ