Από την Ίπσουιτς εξαρτάται
ΙΠΣΟΥΙΤΣ
Ευχάριστο break ήταν αυτό του κυπέλλου για την Ίπσουιτς που κέρδισε με 2-1 την Μπλάκμπουλ εντός έδρας εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι και κατάφεραν να προηγηθούν στο 35'. Στο δεύτερο μισό η κατάσταση ήταν περισσότερο ισορροπημένη, με τον Γκριβς να κάνει το 2-0 στο 87' και την Μπλάκμπουλ να μειώνει με πέναλτι στο 90+6'.«Θέλουμε να πάμε «βαθιά» στο κύπελλο και ανυπομονούμε για την συνέχεια» ανέφερε ο ΜακΚένα. Νωρίτερα για το πρωτάθλημα είχε κερδίσει την Όξφορντ εντός έδρας με 2-1.
Ξεκινάει την 27η αγωνιστική από την 3η θέση και με στόχο να συνεχίσει την ανοδική της πορεία, η οποία της έχει επιτρέψει συνεχώς να ανεβαίνει και στον βαθμολογικό πίνακα. Παραμένει αήττητη στα τελευταία τέσσερα της Τσάμπιονσιπ (3-1-0), ενώ έχει μόνο μία ήττα στα τελευταία οχτώ (5-2-1). Εντός έδρας αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική, έχοντας την δεύτερη καλύτερη επίδοση (8-4-1) πίσω μόνο από την πρωτοπόρο Κόβεντρι. Ο τεχνικός της ομάδας δήλωσε ξεκάθαρα πως το πρωτάθλημα αποτελεί προτεραιότητα δίνοντας τον τόνο για την συνέχεια.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένει η σημαντική απουσία του βασικού Χιρστ (Ε 21/6). Δεν αλλάζει ούτε με τον Τάουνσεντ (Α) που παραμένει εκτός.
ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ
Ήττα στα πέναλτι και αποκλεισμός για την Μπλάκμπερν που «πάλεψε» το παιχνίδι στην έδρα της Χαλ, όμως εν τέλει γύρισε σπίτι με άδεια χέρια. Πολύ κακό ήταν ποιοτικά το πρώτο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να έχουν την καλύτερη στιγμή, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο περισσότερο οι δύο ομάδες προσπάθησαν να αποφύγουν τα λάθη. Τρία πέναλτι συνολικά χάθηκαν στην διαδικασία, τα δύο ήταν της Μπλάκμπερν και μάλιστα τα δύο πρώτα. Για το πρωτάθλημα στο τελευταίο είχε έρθει ισόπαλη (2-2) εντός με την Τσάρλτον, σε παιχνίδι που επέστρεψε από το 0-2.
Όσο η Μπλάκμπερν θα δυσκολεύεται στο Ewood Park, άλλο τόσο θα δυσκολεύει και η εξασφάλιση της παραμονής. Μπορεί να είναι στο +4 από την Νόριτς όμως ούτε η εικόνα των Ρόβερς είναι πειστική αλλά αντίθετα η Νόριτς έχει βγάλει αντίδραση για τα καλά. Αγνοεί τη νίκη από τις 20 Δεκεμβρίου, αυτή είναι η μοναδική στα τελευταία δέκα στο πρωτάθλημα (1-6-3) και όσο κι αν ο Ίσμαελ δεν το δείχνει η πίεση μοιάζει να είναι δεδομένη. Την Τρίτη θα παίξει δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι με την Σουόνσι, πριν γυρίσει στο Ewood Park για τρία παιχνίδια στην σειρά.
Αγωνιστικά Νέα: Οι Γκούντγιονσεν (Ε 18/7), Μορισίτα (Μ 19/1) επέστρεψαν στις προπονήσεις όμως θα χρειαστούν χρόνο για να είναι στο 100% της ετοιμότητας. Ο Κάρτερ επίσης προπονείται με την ομάδα όμως ακόμα δεν είναι διαθέσιμος. Σταθερά απών ο σημαντικός Χέτζες (Ε 22/1), ο Μοντγκόμερι όπως επίσης και οι Γουόρτον (9/0), Χέιντερ Κάρτερ (1/0), Λίθερλαντ (Α 4/0). Στο Κόπα Άφρικα βρίσκεται ο Αλεμπιόσου.
Εκτίμηση
Ξεκάθαρο φαβορί η Ίπσουιτς που συνεχίζει να κερδίζει και κυρίως να βγάζει ασφάλεια στο παιχνίδι της. Η Μπλάκμπερν προβληματίζει και μοιάζει δύσκολο απέναντι σε μία ομάδα με υψηλούς στόχους να υψώσει εμπόδιο. Μοιάζει αρκετά πιθανή η επιβεβαίωση του άσου, ενώ και το όβερ 2,5 επίσης μοιάζει να αξίζει της προσοχής μας.
Πόρτλαντ Τίμπερς
Τιχουάνα
Κρουζ Αζούλ
Σικάγο Φάιαρ
Κλαμπ Αμέρικα
Όστιν
Νιου Γιόρκ Σίτι
Νεκάξα
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Σάντος Λαγκούνα
Σιενσιάνο
Μποταφόγκο
Σάντος
Μακαρά
Βάσκο Ντα Γκάμα
Ολίμπια Ασουνσιόν
Ροσάριο Σεντράλ
Κορίνθιανς
Ντρίτα
Τρε Φιόρι
Τόμπολ
Παρτιζάν
Μιρασόλ
Λίγκα Ντε Κίτο
Εγκνατία Ρογκοζίνα
Σάμροκ Ρόβερς
Μάδεργουελ
Ελσίνκι
Τρόμσο
Κλουζ
Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα
Κουόπιο
Ομόνοια
Λίνκολν Ρεντ Ιμπς
Γκιόρι Έτο
Ρίγα
Ντιναμό Μινσκ
Μπράγκα
Γκόρνικ Ζάμπρζε
Φερεντσβάρος
Χαρτς
Μπενφίκα
Ρέιντζερς
Γιαγκελόνια
ΤΣΣΚΑ Σόφιας
Μακάμπι Τελ Αβίβ
Γάνδη
Γκέτεμποργκ
Χάμαρμπι
Ράκοβ Τσεστόχοβα
Ίλβες
Ριέκα
ML Βίτεμπσκ
Μπόρατς Μπάνια Λούκα
Βαντούζ
Ίντερ Τούρκου
Ντιναμό Σίτι
Άουντα
Σιόν
Νόα
Ρούναβικ
Λουγκάνο
Ρίγας Σκόλα
Γιάμπλονετς
Μίντιλαντ
Μποέμιαν
Νόρτζελαντ
Βαλούρ Ρέικιαβικ
Σεντ Γκάλεν
Σερίφ Τιρασπόλ
Αούστρια Βιέννης
Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ
Κι Κλάκσβικ
Λεχ Πόζναν
Βίκινγκουρ Ρέικιαβικ
Τουν
Άντερλεχτ
ΠΑΟΚ
Πάφος
Σάλτσμπουργκ
Μπεσίκτας
Χράντετς Κράλοβε
Ντουνάισκα Στρέντα
Τβέντε
Σέλμπουρν
Άγιαξ
Καραμπάγκ
Ντιναμό Κιέβου
Φλόρα Ταλίν
Ίντερ Κλαμπ Ντ' Εσκάλδες
Χάιντουκ Σπλιτ
Ζαλγκίρις Βίλνιους
Σκεντίγια
Χιμπέρνιαν
Κόβεντρι
Σαουθάμπτον
Μπέρμιγχαμ
Μίντλεσμπρο
Μίλγουολ
Σουόνσι
Χαλ
Ρέξαμ
Γουότφορντ
Ντέρμπι
Γουέστ Μπρομ
Στόουκ
ΚΠΡ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μπρίστολ Σίτι
Πρέστον
Τσάρλτον
Πόρτσμουθ
Νόριτς
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Λέστερ
Σέφιλντ Γουένσντεϊ