Κερδίζει... σε λούπα!
ΑΛΒΕΡΚΑ
Από ήττα προέρχεται η Αλβέρκα, η οποία δεν κατάφερε να πάρει κάτι από την έδρα της Αρούκα (1-0), σε «εξάποντο» ομάδων που θα παλέψουν για την παραμονή τους. Τα πάντα κρίθηκαν στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Σάντρο Λίμα αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή και η Αλβέρκα έμεινε με αριθμητικό μειονέκτημα. Ως το φινάλε της αναμέτρησης ήταν σε παθητικό ρόλο, ενώ από το 59' έμεινε και πίσω στο σκορ με το γκολ του Λι. Το 1-0 έμεινε και η ήττα της ήταν απολύτως δίκαιη. Κάπως έτσι δεν κατάφερε να... τριτώσει το καλό, αφού είχαν προηγηθεί δύο σημαντικές νίκες κόντρα σε Κάζα Πία (0-2) και Νασιονάλ (1-0), που της έδωσαν το δικαίωμα να πάρει λίγη απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη (στο +4 με ματς λιγότερο). Κλείνει το 2025 στην έδρα της Εστορίλ, με την οποία ισοβαθμεί αυτή τη στιγμή στην 9η θέση.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος είναι ο έμπειρος φορ Σάντρο Λίμα (15/3) μετά την κόκκινη που αντίκρισε. Οι υπόλοιπες απουσίες είναι σταθερές και μακροχρόνιες, δεν επηρεάζουν το σχηματισμό της ενδεκάδας.
Ασφαλές στοίχημα με την εγγύηση του Γιώργου Γκάτου ?Παίξε Νόμιμα & σε αδειοδοτημένο μπουκ.
ΠΟΡΤΟ
Σταθερά... κερδίζει η Πόρτο, που στα τελευταία παιχνίδια έχει ανεβάσει ταχύτητες και τα «τρίποντα» της χαρακτηρίζονται από «καθαρές» νίκες. Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης υποδέχθηκε την Φαμαλικάο για το κύπελλο και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα (4-1). Ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός στην αρχή, με τον Γκόμες να ανοίγει το σκορ στο 6ο λεπτό, αλλά την Φαμαλικάο να απαντάει μόλις στο 13' με τον Ντε Χαας. Ο Φρόχολντ έβαλε ξανά μπροστά τους «δράκους», οι οποίοι διαχειρίστηκαν το παιχνίδι και το «καθάρισαν» στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Σάμου (80') και τον Πέπε (89').
Προηγήθηκε και στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Εστρέλα (3-1 εντός), το οποίο είχε ακριβώς την ίδια εξέλιξη. Η Πόρτο προηγήθηκε στο 17' με πέναλτι του Σάμου και ισοφαρίστηκε στο 60' από τον Μάρκους. Εκεί... ξύπνησε και με δύο γρήγορα τέρματα των Μούρα και Σάμου, στο 63' και το 73' αντίστοιχα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.
Η Πόρτο οδηγεί το πρωτάθλημα αήττητη, έχοντας 13 νίκες σε 14 αγώνες και αυτή τη στιγμή είναι ανίκητη. Βρίσκεται στο +5 από την 2η Σπόρτινγκ και στο +8 από την 3η Μπενφίκα. Κλείνει το 2025 στην έδρα της, απέναντι στην αδύναμη Φούτμπολ Σαντ.
Αγωνιστικά Νέα: Κάρτες συμπλήρωσε ο βασικός στόπερ, Μπέντναρεκ (14/0) και θα απουσιάσει από την αναμέτρηση. Ο εφεδρικός αριστερός μπακ, Ζανουσί (8/1), βρίσκεται στο Copa Africa. Ντε Γιόνγκ (Ε, 7/1) και Πέρεζ (Α, 5/1), συνεχίζουν την μακροχρόνια θεραπεία που απαιτείται. Απέκτησε τον βετεράνο στόπερ Τιάγκο Σίλβα που επιστρέφει στην Ευρώπη μετά τη θητεία του στην Φλουμινένσε.
Εκτίμηση
Διαφορετικοί κόσμοι, με την Πόρτο να πρωταγωνιστεί και να σκοράρει πια όσο θέλει, αφήνοντας τις επαγγελματικές νίκες. Η Αλβέρκα είναι πιο μαχητική ομάδα, αλλά μάλλον βλέπει ήδη τα επόμενα παιχνίδια που όντως μπορεί να διεκδικήσει κάτι. Κρατάμε το Over 2,5 γιατί έχουμε την... ασφάλεια ότι μπορεί να το επιβεβαιώσει ακόμα και η Πόρτο, εξ ολοκλήρου.
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Πλατένσε
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ρίβερ Πλέιτ
Ντεφένσα Xoυστίσια
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Μπαράκας Σεντράλ
Αλντοσίβι
Φλουμινένσε
Μπαΐα
Βιτόρια Μπαΐα
Παλμέιρας
Μιρασόλ
Ρέμο
Ιντερνασιονάλ
Φλαμένγκο
Παλέρμο
Ηρακλής
Βέστερλο
Κηφισιά
Ερυθρός Αστέρας
Λάρνε
Καϊράτ Αλμάτι
Ομόνοια
ΑΕΚ
Σαμσουνσπόρ
Σλόβαν Μπρατισλάβας
Ιμπέρια 1999
Χάποελ Μπερ Σεβά
Βίκινγκουρ Ρέικιαβικ
Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα
Λέφσκι Σόφιας
Κάουνο Ζαλγκίρις
Κι Κλάκσβικ
Ραπίντ Βιέννης
Σάντα Κολόμα
Κοπεγχάγη
Πολίσια Ζιτόμιρ
Λεχ Πόζναν
Άαρχους
Ντουκαγκτζίνι
Λουγκάνο
Γκόρνικ Ζάμπρζε
Φενερμπαχτσέ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μπενφίκα
Φαμαλικάο
Μπράγκα
Ζιλ Βιθέντε
Βιτόρια Γκιμαράες
Μορεϊρένσε
Αρούκα
Εστορίλ
Σάντα Κλάρα
Νασιονάλ Μαδέιρα
Εστρέλα Αμαδόρα
Κάζα Πία
Ρίο Άβε
Τοντέλα
AVS Φουτεμπόλ