Η «μάχη» των ντεφορμέ
Η Βίσλα Πλοκ φιλοξενεί τη Σλασκ Βρότσλαβ για την 29η αγωνιστική της Εξτρακλάζα. Οι γηπεδούχοι αναδείχτηκαν ισόπαλοι εκτός έδρας με τη Γιαγκελόνια, ενώ οι φιλοξενούμενοι ηττήθηκαν στο «σπίτι» της Άρκα Γκντίνια.* Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών ως μέτρο πρόληψης κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.
ΒΙΣΛΑ ΠΛΟΚ
Ταξίδεψε στην έδρα της Γιαγκελόνια την περασμένη Κυριακή και φλέρταρε μ’ ένα διπλό που θα την έβαζε στο κόλπο ακόμα και για την οκτάδα. Παρ’ όλα αυτά στο τέλος ήταν απρόσεκτη και τελικά έφυγε με την ισοπαλία (2-2). Προηγήθηκε στο 29ο λεπτό με τον Σέρινταν ο οποίος έφυγε μόνος του στην «πλάτη» της άμυνας και πλάσαρε σωστά και ψύχραιμα. Το πέναλτι του Φούρμαν στο 61ο λεπτό «έγραψε» το 0-2 και πλέον είχε σημαντικό προβάδισμα για τους τρεις βαθμούς. Μία απροσεξία στο κέντρο της άμυνας επέτρεψε στον Μπίντα να μειώσει με πλασέ στο 67’, ενώ στις καθυστερήσεις ο Πούλιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 2-2, αφήνοντας τη Βίσλα Πλοκ με μία πικρή γεύση.
Έχει συγκεντρώσει 37 βαθμούς και βρίσκεται στην 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα έπειτα από 29 «στροφές», χωρίς να έχει ενθουσιάσει σε καμία περίπτωση με την πορεία της. Παρ’ όλα αυτά διατηρεί ακόμα διαφορά ασφαλείας από τις ομάδες που βρίσκονται κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Διαθέτει τη χειρότερη άμυνα σε ολόκληρο το πρωτάθλημα με 47 γκολ παθητικό. Τα οκτώ από τα δέκα πιο πρόσφατα παιχνίδια της ήταν αμφίσκορα, ενώ τα επτά από αυτά ήταν και Over.
«Με χαροποίησε ότι η ομάδα έδειξε βελτίωση σε σχέση με τον πρώτο αγώνα μας μετά τη διακοπή και την ήττα από την Κορόνα Κίελτσε στο γήπεδό μας. Περιμένω να δω αντίστοιχη εμφάνιση όπως εκείνη με τη Γιαγκελόνια. Δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε. Ακόμα δεν έχουμε σωθεί αλλά πρέπει να πάρουμε τους απαιτούμενους βαθμούς το συντομότερο δυνατό» ήταν τα λόγια του προπονητή της ομάδας Ράντοσλαβ Σομπολέφσκι.
Αγωνιστικά Νέα: Ξανά εκτός οι τραυματίες Τόμασικ (18/2) και Βόλφσκι (16/1) οι οποίοι δεν έχουν παίξει μετά την επανέναρξη. ΣΛΑΣΚ ΒΡΟΤΣΛΑΒ
Δοκιμάστηκε στο γήπεδο της προτελευταίας Άρκα Γκντίνια και ήταν το φαβορί για τη νίκη. Παρά το γεγονός ότι κρατούσε τη νίκη στα χέρια της μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο τελικά όχι μόνο δεν πήρε τους τρεις βαθμούς, αλλά έφυγε με άδεια χέρια χάνοντας 2-1. Ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα και προηγήθηκε στο 13ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσράπεκ. Συνέχισε να κυριαρχεί στο χορτάρι και στο 35’ «άγγιξε» το δεύτερο γκολ, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Ο αγώνας κυλούσε δίχως να απειλείται ιδιαίτερα όμως στο 82’ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με κεφαλιά του Νταντς έπειτα από κόρνερ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν είχαν δοκάρι στο 92’ και τελικά νίκησαν χάρη σε τέρμα του Ολλανδού χαφ Βεγίνοβιτς, με τον ποδοσφαιριστή της Άρκα Γκντίνια να παίρνει το «ριμπάουντ» έπειτα από δική του εκτέλεση πέναλτι και να υποχρεώνει σε μία απρόσμενη ήττα τη Σλασκ.
Μετά τη διακοπή μετράει μία ισοπαλία και μία ήττα και δεν έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της, ενώ το αρνητικό σερί της έχει φτάσει στις τρεις αναμετρήσεις δίχως νίκη. Παράλληλα έπεσε από την 3η στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, καθώς έχει μαζέψει 43 βαθμούς, χωρίς πάντως να κινδυνεύει πραγματικά να μείνει εκτός των πλέι οφ. Τα επτά από τα δέκα πιο πρόσφατα παιχνίδια της ομάδας ήταν αμφίσκορα, ενώ τα τέσσερα από τα έξι τελευταία ματς της ολοκληρώθηκαν Over.
Ο Τσέχος τεχνικός του συλλόγου Βίτεσλαβ Λαβίτσκα υπογράμμισε: «Δεν είναι η δουλειά μου να κρίνω το έργο των διαιτητών μέσα στο γήπεδο. Εγώ θέλω η ομάδα μου να παίζει καλά. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά ξεχνώντας τον τρόπο χάσαμε στο προηγούμενο παιχνίδι μας. Δυστυχώς είναι φανερό ότι η διακοπή δεν μας βοήθησε, όμως ακόμα έχουμε αρκετούς αγώνες για να ανέβουμε ξανά υψηλότερα στη βαθμολογία».
Αγωνιστικά Νέα: Λογικά δεν θα παίξει ούτε σε αυτό ο δεξιός μπακ Μπρος (15/3). Παραμένουν εκτός ο αμυντικός Γκιόλα (19/1) και ο χαφ Ραντέσκι (2/0). Αμφίβολος ο σημαντικός Ματσίνκσι (22/3).
Εκτίμηση
Η Βίσλα Πλοκ δεν έχει πείσει στα δύο παιχνίδια της μετά την επανέναρξη του πολωνικού πρωταθλήματος, όμως το ίδιο ισχύει και για την αντίπαλό της Σλασκ Βρότσλαβ. Αμφότερες οι ομάδες δεν έχουν πείσει με την απόδοσή τους και δικαιολογημένα το σετ αποδόσεων είναι αρκετά ισορροπημένο. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμα την παραμονή τους, ενώ οι φιλοξενούμενοι παρά τα αρνητικά αποτελέσματα θα πάρουν μέρος στα πλέι οφ. Θα αποφύγουμε την πρόβλεψη νικητή και θα επιλέξουμε το Over, καθώς καμία από τις δύο αντιπάλους δεν φημίζεται για την καλή αμυντική της λειτουργία.
Άρσεναλ
Μάντσεστερ Σίτι
Τότεναμ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Άστον Βίλα
Γουέστ Χαμ
Νιούκαστλ
Σάντερλαντ
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Ροσάριο Σεντράλ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Πλατένσε
Σαρμιέντο Χουνίν
Αλντοσίβι
Μπόκα Τζούνιορς
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Ρίβερ Πλέιτ
Ραπίντ Βιέννης
Λασκ Λίντσερ
Χάρτμπεργκ
Αούστρια Βιέννης
Σιντ Τρούιντεν
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Γκενκ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Σαρλερουά
Άντερλεχτ
Σερκλ Μπριζ
Κλαμπ Μπριζ
Μαλίν
Ντέντερ
Γάνδη
Σταντάρ Λιέγης
Βέστερλο
Λέουβεν
Αντβέρπ
Κορίνθιανς
Φλαμένγκο
Ιντερνασιονάλ
Σαπεκοένσε
Βιτόρια Μπαΐα
Μιρασόλ
Ρέμο
Μπαΐα
Ατλέτικο Παραναένσε
Κοριτίμπα
Κρουζέιρο
Σάντος
Βάσκο Ντα Γκάμα
Γκρέμιο
Ναντ
Στρασβούργο
Ρεν
Μετς
Παρί
Χάβρη
Μαρσέιγ
Λιλ
Λυών
Μονακό
Πρόισεν Μούνστερ
Μαγδεμβούργο
Μπόχουμ
Χόλσταϊν Κίελ
Φορτούνα Ντίσελντορφ
Χέρτα Βερολίνου
Άουγκσμπουργκ
Στουτγκάρδη
Ζανκτ Πάουλι
Φράιμπουργκ
Μάιντζ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Βίμποργκ
Μίντιλαντ
Άαρχους
Μπρόντμπι
Κοπεγχάγη
Φρεντερίτσια
Νόρτζελαντ
Σοντερίσκε
Ράντερς
Σίλκεμποργκ
Λουκέρνη
Λωζάνη
Γιούνγκ Μπόις
Λουγκάνο
Βίντερτουρ
Βασιλεία
Νίκη Βόλου
Άστερας Τρίπολης Β'
Ηρακλής
Αναγέννηση Καρδίτσας
ΑΕΚ
Κηφισιά
Άρης
ΟΦΗ
Αστέρας Τρίπολης
Παναθηναϊκός
Λεβαδειακός
Ατρόμητος
Ολυμπιακός
ΑΕΛ Novibet
Παναιτωλικός
Πανσερραϊκός
Βόλος ΝΠΣ
ΠΑΟΚ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Σιάτλ Σάουντερς
Νιου Γιόρκ Σίτι
Ίντερ Μαϊάμι
Πόρτλαντ Τίμπερς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Σινσινάτι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σαν Ντιέγκο
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Ρόμα
Λέτσε
Μπολόνια
Λάτσιο
Αταλάντα
Βερόνα
Κόμο
Πίζα
Φρέντρικσταντ
Κφουμ Όσλο
Σάντεφιορντ
Σάρπσμποργκ 08
Μπραν
Τρόμσο
Ρόζενμποργκ
Βαλερένγκα
Χρόνινγκεν
Άλκμααρ
Ναϊμέγκεν
Χέρενφεν
Ουτρέχτη
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Τελστάρ
Αϊντχόφεν
Φέγενορντ
Άγιαξ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Σέλτικ