Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2014: Στον τελικό η Αργεντινή!

Μουντιάλ 2014: Στον τελικό η Αργεντινή!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/7/2014 01:52
Με τον Ρομέρο να αποκρούει δύο πέναλτι, η Αργεντινή κέρδισε με 4-2 την Ολλανδία στη «ρώσικη ρουλέτα» και θα διεκδικήσει κόντρα στη Γερμανία την κατάκτηση του Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 1986! 0-0 η κανονική διάρκεια και η παράταση, σε ένα παιχνίδι με λίγες καλές ευκαιρίες.

Για 5η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 1990, η Αργεντινή προκρίθηκε σε τελικό Μουντιάλ, καθώς επικράτησε με 4-2 της Ολλανδίας στα πέναλτι (0-0 κ.δ) και θα διεκδικήσει στο «σπίτι» της Βραζιλίας το πρώτο της τρόπαιο στο θεσμό μετά το 1986, αντιμετωπίζοντας τους Γερμανούς για 3η φορά σε τελικό!

Ήρωας των Αργεντινών ο Σέρχιο Ρομέρο ο οποίος απόκρουσε τα πέναλτι των Φλαάρ και Σνάιντερ και οδήγησε την ομάδα του στον τελικό, με την Ολλανδία από την πλευρά της να είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να «σφραγίσει» το εισιτήριο στην κανονική διάρκεια, καθώς ο Ρόμπεν κόπηκε την τελευταία στιγμή στο 90’ από τάκλιν του εξαιρετικού Μασεράνο.

Ο Λουίς Φαν Χαάλ προτίμησε να μην ρίξει στο παιχνίδι τον Κρούλ όπως με την Κόστα Ρίκα, καθώς είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του και ο Σίλεσεν δεν κατάφερε να μιμηθεί τον γκολκίπερ της Νιούκαστλ, αφού δεν κατάφερε να αποκρούσει κανένα από τα πέναλτι της Αργεντινής.

Στις 13 Ιουλίου στο «Μαρακανά» ο μεγάλος τελικός, με τις δύο ομάδες να έχουν μονομαχήσει για το τρόπαιο το 1986 και το 1990, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Γερμανία είναι η ομάδα που είχε αφήσει εκτός τετράδας τους Αργεντινούς στα Μουντιάλ του αλλά και του 2010.

Ολλανδία: Σίλεσεν, Ίντι (46’ Γιάνμαατ), Ντε Φράι, Φλάαρ, Κάουτ, Μπλίντ, Ντε Γιονγκ (62’ Κλάσι), Βαϊνάλντουμ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (96’ Χούντελαρ)

Αργεντινή: Ρομέρο, Ρόχο, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Γκαράι, Μασεράνο, Μπίλια, Πέρες (82’ Παλάσιο), Λαβέτσι (100’ Ροντρίγκες), Μέσι , Ιγκουαΐν (82’ Αγκουέρο)

Το ματς:


Μουντιάλ 2014: Στον τελικό η Αργεντινή!
Το παιχνίδι είχε αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και οι δύο ομάδες προτίμησαν να μην ρισκάρουν με αποτέλεσμα ο αγώνας να κυλούσε χωρίς μεγάλες ευκαιρίες, με τους Ρόμπεν και Μέσι να ήταν καλά κλεισμένοι από τις αντίπαλες άμυνες.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη και έπρεπε να φτάσουμε στο 75’ για την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, με τον Ιγκουαίν να αστοχεί με κοντινή προβολή μετά από σέντρα του Πέρες.

Ωστόσο η Ολλανδία ήταν αυτή που «άγγιξε» το γκολ στο 90’ όταν ο Ρόμπεν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση ωστόσο την τελευταία στιγμή ο εξαιρετικός Μασεράνο έκοψε σε κόρνερ, σώζοντας την ομάδα του και οδηγώντας το παιχνίδι στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο η Αργεντινή έχασε δύο μεγάλες στιγμές με τους Παλάσιο και Μάξι Ροντρίγκιες οι οποίοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν και τελικώς η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι.

Εκεί, ο κορυφαίος της Ολλανδίας, Φλαάρ δεν κατάφερε να νικήσει τον Ρομέρο από την «άσπρη βούλα», με τον Αργεντινό γκολκίπερ να αποκρούει και το πέναλτι του Σνάιντερ και οδήγησε την ομάδα του στον μεγάλο τελικό.

Τα πέναλτι: Φλαάρ απόκρουση, Μέσι 0-1, Ρόμπεν 1-1, Γκαράι 1-2, Σνάιντερ απόκρουση, Αγκουέρο 1-3, Κάουτ 2-3, Μάξι Ροντρίγκιες 2-4

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.