Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2014: Ξεκίνημα με το… αριστερό για την Εθνική (video)

Μουντιάλ 2014: Ξεκίνημα με το… αριστερό για την Εθνική (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/6/2014 20:54
Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ η Ελλάδα, καθώς η Εθνική μας ομάδα ηττήθηκε με 3-0 από την Κολομβία (6’ Αρμέρο, 58’, Γκουτιέρεζ, 90+3' Ροντρίγκιεζ) μην μπορώντας να δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες για γκολ με εξαίρεση ένα σουτ του Κονέ στο 45’ και το δοκάρι του Γκέκα στο 63’.

Άσχημο ήταν το ξεκίνημα της Ελλάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, καθώς η Εθνική μας ομάδα παρουσίασε μεγάλα προβλήματα στη δημιουργία ευκαιριών και δεν κατάφερε να απειλήσει σημαντικά, με εξαίρεση δύο στιγμές, την Κολομβία, η οποία χωρίς να εντυπωσιάσει πήρε μεγάλη νίκη με 3-0 καθώς ήταν αποτελεσματική και μετουσίωσε σε γκολ τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν, εκμεταλευόμενη βέβαια και την αμυντική αδράνεια που παρουσίασε η «γαλανόλευκη».

Μουντιάλ 2014: Ξεκίνημα με το… αριστερό για την Εθνική (video)
Ο αγώνας δεν ξεκίνησε ιδανικά για την Ελλάδα, η οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 6ο λεπτό με αποτέλεσμα να αλλάξουν όλα τα πλάνα της στο παιχνίδι. Ο Κουαρδάδο άδειασε τον Χολέμπας από τα δεξιά και γύρισε στον Αρμέρο ο οποίος έπιασε ένα αδύναμο σουτ το οποίο όμως δεν μπόρεσε να διώξει ο Μανωλάς, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα!

Ένα μόλις λεπτό μετά η Ελλάδα προσπάθησε να απαντήσει, με τον Κονέ να αστοχεί από καλή θέση, ωστόσο στη συνέχεια οι Έλληνες διεθνείς δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν μεγάλες ευκαιρίες παρότι είχανε την κατοχή της μπάλας, παρουσιάζοντας μεγάλα προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι.

Από την πλευρά της η Κολομβία μετά το δυνατό ξεκίνημα, προτίμησε να δώσει χώρους και δεν απείλησε σημαντικά, προσπαθώντας να «χτυπήσει» κυρίως με αντεπιθέσεις και είχε μια καλή στιγμή στο 37’ με σουτ του Ροντρίγκες.

Τελικώς στο 45’ η Ελλάδα δημιούργησε την πρώτη της πολύ καλή στιγμή, με τον Κονέ να βρίσκει χώρο στο ύψος της μεγάλης περιοχής και να δοκιμάζει το σουτ το οποίο απόκρουσε εντυπωσιακά ο Οσπίνα.

Μουντιάλ 2014: Ξεκίνημα με το… αριστερό για την Εθνική (video)
Στην επανάληψη, η Ελλάδα προσπάθησε να αντιδράσει, με τον Σάντος να ρίχνει στο παιχνίδι τον Φετφατζίδη αντί του Σαλπιγγίδη στο 57’, ωστόσο ένα λεπτό μετά την αλλαγή, η Κολομβία πέτυχε και 2ο γκολ, καθώς μετά από κόρνερ, ο Αγκιλάρ έδωσε στον Γκουτιέρες και αυτός από κοντά «έγραψε» το 2-0.

Δύο μόλις λεπτά μετά η Ελλάδα έχασε τη μεγαλύτερη της ευκαιρία, με τον Τοροσίδη να γυρίζει στον Γκέκα αλλά αυτός ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής σημάδεψε με κεφαλιά το δοκάρι.

Στη συνέχεια ο Σάντος έριξε στο παιχνίδι και τους Μήτρογλου και Καραγκούνη, ωστόσο η Εθνική αδυνατούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες απέναντι στην αμυνομένη Κολομβία, η οποία στις καθυστερήσεις έπιασε στον… ύπνο την άμυνα της Ελλάδας και έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα με τέρμα του Ροντρίγκιεζ για το τελικό 3-0.

Έτσι, η Εθνική καλείται να βελτιώσει τα προβλήματα που εμφάνισε ενόψει του αγώνα με την Ιαπωνία (20/6, 1:00) όπου χρειάζεται τουλάχιστον την ισοπαλία εάν θέλει να έχει βάσιμες ελπίδες για την πρόκριση στους «16».

Οι συνθέσεις:


Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Κονέ (78' Καραγκούνης), Μανιάτης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (57' Φετφατζίδης), Γκέκας (64' Μήτρογλου).

Κολομβία: Οσπίνα, Σαπάτα, Γέπες, Σούνιγκα, Σάντσες, Αρμέρο (74' Αρίας), Αγιλάρ (69' Αγκιλάρ), Ροντρίγκες, Κουαδράδο, Γκουτιέρες (76' Μαρτίνεζ), Ιμπάρμπο


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.