Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΕΠΟ: «Πέφτει σε αντιφάσεις η ΠΑΕ ΠΑΟΚ»

ΕΠΟ: «Πέφτει σε αντιφάσεις η ΠΑΕ ΠΑΟΚ»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/5/2014 17:52
Η ΕΠΟ δεν άφησε ασχολίαστη τη «σκληρή» ανακοίνωση του ΠΑΟΚ, καλώντας τους ανθρώπους της ομάδας να αποφασίσουν για το αν είναι ανεξάρτητο το ποδοσφαιρικό δικαιοδοτικό σύστημα ή χειραγωγείται, όπως ισχυρίζεται η ΠΑΕ.

Μέσω ανακοίνωσης-απάντησης, η ελληνική ομοσπονδία «κατηγορεί» την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ότι πέφτει σε αντιφάσεις, καλώντας την να αποφασίσει για το αν είναι ανεξάρτητο το ποδοσφαιρικό δικαιοδοτικό σύστημα ή χειραγωγείται, όπως ισχυρίζεται η ΠΑΕ.

Παράλληλα έκανε εκ νέου σαφές πως δεν επεμβαίνει ποτέ στη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης ενώ αναφέρεται και στο γεγονός πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προσβάλλει εν ενεργεία δικαστές.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η ανακοίνωση που εξέδωσε εντός της ημέρας η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προστέθηκε σε μία σειρά ανακοινώσεών της με ανάλογο περιεχόμενο, με αποτέλεσμα η τελευταία να καθίσταται προβλέψιμη.

Μοναδικός στόχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι να πλήξει με κάθε τρόπο τη διοίκηση της ΕΠΟ και, στην προκειμένη περίπτωση, επιχειρεί να τη συνδέσει με την απόφαση που έλαβε η Επιτροπή Εφέσεων. Ωστόσο, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πέφτει σε αντιφάσεις στη σημερινή της ανακοίνωση. Ας καταλήξει: έχει η ΕΠΟ «τη θεσμική βούληση να τιμωρήσει παραδειγματικά τον ΠΑΟΚ» ή διαλύθηκε «το όποιο ψήγμα λογικής
(αν) έχει απομείνει στο ανεξάρτητο ποδοσφαιρικό δικαιοδοτικό σύστημα»; Δηλαδή, είναι ανεξάρτητο το ποδοσφαιρικό δικαιοδοτικό σύστημα ή χειραγωγείται, όπως ισχυρίζεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας;

Αν καταλήξει στη δεύτερη εκδοχή, είναι χρήσιμο να πληροφορηθεί
(εκ νέου) η κοινή γνώμη ότι οι πειθαρχικές επιτροπές έχουν ανεξάρτητο χαρακτήρα και πως η διοίκηση της ΕΠΟ δεν επενέβαινε, δεν επεμβαίνει και δεν πρόκειται να επέμβει στη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης.

Εχει αποδειχτεί ότι η καθ’ έξιν επιτιθέμενη στη διοίκηση της ΕΠΟ ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προφανώς και δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να προσβάλλει δημόσια την Ομοσπονδία. Αποδίδοντάς της, όμως, μέχρι και την κατηγορία ότι κατευθύνει αποφάσεις, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποδεικνύει ότι δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να προσβάλλει εν ενεργεία αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου
(Πρόεδρος Επιτροπής Εφέσεων), Επίτιμο Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Επίτιμη Εφέτη και Αντιεισαγγελέα Εφετών (Μέλη Επιτροπής Εφέσεων)».

Νωρίτερα, η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ:

«Η απόφαση της επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ να απορρίψει την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και να τιμωρήσει την ομάδα μας με ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από τα Play Offs διαλύει το όποιο ψήγμα λογικής (αν) είχε απομείνει στο ανεξάρτητο ποδοσφαιρικό δικαιοδοτικό σύστημα.

Η σημερινή απόφαση αναδεικνύει εμφανώς τη θεσμική βούληση της διοίκησης της ΕΠΟ να τιμωρήσει παραδειγματικά τον ΠΑΟΚ καταστρατηγώντας τους δικούς της κανονισμούς, εφευρίσκοντας σωματικές βλάβες που όχι μόνο δεν υπήρξαν ποτέ, αλλά και δεν καταγράφηκαν από κανέναν αξιωματούχο του αγώνα. Η, δε, αφαίρεση βαθμών από τα Play Offs αντιτίθεται σε κάθε έννοια της αρχής της αναλογικότητας.

Η σημερινή απόφαση ολοκληρώνει
(;) «ιδανικά» μια σεζόν στην οποία η διοίκηση της ΕΠΟ αποδεικνύει με κάθε δυνατό τρόπο πως αδυνατεί να διαχειριστεί το οτιδήποτε. Πόσω μάλλον να ηγηθεί του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.