Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αποσύρεται ο Ζανέτι

Αποσύρεται ο Ζανέτι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/5/2014 15:11
Σε ηλικία 40 ετών, ο Χαβιέρ Ζανέτι ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεσή του να κρεμάσει τα παπούτσια του στο τέλος της σεζόν προκειμένου να αναλάβει τη θέση του αθλητικού διευθυντή στον σύλλογο. «Νιώθω ολοκληρωμένος», δήλωσε.

Πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Ίντερ, Ερικ Τοχίρ αποκάλυψε ότι ο Χαβιέρ Ζανέτι θα κρεμάσει τα παπούτσια του στο τέλος της σεζόν προκειμένου να συμμετέχει στα διοικητικά της ομάδας και ο εμβληματικός αρχηγός των «νερατούρι» με δηλώσεις του ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση έπειτα από 22 χρόνια:

«Νομίζω πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνω. Το ποδόσφαιρο μου έχει δώσει τόσα πολλά και έχω απολαύσει κάθε στιγμή. Μετά τον τραυματισμό τον περασμένο Απρίλιο, ήθελα να αποδείξω πως μπορούσα να επιστρέψω και να είμαι ανταγωνιστικός» δήλωσε την αργεντίνικη «La Nacion», ο Ζανέτι και συνέχισε:

«Νιώθω ολοκληρωμένος και συνειδητοποίησα πως το να αποσύρεσαι στα 40 είναι ανεκτίμητη αξία. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνω. Θα μου λείψουν πολλά, όπως η ατμόσφαιρα στο γήπεδο, στο προπονητικό κέντρο και στα αποδυτήρια, όλη αυτή η καθημερινή ρουτίνα. Κατανοώ πως τίποτα δεν θα είναι όπως πριν, αλλά δεν φοβάμαι γιατί θα συνεχίσω να ζω στον κόσμο του ποδοσφαίρου κι αυτό θα με κρατήσει ζωντανό» δήλωσε ο Αργεντινός άσος.

Για τη νέα του καριέρα και το αν θα τον συνηθίσουμε με κουστούμι και γραβάτα:

«Ελπίζω να μην είναι απαραίτητο. Ήταν όνειρο μου να τελειώσω την καριέρα μου στην Ίντερ, στο σπίτι μου και έτσι έγινε. Πλέον από το πόστο του αθλητικού διευθυντή θα προσπαθήσω να γίνω χρήσιμος στην ομάδα μακριά από το γήπεδο. Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για μένα και με ενθουσιάζει. Έχω χιλιάδες πράγματα να κάνω».

Ο ίδιος σε ερώτηση για το ποια παιχνίδια της καριέρας του θα ήθελε να αγωνιστεί ξανά απάντησε:

«Σε δύο παιχνίδια θα ήθελα να ξαναπαίξω. Το ένα για να το ευχαριστηθώ και το άλλο για να προσπαθήσω να αλλάξω τη μοίρα του. Θα ήθελα να παίξω ξανά στον τελικό του 2010 (σ.σ. η Ίντερ κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μπάγερν) για να νιώσω ξανά εκείνη τη μαγική νύχτα στο «Μπερναμπέου».

Και επίσης θα ήθελα να παίξω στο παιχνίδι της Αργεντινής με τη Σουηδία στο Μουντιάλ του 2002 που μας κόστισε τον αποκλεισμό μας
».

Ο Χαβιέρ Ζανέτι αγωνίζεται από το μακρινό 1995 στην Ίντερ και έχει κατακτήσει 5 πρωταθλήματα Ιταλίας, 4 Κύπελλα, 4 Σούπερ Καπ, ένα Τσάμπιονς Λιγκ, ένα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Μάλιστα, ο Αργεντινός άσος είναι ρεκορντμαν συμμετοχών (845) στον σύλλογο, ενώ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με τις περισσότερες συμμετοχές στη Σέριε Α (613), πίσω από τον Πάολο Μαλντίνι με 647.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.