Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Στον τελικό ο Παναθηναικός (video)

Κύπελλο Ελλάδας: Στον τελικό ο Παναθηναικός (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/4/2014 19:38
Την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο Παναθηναικός ο οποίος με γκολ του Αμπέντ (20’) ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα με τον ΟΦΗ, οδηγόντας το παιχνίδι στην παράταση, και εκεί ο Μπέργκ με δύο γκολ (96’, 115’ πεν.) διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στη Λεωφόρο, «σφραγίζοντας» έτσι το εισιτήριο για τον τελικό, εκεί όπου οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ ή τον Ολυμπιακό. Από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες.

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για 28η φορά και πρώτη μετά το 2010 προκρίθηκε εις βάρος του ΟΦΗ ο Παναθηναικός, ο οποίος θαδιεκδικήσει στις 26 Απριλίου κόντρα στον ΠΑΟΚ ή τον Ολυμπιακό το 18ο Κύπελλο στην ιστορία του.

Οι «πράσινοι» με αρχικό στόχο να ισοφαρίσουν το 1-0 του πρώτου αγώνα στην Κρήτη, μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και έψαξαν από νωρίς το γκολ, απειλώντας τον ΟΦΗ.

Η πίεση απέδωσε καρπούς για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, καθώς στο 20’ μετά από ωραία ενέργεια του Πέτριτς, ο οποίος ξεκλείδωσε την άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Αμπέντ δεν δυσκολεύτηκε να γράψει από κοντά το 1-0 για τους γηπεδούχους, βάζοντας… φωτιά στην κατάμεστη Λεωφόρο.

Κύπελλο Ελλάδας: Στον τελικό ο Παναθηναικός (video)
Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο και είχε δύο καλές ευκαιρίες με τον Πέτριτς για να διπλασιάσει το προβάδισμα του, με τον ΟΦΗ από την άλλη να είχε απλώς μια καλή στιγμή με κεφαλιά του Παπάζογλου στο 30’.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή, ωστόσο δεν μπόρεσαν να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ και παραλίγο να το πληρώσουν στο 65’ όταν ο Παπάζογλου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για γκολ, όμως καθυστέρησε και ο Σίλντενφελντ απομάκρυνε σωτήρια.

Στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας ο Παναθηναϊκός έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να πάρει την πρόκριση, με τον Λαγό να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Φερνάντες στο 89’, ενώ ο ίδιος στο 90’ δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ ο οποίος έκανε σωτήρια επέμβαση πάνω στη γραμμή.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου ανέλαβε ο Μάρκους Μπέργκ, με τον Σουηδό να παίρνει το ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Φερνάντες και με κεφαλιά να κάνει το 2-0 στο 96’, δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στους «πράσινους».

Ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει ένα γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα για την πρόκριση στο 105', με τον Νούνιες να σημαδεύει με κεφαλιά το δοκάρι του Κοτσόλη και στο 115’ τα πάντα τελείωσαν για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Ζόρο ανέτρεψε στην περιοχή τον Καρέλη και ο Μπεργκ διαμόρφωσε από την άσπρη βούλα το τελικό 3-0, στέλνοντας τον Παναθηναϊκό στον τελικό της 26ης Απριλίου.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Μέντες, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Αμπεΐντ, Ζέκα, Πράνιτς (105’ Δώνης), Κλωναρίδης (46’ Καρέλης), Πέτριτς (68’ Λαγός), Μπεργκ.

ΟΦΗ: Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Παπάζογλου, Ντουντού (54’ Κουτσιανικούλης), Καλάιτζιτς, Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης (76’ Ροβίθης), Μπούρμπος (101’ Νούνιες), Μακρής, Μιλιάζες.

Φάσεις και γκολ:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.