Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μαυροβούνιο – Ελλάδα 12-12 (4-5 πεν.):  «Λύτρωση» στα πέναλτι και 2x2 για τη «γαλανόλευκη» (video)

Μαυροβούνιο – Ελλάδα 12-12 (4-5 πεν.): «Λύτρωση» στα πέναλτι και 2x2 για τη «γαλανόλευκη» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
30/7/2024 21:57
Η Ελλάδα τα βρήκε σκούρα απέναντι στο Μαυροβούνιο αλλά πήρε τη νίκη στα πέναλτι (17-16, 12-12 κ.δ.) κι έκανε το 2x2 στον όμιλο που τη φέρνει κοντά στην πρόκριση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σ’ ένα παιχνίδι-θρίλερ, η Ελλάδα βρισκόταν πίσω στο σκορ σχεδόν σ’ όλο τον αγώνα απέναντι στο μαχητικό Μαυροβούνιο, ωστόσο έκανε την ανατροπή 29 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και παρά την ισοφάριση σχεδόν με buzzer beater (12-12), πήρε τη νίκη στα πέναλτι με 5-4 και έκανε το 2x2 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η «γαλανόλευκη» ήταν νωθρή σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού κόντρα σε μια ομάδα που ήταν σχεδόν αψεγάδιαστη στις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω και έφτασε να προηγείται και με τρία γκολ διαφορά. Όσο περνούσε ο χρόνος το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημά βελτίωσε την αμυντική της εικόνα και επιθετικά βρήκε τις λύσεις στο καθοριστικό σημείο του ματς φτάνοντας στην ισοφάριση 10-10 με δύο γκολ στον παραπάνω και περνώντας μπροστά με 12-11 στα 29’’ πριν το τέλος. Οι Μαυροβούνιοι τα έπαιξαν όλα για όλα, ισοφάρισαν στο φινάλε του ματς με τον Ράντοβιτς και όλα κρίθηκαν στα πέναλτι. Εκεί ο Ντούρντιτς σημάδεψε το δοκάρι στην πρώτη εκτέλεση και η Ελλάδα έκανε το απόλυτο 5/5 φτάνοντας στη νίκη.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε έτσι το 2x2 στον όμιλο μετά τη νίκη επί της Ρουμανίας και πέρασε στην 2η θέση με πέντε βαθμούς, έναν πίσω από την πρωτοπόρο Ιταλία. Την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ (1/8, 11:30) που βρίσκονται στην 3η θέση με 3 βαθμούς.Νωθρό «γαλανόλευκο» ξεκίνημα, εκμεταλλευόταν τον παραπάνω το Μαυροβούνιο

Η Εθνική μπήκε μουδιασμένα στο παιχνίδι και παρότι προηγήθηκε στο σκορ με πέναλτι του Γενηδουνιά λίγο μετά την αποβολή του φουνταριστού Σπάιτς για αντικανονική είσοδο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Το Μαυροβούνιο αντέδρασε άμεσα κάνοντας την ανατροπή (2-1) με δύο γκολ του Πόπαντιτς, η Ελλάδα ισοφάρισε σε 2-2 με σουτ του Καλογερόπουλου αλλά οι Μαυροβούνιοι πέτυχαν άλλα δύο γκολ ως το τέλος του οκταλέπτου με Ράντοβιτς και Ντούρνιτς για το 4-2. Η ελληνική ομάδα δεν είχε καλές επιλογές χάνοντας και επίθεση στον παραπάνω, ενώ στο φινάλε χρειάστηκε και μια μεγάλη επέμβαση του Ζερβεδά για να αποφευχθεί το πέμπτο γκολ.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε στον ίδιο ρυθμό, με το Μαυροβούνιο να κάνει το 5-2 με τον Μρσιτς και την Ελλάδα να παίρνει επιθετική «ανάσα» μειώνοντας σε 5-4 με Αργυρόπουλο και Παπαναστασίου. Όμως μέσα σε 30 δευτερόλεπτα οι Μαυροβούνιοι σκόραραν δύο γκολ, το πρώτο στον παραπάνω με τον Μρσιτς και το δεύτερο σε κόντρα επίθεση με τον Πόπαντιτς, ανακτώντας προβάδισμα τριών τερμάτων (7-4). Η «γαλανόλευκη» έσφιξε έκτοτε την άμυνα αλλά ήταν άστοχη επιθετικά… σπάζοντας τα δοκάρια και μείωσε απλώς σε 7-5 με σουτ του Βλαχόπουλου στον παραπάνω.



Έκανε την αντεπίθεση η Ελλάδα και το έφερε στα ίσα

Η Ελλάδα ξεκίνησε ιδανικά στο 3ο οκτάλεπτο μειώνοντας σε 7-6 στον παραπάνω με εντυπωσιακό σκαστό σουτ του Φουντούλη από πλάγια θέση. Το Μαυροβούνιο απάντησε με τον Ράνοτβιτς επίσης στον παραπάνω για 8-6, αλλά ο Γκίλας σκόραρε στην επόμενη επίθεση με πολύ μακρινό σουτ αιφνιδιάζοντας τον αντίπαλο γκολκίπερ (8-7). Το επιθετικό πρόβλημα όμως συνεχιζόταν για την ελληνική ομάδα, που είχε τρεις χαμένες επιθέσεις για την ισοφάριση και οι Μαυροβούνιοι αφού γλίτωσαν το 8-8, σκόραραν με μακρινό σουτ του Ράντοβιτς για το 9-7. Λίγο πριν το τελευταίο δίλεπτο του οκταλέπτου ο Παπαναστασίου αποβλήθηκε μέσω VAR για αντιαθλητικό χτύπημα αλλά η Ελλάδα έβγαλε την άμυνα με λιγότερο και μείωσε σε 9-8 με τον Βλαχόπουλο στον παραπάνω.

Το τελευταίο οκτάλεπτο ξεκίνησε με την Ελλάδα να σπαταλά δύο ευκαιρίες για την ισοφάριση, η δεύτερη μάλιστα στον παραπάνω, και στην επόμενη φάση το Μαυροβούνιο σκόραρε αυτό με αριθμητικό πλεονέκτημα χάρη σε παλικαρίσια προσπάθεια του Πόπαντιτς (10-8). Η «γαλανόλευκη» αντέδρασε αυτή τη φορά υποδειγματικά και έφτασε στην ισοφάριση με 2/2 στον παραπάνω χάρη στα γκολ των Κάκαρη και Καλογερόπουλου για το 10-10.



Φινάλε θρίλερ με ελληνική ανατροπή και ισοφάριση 2’’ πριν τη λήξη

Το Μαυροβούνιο ανέκτησε το προβάδισμα στην επόμενη φάση με τον Βίντοβιτς στον παραπάνω (11-10) ενώ ακολούθησε δοκάρι του Ράντοβιτς από πλεονεκτική θέση που γλίτωσε την Ελλάδα από το 12-10. Αυτό δεν έγινε ποτέ και αμέσως μετά ο Σκουμπάκης με σπουδαίο σουτ από τα έξι μέτρα ισοφάρισε σε 11-11 στα 2:36 πριν τη λήξη.

Το ματς κρεμόταν στην κόψη του ξυραφιού και κάθε επίθεση ήταν καθοριστική. Ο Ζερβεδάς με δύο επεμβάσεις κράτησε την ισοπαλία και η Ελλάδα με σουτ του Βλαχόπουλου στον παραπάνω, έδωσε το προβάδισμα στην «γαλανόλευκη» 29 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη (12-11). Όλα ανήκαν στο Μαυροβούνιο που έφερε και τον γκολκίπερ μπροστά, κέρδισε παίκτη παραπάνω και σκόραρε δύο δεύτερα πριν το τέλος με τον Ράντοβιτς για το 12-12, που ήταν το τελικό σκορ.



Αλάνθαστη στα πέναλτι η Ελλάδα και 2x2

Όλα κρίθηκαν στα πέναλτι εκεί όπου η Ελλάδα είχε το απόλυτο 5/5 ενώ το Μαυροβούνιο είχε άστοχο χτύπημα με τον Ντούρντιτς στην πρώτη εκτέλεση. Έτσι η «γαλανόλευκη» πήρε τη νίκη με 5-4 που της επέτρεψε να φτάσει τους πέντε βαθμούς και να αφήσει από κάτω της τους Μαυροβούνιους στη βαθμολογία του ομίλου.



Τα οκτάλεπτα: 4-2, 3-3, 2-3, 3-4

Πέναλτι 4-5:

Ντούρντιτς Δοκάρι
Γενηδουνιάς 0-1
Βίντοβιτς 1-1
Φουντούλης 1-2
Μρσιτς 2-2
Καλογερόπουλος 2-3
Πόπαντιτς 3-3
Βλαχόπουλος 3-4
Πέρκοβιτς 4-4
Αργυρόπουλος 4-5



Μαυροβούνιο (Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς): Λάζοβιτς, Μρσιτς 3, Πέρκοβιτς 1, Βούγιοβιτς, Μάτσιτς, Πόπαντιτς 5, Βίντοβιτς 2, Τζούρτζιτς 1, Τζ. Ράντοβιτς 2, Σπάιτς, Μάτκοβιτς, Β. Ράντοβιτς 2, Τεσάνοβιτς

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 3, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος 2, Παπανικολάου, Κάκαρης 1, Νικολαϊδης, Βλαχόπουλος 4, Τζωρτζάτος

Ο όμιλος (μετά από δύο αγωνιστικές):

1. Ιταλία 6
2. Ελλάδα 5
3. ΗΠΑ 3
4. Κροατία 3
5. Μαυροβούνιο 1
6. Ρουμανία 0

* Οι πρώτοι τέσσερις προκρίνονται στα προημιτελικά




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.