Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πέθανε ο παλαίμαχος επιθετικός της Άρσεναλ, Κέβιν Κάμπελ

Πέθανε ο παλαίμαχος επιθετικός της Άρσεναλ, Κέβιν Κάμπελ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/6/2024 15:21
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών ο παλαίμαχος επιθετικός της Άρσεναλ και της Έβερτον, Κέβιν Κάμπελ μετά από μάχη με σοβαρή αρρώστια.

Σε πένθος βυθίστηκε το αγγλικό ποδόσφαιρο καθώς πέθανε σε ηλικία 54 ετών ο Κέβιν Κάμπελ. Ο παλαίμαχος Άγγλος επιθετικός βρισκόταν στο νοσοκομείο από τις 2 Ιουνίου εξαιτίας μίας σοβαρής αρρώστιας που τον ταλαιπωρούσε και παρά την σκληρή μάχη τελικά δεν μπόρεσε να βγει νικητής.

Γεννημένος στο Λονδίνο, ο Κάμπελ ξεκίνησε την καριέρα του στην Άρσεναλ όπου έβγαζε μάτια στις Ακαδημίες σκοράροντας 59 γκολ σε μία σεζόν σε επίπεδο Νέων. Στην πρώτη ομάδα υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός για τη θέση καθώς υπήρχαν παίκτες όπως ο Άλαν Σμιθ, ο Πολ Μέρσον και αργότερα ο Ίαν Ράιτ, αλλά η προσαρμοστικότητα και το ομαδικό πνεύμα του επέτρεπαν να έχει σημαντικό ρόλο στους «κανονιέρηδες».

Αγωνίστηκε στην Άρσεναλ από το 1988 έως το 1995 έχοντας σ’ αυτό το διάστημα και δύο δανεισμούς σε Λέιτον Όριεντ και Λέστερ. Φόρεσε τη φανέλα των Λονδρέζων σε 228 παιχνίδια σημειώνοντας 59 τέρματα και κατακτώντας μαζί τους ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο, ένα Λιγκ Καπ, ένα Τσάριτι Σιλντ και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων.

Το καλοκαίρι του 1995 πήρε μεταγραφή στην Νότιγχαμ Φόρεστ με την οποία γνώρισε έναν υποβιβασμό το 1997 αλλά φτιάχνοντας ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Πιερ φαν Χόιντονκ, οδήγησαν την ομάδα πίσω στην Πρέμιερ Λιγκ.

Είχε ένα μικρό πέρασμα από την Τραμπζονσπόρ τη σεζόν 1998-99 όπου αποχώρησε μετά από επτά μήνες έχοντας δεχτεί ρατσιστική επίθεση από τον πρόεδρο Μεχμέτ Αλί Γιλμάζ ο οποίος τον αποκάλεσε «κανίβαλο».

Επέστρεψε στην Αγγλία το 1999 για λογαριασμό της Έβερτον στην οποία διέπρεψε και μέχρι σήμερα είναι ο 5ος σκόρερ στην ιστορία της στην Πρέμιερ Λιγκ. Σημείωσε συνολικά 51 γκολ σε 164 συμμετοχές έως το 2005 όταν και αποχώρησε έχοντας ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς.

Ακολούθησαν δύο περάσματα σε Γουέστ Μπρομ και Κάρντιφ και το 2007 «κρέμασε» τα παπούτσια του.

Photo Credit: arsenal.com


Σχόλιο:

IraklisPapafi 15/6/2024 19:16

Προλάβαμε και απολαύσαμε τον παικταρά εκείνα τα χρόνια.

Κρίμα. Νεότατος άνθρωπος. Αιωνία του η μνήμη.

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.