Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παναθηναϊκός για το έπος του Γουέμπλεϊ: «Η πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία»

Παναθηναϊκός για το έπος του Γουέμπλεϊ: «Η πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία»

Συντάκτης: Agones team
Agones team
2/6/2024 16:27
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έστειλε το δικό της μήνυμα για τη συμπλήρωση 53 ετών από την παρουσία της ομάδας στο «Γουέμπλεϊ», στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με αντίπαλο τον Άγιαξ.

Οι «πράσινοι» έκαναν κάτι που φαντάζει απίθανο να επαναληφθεί, καθώς πήγαν όλο τον δρόμο μέχρι τον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, δηλαδή του αντίστοιχου σημερινού Τσάμπιονς Λιγκ.

Μάλιστα αυτό συνέβη έχοντας στη σύνθεσή τους αποκλειστικά Έλληνες ποδοσφαιριστές και ο μοναδικός ξένος ήταν ο τεράστιος Φέρεντς Πούσκας ο οποίος καθόταν στον πάγκο τους.

Στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν το «εμπόδιο» του πανίσχυρου Άγιαξ ο οποίος τους νίκησε με 2-0 και κατέκτησε το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Αναλυτικά το μήνυμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η δόξα, η περηφάνια, η ιστορία μας! Σαν σήμερα, το 1971, ο Παναθηναϊκός έγραψε την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του βάζοντας το ελληνικό ποδόσφαιρο στον παγκόσμιο χάρτη. Μια σπουδαία γενιά Ελλήνων παικτών, υπό την καθοδήγηση του θρυλικού Φέρεντς Πούσκας, έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης. Η πράσινη φανέλα με το λευκό τριφύλλι στο στήθος και το όνομα Panathinaikos έγιναν παγκοσμίως γνωστά. Οι Πράσινοι έδωσαν μεγάλη μάχη στο Γουέμπλεϊ αλλά λύγισαν με 2-0 απέναντι στον σπουδαίο Άγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ. Παρ' όλα αυτά, το έπος του ‘71 αποτέλεσε -και αποτελεί διαχρονικά- έναν φωτεινό φάρο κι ένα σημείο αναφοράς για τον Παναθηναϊκό αλλά και συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο».


Σχόλιο:

seligos 2/6/2024 20:35

xaxaxaxa καλα εσβησε το γουεβλει κοριτσια

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.