Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πόρτο - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-1: Κυπελλούχοι Πορτογαλίας οι «δράκοι» για τη τρίτη σερί φορά (video)

Πόρτο - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-1: Κυπελλούχοι Πορτογαλίας οι «δράκοι» για τη τρίτη σερί φορά (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
26/5/2024 22:13
Η Πόρτο έπειτα από έναν συγκλονιστικό τελικό νίκησε τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας με 2-1 στην παράταση (κ.α. 1-1) και της στέρησε το νταμπλ, κατακτώντας παράλληλα το τρίτο διαδοχικό κύπελλο Πορτογαλίας.

Το συγκρότημα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο που είχε τερματίσει στην τρίτη θέση της Πριμέιρα Λίγκα, δεν επέτρεψε στους πρωταθλητές να κάνουν το νταμπλ.

Όλα ξεκίνησαν καλά για τα «λιοντάρια» της Λισαβόνας με τον Σεντ Ζουστ να ανοίγει το σκορ στο 20'.



Πέντε λεπτά αργότερα όμως οι τυπικά γηπεδούχοι ισοφάρισαν μετά από γκάφα του Τζένι Κατάμο ο Εβανίλσον δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 1-1 μέσα από την περιοχή.



Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 29', ο Σεντ Ζουστ αποβλήθηκε και οι «δράκοι» απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα.



Παρά το γεγονός ότι πίεσαν στο υπόλοιπο της αναμέτρησης δεν βρήκαν το γκολ της νίκης και τελικά το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.



Εκεί ο Ταρεμί με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 100' τους έδωσε το τρόπαιο χαρίζοντας τη νίκη με 2-1.



Αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο και το 20ο συνολικά στην ιστορία τους, παραμένοντας στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας κι αφήνοντας τη Σπόρτινγκ στα 17.

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Κόστα, Ζοάο Μάριο (46' Ταρεμί), Ζε Πέδρο, Οτάβιο, Βέντελ, Γκονζάλεζ (85' Γκρούγιτς), Βαρέλα (85' Εουστάκιο), Γκαλένο, Τσ. Κονσεϊσάο (119' Μπόρζες), Πεπέ (114' Φερνάντες), Εβανίλσον (104' Μπαρό).

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Ρούμπεν Αμορίμ): Πίντο, Σεντ Ζουστ, Κοάτες (104' Παουλίνιο), Ινάσιο, Νούνο Σάντος (83' Εσγκάιο), Κατάμο (71' Μπραγκάνσα), Χιούλμαντ, Μορίτα (36' Κουαρέσμα), Τρινκάο (71' Ντιομαντέ), Γκονσάλβες (71' Κουαντρεντί), Γκιόκερες

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.