Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ατρόμητος - Κηφισιά 1-2: Ανατροπή και νίκη που κράτησε «ζωντανή» την ομάδα των βορείων προαστίων κι έβαλε... φωτιά στη «μάχη» της παραμονής

Ατρόμητος - Κηφισιά 1-2: Ανατροπή και νίκη που κράτησε «ζωντανή» την ομάδα των βορείων προαστίων κι έβαλε... φωτιά στη «μάχη» της παραμονής

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
20/4/2024 21:34
Η Κηφισιά έφερε τα πάνω... κάτω στο Περιστέρι αφού νίκησε 2-1 τον Ατρόμητο με ανατροπή για την 5η αγωνιστική των πλέι άουτ της Stoiximan Super League και κρατήθηκε στο «κόλπο» της παραμονής.

Η ομάδα των βορείων προαστίων βρέθηκε με την πλάτη στον... τοίχο στο 16' όταν ο Αγκιμπού άνοιξε το σκορ για τους Περιστεριώτες, αλλά παίρνοντας μεγάλα ρίσκα στο δεύτερο μέρος πέτυχε δύο γκολ στο 64' και το 68' με τους Σνάιντερλεϊν και Κρισιούμα αντίστοιχα φτάνοντας σε μία σπουδαία νίκη.

Με αυτό το τρίποντο η Κηφισιά έφτασε τους 28 βαθμούς και συνεχίζει να είναι μεν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά συνεχίζει να βρίσκεται μόλις στο -2 από τον Παναιτωλικός και στο -1 από τον Βόλο ασκώντας μεγάλη πίεση ώστε να εξασφαλίσει αυτή την παραμονή.

Αντίθετα ο Ατρόμητος υπέστη την πρώτη του ήττα στα πλέι άουτ, ωστόσο με 34 βαθμούς, παρέμεινε ισόβαθμος με Αστέρα Τρίπολης και ΟΦΗ και έχει ήδη εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία.

Υπεροχή και προβάδισμα για τους Περιστεριώτες

Το ματς ξεκίνησε με τον Ατρόμητο να πιέζει ψηλά την Κηφισιά, η οποία φάνηκε από νωρίς πως δύσκολα θα έβγαινε από το... καβούκι της και θα προσέγγιζε πολύ συντηρητικά το παιχνίδι, με μοναδική εξαίρεση τον Οζέγκοβιτς που πάλευε κυνηγώντας κάθε διώξιμο και κάθε μπαλιά.

Στο 16' πάντως ο σχεδιασμός της Κηφισιάς πήγε... περίπατο αφού από τραγικό λάθος του Τσάπαν ο Αγκιμπού Καμαρά έκλεψε τη μπάλα φεύγοντας στον κενό χώρο και εκτέλεσε τον Νικοπολίδη στο τετ-α-τετ, ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους.Οι φιλοξενούμενοι πλέον ήταν αναγκασμένοι να επιτεθούν αλλά το έκαναν... άγαρμπα αφήνοντας πολλούς κενούς χώρους, αλλά δημιουργώντας πάντως την πρώτη τους καλ΄λη στιγμή με μία κεφαλιά του Οζέγκοβιτς αν περνάει όμως πολύ άουτ στο 25'.

Στο 34' πάντως ο Ατρόμητος έχασε τρομερή διπλή ευκαιρία με διαδοχικά σουτ των Καμαρά και Κούντε μέσα από τη περιοχή να μη βρίσκουν στόχο, ενώ στο 43' ο Γιάννης Νικοπολίδης στο ντεμπούτο του στη Super League σταμάτησε προσπάθεια του Αντζιέλσκι κρατώντας «όρθια» την ομάδα του ενόψει της επανάληψης.

«All in» από τον Μπράτσο και ανατροπή «ανάσα» για την Κηφισιά

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Μπράτσος άλλαξε το σχηματισμό της ομάδας του, επιλέγοντας να παίξει με τρία στόπερ και να πλαγιοκοπήσει περισσότερο, αφού πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Κλωναρίδη.

Στο 51' πάντως οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να δεχθούν δεύτερο γκολ, αφού η λόμπα που δοκίμασε απο τα 50 μέτρα ο Καμαρά, βλέποντας εκτός εστίας τον Νικοπολίδη, δεν πέρασε τόσο μακριά από τα δοκάρια.

Στο 64΄ όμως ο Σνάιντερλεϊν ισοφάρισε για την Κηφισιά με καρφωτή κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Πρίτσα και στο 68΄ ήταν η σειρά του Κρισιούμα να «εκτελέσει» τον Μαρκετζιάνι, επίσης με κεφαλιά στη σέντρα του Κλωναρίδη, σε ένα ανεπανάληπτο τετράλεπτο comeback.

Μέχρι το φινάλε ο Ατρόμητος βγήκε μπροστά παλεύοντας για την ισοφάριση, ωστόσο η Κηφισιά ήταν που είχε τις ευκαιρίες με τον Μπιφουμά να φεύγει δύο φορές στον κενό χώρο (82', 90'+2') αλλά τον Μαρκετζιάνι να του βάζει «στοπ» σε ισάριθμα τετ-α-τετ, την ώρα που οι Περιστεριώτες πάντως, με εξαίρεση μία προβολή του Ρομπάιγ που πέρασε λίγο άουτ στο 89' δεν απείλησαν ξανά και η Κηφισιά έφυγε με μία τεράστια νίκη από το γήπεδο.

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζάνι, Τριμμάτης (67’ Τσακμάκης), Ασεβέδο (73’ Κιβρακίδης), Τζαβέλλας, Αθανασίου, Έντερ, Κούντε, Βαλένσια, Καμαρά, Βρακάς (62’ Βρακάς), Αντζιέλσκι (62’ Βέργος).

Κηφισιά (Κώστας Μπράτσος): Νικοπολίδης, Τσανάτζια (58’ Μπιφουμά), Τσάπαν, Βαφέας, Μιλίτσεβιτς, Σολόα, Σναϊντερλάν, Μενέντες (46’ Κλωναρίδης), Πρίτσας (82’ Τετέι), Μπαρμπόσα (75’ Γκόμπελιτς), Οζέγκοβιτς (82’ Γιόβαντσιτς).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις