Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσιτσιπάς-Λάγιοβιτς 2-1: «Πέταξε» στον τελικό και της Βαρκελώνης ο εκπληκτικός Στέφανος (video)

Τσιτσιπάς-Λάγιοβιτς 2-1: «Πέταξε» στον τελικό και της Βαρκελώνης ο εκπληκτικός Στέφανος (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
20/4/2024 19:23
Την εκπληκτική του πορεία συνεχίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος νίκησε 2-1 σετ (5-7, 6-4, 6-2) με ανατροπή τον Ντούσαν Λάγιοβιτς και προκρίθηκε στον τελικό του Όπεν της Βαρκελώνης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Κάσπερ Ρουντ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είναι γνωστό ότι διαθέτει εξαιρετικές ικανότητες στη χωμάτινη επιφάνεια και φροντίζει να το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία.

Μία εβδομάδα μετά τον θρίαμβό του και την κατάκτηση του τίτλου στο Μόντε Κάρλο για τρίτη φορά στην καριέρα του, εξασφάλισε την πρόκρισή του στον τελικό του τουρνουά της Βαρκελώνης.

Μάλιστα θα πρέπει να κάμψει ξανά την αντίσταση του Νορβηγού Ρουντ ο οποίος νωρίτερα είχε αποκλείσει τον Ετσεβέρι στην τετράδα και μένει να φανεί αν ο «Στεφ» θα νικήσει ξανά τον 26χρονο αντίπαλό του και θα κατακτήσει δεύτερο σερί τίτλο.

Στο πρώτο σετ ήταν φανερό ότι ο Λάγιοβιτς θα βασιζόταν στο σερβίς του κι αυτό έκανε, καθώς κατάφερε να το κρατήσει σε όλες τις περιπτώσεις. Μάλιστα στο δωδέκατο γκέιμ έκανε το «μπρέικ» και πήρε το προβάδισμα με 1-0, επικρατώντας 7-5.



Πλέον είχε μπει περισσότερη πίεση στους ώμους του Τσιτσιπά αλλά τη διαχειρίστηκε όσο άψογα θα έπρεπε με βάση την κλάση του αλλά και την ανωτερότητά του.

Στο έβδομο γκέιμ του δεύτερου σετ είχε έρθει η ώρα να κάνει κι εκείνος το πρώτο του «μπρέικ» και στη συνέχεια υπερασπίστηκε το σερβίς του φτάνοντας στην ισοφάριση με 6-4 κι έχοντας πλέον στην πλευρά του το μομέντουμ.





Το τρίτο και τελευταίο κομμάτι του ημιτελικού θα κρινόταν πλέον από τις ορέξεις του ίδιου του Τσιτσιπά.

Οι δύο αθλητές συμβάδιζαν μόνο μέχρι το 1-1 και στη συνέχεια ο Έλληνας τενίστας με δύο διαδοχικά «σπασίματα» ξέφυγε 4-1 και στην ουσία έβαλε τις βάσεις για τη νίκη και την πρόκριση.

Φυσικά τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει και ο «Στεφ» επιβεβαίωσε την καλή του φόρμα νικώντας 6-2 και παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό, εκεί όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Κάσπερ Ρουντ, τον Νορβηγό που νίκησε πριν από μία εβδομάδα στον τελικό του Μόντε Κάρλο.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.