Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-4: «Ερυθρόλευκος» θρίαμβος στην Τούμπα και στο κόλπο για τον τίτλο!

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-4: «Ερυθρόλευκος» θρίαμβος στην Τούμπα και στο κόλπο για τον τίτλο!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/2/2024 22:26
Ο Ολυμπιακός με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ποντένσε διέλυσε με 4-1 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και μπήκε στο κόλπο για τον τίτλο, μειώνοντας στο -5 τη διαφορά από την κορυφή. Τρομερή εμφάνιση από τον Ποντένσε που συμμετείχε και στα τέσσερα γκολ, ισοφάρισαν προσωρινά με Ντεσπόντοφ οι γηπεδούχοι που απέτυχαν σε τρίτο σερί εντός έδρας ντέρμπι.

Στην κορυφαία φετινή του εμφάνιση, ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε με 4-1 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, πήρε… ρεβάνς για την ήττα με 4-2 στον πρώτο γύρο και μπήκε για τα καλά στο κόλπο για το πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι», που ήταν εξαιρετικά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο, είχαν την υπεροχή στο πρώτο ημίωρο και προηγήθηκαν στο 29’ με τον Ναβάρο σε φάση που ξεκίνησε από εκπληκτική μπαλιά του Ποντένσε. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση και ισοφάρισε στο 37’ με τον Ντεσπόντοφ στην πρώτη του τελική στο στόχο αλλά οι Πειραιώτες ανέκτησαν το προβάδισμα στο ξεκίνημα της επανάληψης με εκπληκτικό σουτ του Ποντένσε έξω από την περιοχή (54’).

Μετά το 2-1, ο Ολυμπιακός έκλεισε σωστά τους χώρους μπλοκάροντας τον ΠΑΟΚ και χτύπησε στις αντεπιθέσεις σκοράροντας άλλα δύο γκολ με τον νεοεισελθόντα Ελ Κααμπί (83’, 90’) σε φάση που προέκυψαν από ενέργειες του Ποντένσε από τα αριστερά.

Η είσοδος του Μπράντον αντί του Σαμάτα έκανε πιο αισθητή την επίθεση του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε μοιραίο τον Ντεσπόντοφ μιας και ο Βούλαρος μπορεί να ισοφάρισε το σκορ στο πρώτο μέρος αλλά στην επανάληψη σπατάλησε δύο τεράστιες ευκαιρίες λίγο μετά το 2ο και το 3ο γκολ των φιλοξενούμενων.

Αξιοσημείωτο ότι αυτή ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη νίκη των «ερυθρόλευκων» στην Τούμπα μετά το 4-0 της σεζόν 1964-65.

Με το τρίποντο, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 47 βαθμούς, διατηρήθηκε στην 4η θέση αλλά μείωσε στο -5 τη διαφορά από την πρωτοπόρο ΑΕΚ. Ο Μεντιλίμπαρ έκανε το 2x2 στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» και η ομάδα πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στη ρεβάνς της Πέμπτης με την Φερεντσβάρος για την πρόκριση στους «16» του Κόνφερενς Λιγκ.

Για τον ΠΑΟΚ ήταν η δεύτερη διαδοχική ήττα στην Τούμπα μετά από αυτή με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο κι ενώ είχε προηγηθεί αήττητο 20 αγώνων στο γήπεδο του. Η ομάδα του Λουτσέσκου δεν τα κατάφερε για τρίτο σερί ντέρμπι στο γήπεδο του, υποχώρησε στην 2η θέση με 51 βαθμούς, όσους έχει και ο Παναθηναϊκός, όντας στο -1 από την ΑΕΚ. Οι «ασπρόμαυροι» καλούνται να μαζέψουν γρήγορα τα κομμάτια τους καθώς ακολουθεί η κρίσιμη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Το ματς:


Πως κατέβηκαν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια και τους Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκη και Μπάμπα στην τετράδα της άμυνας. Μεϊτέ και Οζντόεφ ήταν οι δύο χαφ, με τους Κωνσταντέλια, Μουργκ και Ντεσπόντοφ να βρίσκονται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Σαμάτα.

Στον αντίποδα, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παράταξε τον Ολυμπιακό με Πασχαλάκη κάτω από την εστία, τους Ροντινέι, Ορτέγκα στα δύο άκρα της άμυνας και τους Μπιανκόν, Κάρμο δίδυμο στα στόπερ. Έσε, Τσικίνιο και Όρτα ήταν τριάδα στον άξονα, οι Φορτούνης, Ποντένσε βρίσκονται στα άκρα της επίθεσης και ο Ναβάρο στην κορυφή.

Καλύτερο ξεκίνημα από τον Ολυμπιακό και προβάδισμα με Ναβάρο
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-4: «Ερυθρόλευκος» θρίαμβος στην Τούμπα και στο κόλπο για τον τίτλο!
Η πρώτη φάση του ματς άνηκε στον ΠΑΟΚ όταν μετά από λάθος του Φορτούνη στο 6’, ο Μπάμπα έκλεψε και έδωσε στον Μουργκ, αλλά το σουτ του τελευταίου έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 11’ με τον Όρτα να τροφοδοτεί εξαιρετικά τον Ναβάρο όμως ο Ισπανός δεν έπιασε καλά το σουτ και ο Κοτάρσκι δεν ανησύχησε. Οι Πειραιώτες απείλησαν ξανά στο 19’ σε φάση που προέκυψε από λάθος του Μεϊτέ, με τον Φορτούνη να κάνει άσχημο τελείωμα στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ.

Ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα στο πρώτο κομμάτι του αγώνα και στο 29’ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Μετά από εκτέλεση φάουλ με πάσα, ο Ποντένσε έβγαλε εξαιρετική κάθετη για τον Τσικίνιο, αυτός πλάσαρε απέναντι από τον Κοτάρσκι, ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ απέκρουσε αλλά δε μπόρεσε να μπλοκάρει και ο Ναβάρο από κοντά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Αντέδρασε ο ΠΑΟΚ και έφερε το σκορ στα ίσα με τον Ντεσπόντοφ

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε μέτρα αλλά στο 37’ οι «ερυθρόλευκοι» σπατάλησαν καλή στιγμή για δεύτερο γκολ, με τον Τσικίνιο να κάνει άσχημο τελείωμα με πλασέ από το ύψος της περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ.

Η πρώτη τελική στο στόχο από πλευράς «Δικεφάλου» μετουσιώθηκε σε γκολ στο 39 λεπτό. Ο Κωνσταντέλιας έκλεψε από τον Ροντινέι και έβγαλε βαθιά μπαλιά στην περιοχή, ο Ορτέγκα έχασε τη μονομαχία με τον Μουργκ και έστρωσε ουσιαστικά τη μπάλα στον Ντεσπόντοφ, ο οποίος «εκτέλεσε» από κοντά τον Πασχαλάκη για το 1-1. Να σημειωθεί πως οι Πειραιώτες φώναξαν για φάουλ του Κωνσταντέλια στον Ροντινέι και το ριπλέι έδειξε πως ο Έλληνας άσος βρήκε το πόδι του Βραζιλιάνου, αλλά στο VAR θεώρησαν πως δεν υπήρξε παράβαση.
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-4: «Ερυθρόλευκος» θρίαμβος στην Τούμπα και στο κόλπο για τον τίτλο!
Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους, που στο 45’ πλησίασαν και σε δεύτερο γκολ με πλασέ του Μουργκ στην περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Το 1-1 ήταν το σκορ του ημιχρόνου σ’ ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση και αρκετά καλό ρυθμό κατά διαστήματα.

Γκολάρα ο Ποντένσε, «άγγιξε» την άμεση απάντηση ο Ντεσπόντοβ

Οι δύο προπονητές δεν προχώρησαν σε κάποια αλλαγή στο ξεκίνημα της επανάληψης. Το ματς ήταν αρκετά ισορροπημένο και χωρίς φάση ώσπου στο 54’ ο Ολυμπιακός ανέκτησε το προβάδισμα με εκπληκτικό τέρμα του Ποντένσε. Μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ με πάσα -όπως και στο πρώτο γκολ-, ο Πορτογάλος έκανε ανενόχλητος διαγώνια κίνηση και με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι που ήταν ανύμπορος να αντιδράσει.
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-4: «Ερυθρόλευκος» θρίαμβος στην Τούμπα και στο κόλπο για τον τίτλο!
Ο ΠΑΟΚ έψαξε αντίδραση και «άγγιξε» το 2-2 στο 60ο λεπτό καθώς ο Ντεσπόντοφ, μετά από γέμισμα του Μπάμπα, βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ψηλά άουτ.

Αμύνθηκε σωστά ο Ολυμπιακός και χτύπησε στις αντεπιθέσεις με Ποντένσε και Ελ Κααμπί

Ακολούθησαν οι πρώτες αλλαγές από πλευράς γηπεδούχων με τον Λουτσέσκου να περνάει αρχικά τον Ζίβκοβιτς αντί του Μουργκ, δίνοντας εντολή στον Κωνσταντέλια να πάει στο άξονα ενώ άλλαξε και τον σέντερ φορ βάζοντας τον Μπράντον αντί του Σαμάτα.

Ο Μπράντον απείλησε λίγο μετά την είσοδο του στο ματς καθώς στο 71’ έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα βρήκε στα σώματα και κατέληξε κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Οζντόεφ πήρε την κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας, αλλά χωρίς δύναμη και η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Πασχαλάκη.

Ο Λουτσέσκου ανακάτεψε την τράπουλα στο 72’ με αλλαγές θέσεων, περνώντας τους Ότο και Σβαμπ αντί των Σάστρε και Μεϊτέ. Από την πλευρά του ο Μεντιλίμπαρ έκανε τις πρώτες του αλλαγές στο 76’ με την είσοδο του Ελ Κααμπί αντί του Ναβάρο στην κορυφή της επίθεσης, του Μασούρα αντί του Φορτούνη ενώ στο 80’ μπήκε και ο Ιμπόρα αντί του Όρτα, με τον Τσικίνιο να περνάει στο «10».

Το μομέντουμ άνηκε στον ΠΑΟΚ ο οποίος αύξησε την ένταση του στην αναζήτηση του 2-2, κερδίζοντας αρκετά στατικά τα οποία όμως δεν εκμεταλλεύτηκε. Στο 81’ ο Πασχαλάκης απέκρουσε χωρίς δυσκολία το απευθείας χτύπημα φάουλ του Ζίβκοβιτς, ενώ στην εξέλιξη της φάσης μπλόκαρε το πλασέ του Σέρβου εξτρέμ από πλάγια θέση.

Ο Ολυμπιακός αμυνόταν αποτελεσματικά και στο 83’ «χτύπησε» στην αντεπίθεση πετυχαίνοντας τρίτο τέρμα. Ο Μασούρας τροφοδότησε τον Ποντένσε στα αριστερά, αυτός έκανε υπέροχο γύρισμα στον Ελ Κααμπί και ο Μαροκινός έστειλε με τη μία τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-1.
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-4: «Ερυθρόλευκος» θρίαμβος στην Τούμπα και στο κόλπο για τον τίτλο!
Οι Θεσσαλονικείς λίγο έλλειψε να απαντήσουν άμεσα, καθώς στο 85’ ο Κωνσταντέλιας έβγαλε εκπληκτική μπαλιά για τον Ντεσπόντοφ, ο οποίος έκανε ανενόχλητος το σουτ εντός περιοχής, όμως ο Πασχαλάκης απέκρουσε σωτήρια.

Ο Λουτσέσκου ολοκλήρωσε τις αλλαγές στο 87’ με την είσοδο του Τζίμα αντί του Κωνσταντέλια ενώ ο Μεντιλίμπαρ άλλαξε στόπερ βάζοντας τον Ρέτσο αντί του Μπιανκόν.

Οι «ερυθρόλευκοι» χτύπησαν ξανά στην αντεπίθεση και έριξαν τη χαριστική βολή στο 90’. Ο Τσικίνιο τροφοδότησε τον Ποντένσε, αυτός μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή και έκανε το σουτ, ο Κοτάρσκι απέκρουσε αλλά ο Ελ Κααμπί πήρε το ριμπάουντ και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το 4-1.

Το σκορ δεν άλλαξε ως το φινάλε παρά τις δύο προσπάθειες του Τζίμα στις καθυστερήσεις, με τον Ολυμπιακό να κάνει το 2x2 με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο και να καταγράφει τη δεύτερη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του στην Τούμπα μετά το 4-0 τη σεζόν 1964-65.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (72’ Ότο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (72’ Σβαμπ), Οζντόεφ, Ντεσπόντοφ, Μουργκ (60’ Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας (87’ Τζίμας), Σαμάτα (60’ Τόμας).

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ορτέγα, Κάρμο, Μπιανκόν (87’ Ρέτσος), Ροντινέι, Εσε, Ορτα, Τσικίνιο, Φορτούνης (76’ Μασούρας), Ποντένσε, Ναβάρο (76’ Ελ Κααμπί)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Μπάγερν Μονάχου - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2: Ανοι(Χ)τοι λογαριασμοί για τη ρεβάνς μετά από ματσάρα (video)
Μπάγερν Μονάχου - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2: Ανοι(Χ)τοι λογαριασμοί για τη ρεβάνς μετά από ματσάρα (video)
6 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Ολυμπιακός: Τέλος η σεζόν για Μπιανκόν
Ολυμπιακός: Τέλος η σεζόν για Μπιανκόν
7 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Αλμέιδα: «Αυτή είναι η χαρά του ποδοσφαίρου»
Αλμέιδα: «Αυτή είναι η χαρά του ποδοσφαίρου»
18/02/2024 21:30
Αλαφούζος: «Πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ και αποβολή, ομάδες από διαφορετικούς θεούς»
Αλαφούζος: «Πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ και αποβολή, ομάδες από διαφορετικούς θεούς»
18/02/2024 21:18
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 58-69: «Ερυθρόλευκη» κυριαρχία και τρίτο σερί Κύπελλο (video)
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 58-69: «Ερυθρόλευκη» κυριαρχία και τρίτο σερί Κύπελλο (video)
18/02/2024 21:05
ΑΕΚ – Κηφισιά 3-0: Ένα χαλαρό απόγευμα μπροστά στον κόσμο της (video)
ΑΕΚ – Κηφισιά 3-0: Ένα χαλαρό απόγευμα μπροστά στον κόσμο της (video)
18/02/2024 21:00
Πυροβολισμοί και διακοπή στο παιχνίδι Απόλλων Ποντίων – Μανδραϊκός!
Πυροβολισμοί και διακοπή στο παιχνίδι Απόλλων Ποντίων – Μανδραϊκός!
18/02/2024 19:15
Λαμία για Παναθηναϊκό: «Δε θα μιλήσουμε για την ομάδα που έχει κερδίσει τα περισσότερα πέναλτι»
Λαμία για Παναθηναϊκό: «Δε θα μιλήσουμε για την ομάδα που έχει κερδίσει τα περισσότερα πέναλτι»
18/02/2024 18:59
AEK: Εκτός για τρεις εβδομάδες οι Μουκουντί και Ζίνι!
AEK: Εκτός για τρεις εβδομάδες οι Μουκουντί και Ζίνι!
18/02/2024 18:19
Βόλος-ΠΑΣ ΓΙάννινα 1-2: Άλμα παραμονής για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» με ηγέτη Κόντε! (video)
Βόλος-ΠΑΣ ΓΙάννινα 1-2: Άλμα παραμονής για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» με ηγέτη Κόντε! (video)
18/02/2024 17:33
Άφησε… «παράθυρο» για Εμπαπέ στη Μπαρτσελόνα ο Λαπόρτα (video)
Άφησε… «παράθυρο» για Εμπαπέ στη Μπαρτσελόνα ο Λαπόρτα (video)
18/02/2024 12:32
Πασχαλάκης: «Η ομάδα «διψάει» για να πάρει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ»
Πασχαλάκης: «Η ομάδα «διψάει» για να πάρει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ»
18/02/2024 11:26
Περισσότερες ειδήσεις