Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 58-69: «Ερυθρόλευκη» κυριαρχία και τρίτο σερί Κύπελλο (video)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 58-69: «Ερυθρόλευκη» κυριαρχία και τρίτο σερί Κύπελλο (video)

Συντάκτης: Agones team
Agones team
18/2/2024 21:05
Την κατάκτηση του τρίτου διαδοχικού Κυπέλλου Ελλάδας της ιστορίας του πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός ο οποίος νίκησε στον τελικό τον Παναθηναϊκό που διεξήχθη στα Δύο Αοράκια της Κρήτης με 69-58.

Οι Πειραιώτες για δεύτερη φορά στην ιστορία τους στέφθηκαν κυπελλούχοι και συνολικά έφτασαν τα δώδεκα τρόπαια, οκτώ λιγότερα από τους «πράσινους» οι οποίοι έχουν κατακτήσει είκοσι φορές τη διοργάνωση.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατόρθωσε να επιβάλλει τον ρυθμό της και να πάρει μία νίκη χάρη στην άμυνά της, κρατώντας πολύ χαμηλά τους παίκτες του Εργκίν Αταμάν.

Κορυφαίοι για τους τροπαιούχους οι ψηλοί τους, με τον Φαλ και τον Ράιτ να κυριαρχούν στις δύο ρακέτες και σε μεγάλο βαθμό να κρίνουν την έκβαση της αναμέτρησης.



Για τους ηττημένους ο Ντίνος Μήτογλου έμοιαζε να προσπαθεί σχεδόν μόνος του, με τον Κέντρικ Ναν να είναι άστοχος και με κακές αποφάσεις, ενώ συνολικά το «τριφύλλι» υπέπεσε σε πάρα πολλά λάθη, πλησιάζοντας τα είκοσι.

Σκληρές άμυνες και προβάδισμα στον Ολυμπιακό

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού έμοιαζε και ήταν καλύτερο και προηγήθηκε 10-4 στο 4', όμως στη συνέχεια ο Ολυμπιακός «έσφιξε» την άμυνά του όπως συνηθίζει και κατάφερε να κάνει ένα επιμέρους σκορ 10-2 και να προσπεράσει 14-12 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.



Παρόμοια η εικόνα και στη δεύτερη περίοδο και ήταν φανερό ότι οι δύο ομάδες στηρίζονταν στην άμυνά τους για να προσπαθήσουν να κυριαρχήσουν στο παρκέ. Οι Πειραιώτες αποδείχθηκαν καλύτεροι σε αυτόν τον τομέα και κράτησαν ξανά χαμηλά τους αντιπάλους τους, πηγαίνοντας προηγούμενοι με 30-25 στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.Κυριάρχησαν οι ψηλοί και οι Πειραιώτες πήραν την κούπα

Τίποτα δεν άλλαξε ούτε στο τρίτο κομμάτι του τελικού, καθώς ναι μεν οι «πράσινοι» κατάφεραν να βρουν κάποιες επιθετικές λύσεις και να προσπεράσουν αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σκληροί στα μετόπισθεν και μπόρεσαν όχι μόνο να αντέξουν αλλά και να ξεφύγουν με διαφορά οκτώ πόντων στο 30', καθώς είχαν προβάδισμα 47-39.



Πλέον οι τυπικά φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τη νίκη κι αποδείχθηκε ότι έτσι ήταν. Δίχως να απειληθούν σε κανένα σημείο και ξεφεύγοντας με διψήφιες διαφορές έφτασαν στην τελική επικράτηση με 69-58.



Δεκάλεπτα: 12-14, 25-30, 39-47, 58-69

Παναθηναϊκός (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Σλούκας 3 (1), Παπαπέτρου 2, Γκραντ 11 (2), Ναν 10, Λεσόρ 12, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 4, Μήτογλου 16 (4)

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 5 (1), Ράιτ 13, Κάνααν 6 (2), Λαρεντζάκης 4, Μήτρου-Λονγκ 3, Φαλ 13, Παπανικολάου 9, Μπραζντέικις, Πίτερς 6 (1), Πετρούσεφ 10 (1)