Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 2-1: «Καθάρισαν» με Σπόραρ οι «πράσινοι» κι ανέβηκαν στην κορυφή (video)

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 2-1: «Καθάρισαν» με Σπόραρ οι «πράσινοι» κι ανέβηκαν στην κορυφή (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/1/2024 19:06
Ο Παναθηναϊκός έστω και δύσκολα κέρδισε με 2-1 τον μαχητικό Παναιτωλικό στην Λεωφόρο και έκανε το 2x2 με τον Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του. Ο Σπόραρ πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος και πέτυχε και τα δύο γκολ (51’, 89’), μείωσαν στις καθυστερήσεις με Σενγκέλια (90+2’) οι Αγρινιώτες, που άγχωσαν τους «πράσινους» στο φινάλε.

Το 2x2 με τον Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του έκανε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 2-1 του Παναιτωλικού στην Λεωφόρο, σ’ ένα ματς που δεν έβγαλαν μάτια με την εικόνα τους και αγχώθηκαν στο φινάλε, όμως έκαναν το καθήκον τους και πέρασαν προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας πριν τα τρία διαδοχικά ντέρμπι με Ολυμπιακό (2) και ΑΕΚ.

Οι «πράσινοι» τα βρήκαν σκούρα στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην καλή αμυντική λειτουργία του Παναιτωλικού αλλά η είσοδος του Σπόραρ στην επανάληψη και η αλλαγή του σχηματισμού σε 4-4-2 του έδωσε τη λύση, με τον Σλοβένο να ανοίγει το σκορ με κεφαλιά στο 51’. Μετά το 1-0 οι γηπεδούχοι έδειξαν περισσότερο διάθεση να διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ παρά να κυνηγήσουν δεύτερο τέρμα. Ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί αν και είχε τη στιγμή του με κοντινή κεφαλιά του Ζοάο Πέδρο (74’), υποχρεώνοντας τον Λοντίγκιν σε επέμβαση.

Ο Παναθηναϊκός είχε δοκάρι στο 80’ με τον Τζούρισιτς και εννέα λεπτά μετά ο Σπόραρ πέτυχε δεύτερο γκολ για το 2-0. Ωστόσο το ματς δεν είχε τελειώσει αφού ο Παναιτωλικός κατάφερε να μειώσει στο 90+2’ με ωραίο γκολ του Σενγκέλια και να δώσει ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά. Ο σκόρερ των φιλοξενούμενων απείλησε στο 90+4’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Λοντίγκιν αντέδρασε σωστά και οι «πράσινοι» κράτησαν το 2-1 ως το φινάλε.

Με τη νίκη ο Παναθηναϊκός πέρασε προσωρινά στην κορυφή και στο +1 από τον 2ο ΠΑΟΚ που δοκιμάζεται στην έδρα του Άρη. Από την άλλη, ο Παναιτωλικός έμεινε στην 11η θέση και στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το ματς:


Πως ξεκίνησαν

Ο Φατίχ Τερίμ προχώρησε σε πέντε αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Λοντίγκιν, ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από Χουάνκαρ, Γεντβάι, Αραό και Βαγιαννίδη. Η τριάδα στη μεσαία γραμμή απαρτίζονταν από Ζέκα, Τσέριν, Τζούρισιτς, στα άκρα ήταν οι Μαντσίνι, Βιλένα και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Στον αντίποδα, ο Γιάννης Πετράκης ξεκίνησε τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια και επέλεξε σχήμα με τρεις στόπερ, τους Οικονόμου, Μαλή και Μλάντεν. Αριστερός μπακ χαφ ήταν ο Λιάβας, δεξιός ο Μαυρίας, ενώ Μπαλντασάρα, Πέρεζ, Χατζηθεοδωρίδης ήταν η τριπλέτα στο κέντρο. Δίδυμο στην κορυφή ήταν οι Σενγκέλια και Καρέλης.

Καλά οργανωμένος στην άμυνα ο Παναιτωλικός, «εγκλώβισε» τους «πράσινους»

Ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να μπει δυνατά στο ματς και απείλησε για πρώτη φορά στο 2’, όταν μετά από σέντρα του Βαγιαννίδη, ο Ιωαννίδης έπιασε την κεφαλιά στην κίνηση αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, ο Παναιτωλικός απορρόφησε την πίεση των γηπεδούχων και απείλησε σε δύο περιπτώσεις, η πρώτη στο 8’ με σουτ του Χατζηθεοδωρίδη λίγο έξω από την περιοχή που κόντραρε στα σώματα και η δεύτερη στο 11’ με σουτ του Μαυρία από το ημικύκλιο το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η επόμενη καλή στιγμή άνηκε και αυτή στον Παναιτωλικό με ένα σουτ του Καρέλη στο 18’ από διαγώνια θέση εντός περιοχής το οποίο μπλόκαρε ο Λοντίγκιν. Η πρώτη μεγάλη φάση του Παναθηναϊκού σημειώθηκε στο 24’ όταν μετά από εξαιρετική κάθετη του Χουάνκαρ, ο Βιλένα έκανε το γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Βαγιαννίδης δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας και να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Οι «πράσινοι» δυσκολεύονταν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα του Παναιτωλικού, με τον Τερίμ να άλλαζε διαρκώς θέσεις τους Χουάνκαρ και Βιλένα στο «10». Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 33’ με τον Βαγιαννίδη να βγαίνει απέναντι από τον Καπίνο σε πλάγια θέση, αλλά η επιλογή του να γυρίσει τη μπάλα δεν αποδείχθηκε σωστή, με την άμυνα του Παναιτωλικού να απομακρύνει. Ένα λεπτό μετά, ο Βαγιαννίδης έβγαλε υπέροχη μπαλιά για τον Μαντσίνι αλλά το τελείωμα του Αργεντινού στην κίνηση ήταν απογοητευτικό και η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 41’ ήταν η σειρά του Ιωαννίδη να απειλήσει με σουτ μέσα από την περιοχή όμως η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Παναιτωλικός κέρδισε κόρνερ και μετά την εκτέλεση του ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τζούρισιτς στον Μαυρία αλλά μετά την εξέταση του VAR ο διαιτητής δεν θεώρησε ότι υπήρξε παράβαση και σφύριξε τη λήξη.



«Χρυσή» αλλαγή με το… καλησπέρα ο Σπόραρ

Ο Τερίμ βλέποντας τον Παναθηναϊκό να είχε πρόβλημα δημιουργικά προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο ξεκίνημα της επανάληψης με τον Αϊτόρ να παίρνει τη θέση του Βιλένα και ο Σπόραρ του Μαντσίνι, ενώ το σύστημα γύρισε σε 4-4-2.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυναμικά στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να προηγηθεί στο 51’ με τον νεοεισελθόντα Σπόραρ. Ο Αϊτόρ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Τζούρισιτς δεν έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφτασε στον Χουάνκαρ. Αυτός σέντραρε αμέσως από τα αριστερά και ο Σπόραρ με κοντινή κεφαλιά «έγραψε» το 1-0.



Έπαιξαν με τη… φωτιά οι γηπεδούχοι, τους έσωσε ο Λοντίγκιν

Μετά το γκολ οι «πράσινοι» διατήρησαν την υπεροχή αλλά προτίμησαν να παίξουν πιο συντηρητικά, χωρίς να παίρνουν μεγάλα ρίσκα. Η πρώτη απειλή των γηπεδούχων μετά το 1-0 ήρθε στο 59’ μια σέντρα-σουτ του Χουάνκαρ που δυσκόλεψε τον Καπίνο αλλά ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού κατάφερε να αποκρούσει.

Ο Πετράκης βλέποντας την ομάδα του πίσω στο σκορ, προχώρησε σε τριπλή αλλαγή στο 62’ περνώντας τους Χουάνπι, Φ. Ντουάρτε και Ζοάο Πέδρο αντί των Καρέλη, Χατζηθεοδωρίδη και Πέρεθ.

Το ματς κυλούσε χωρίς τη μεγάλη φάση με τον Παναθηναϊκό να είχε απλώς δύο επικίνδυνα γυρίσματα στο δίλεπτο 64’-65’ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα, ενώ ο Παναιτωλικός απείλησε για πρώτη φορά στο 74’ με εξαιρετική κεφαλιά του Ζοάο Πέδρο υποχρεώνοντας τον Λοντίγκιν σε δύσκολη απόκρουση.



Ο Πετράκης ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με την είσοδο του Τσιγγάρα αντί του Μπαλντασάρα και του Μπελεβόνη αντί του Μαυρία. Από την πλευρά του ο Τερίμ έριξε στο 75’ τον Μπερνάρ αντί του Ιωαννίδη γυρνώντας ξανά το σύστημα σε 4-3-3.

Δοκάρι ο Τζούρισιτς, «χτύπησε» ξανά ο Σπόραρ

Ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» το 2-0 στο 80’ έχοντας δοκάρι με σουτ του Τζούρισιτς και τελικά βρήκε το δεύτερο γκολ στο 89’, ξανά με τον Σπόραρ. Μετά από κλέψιμο του Ζέκα, ο Τζούρισιτς έβγαλε υπέροχα στον Σπόραρ και ο Σλοβένος με όμορφο τελείωμα «έγραψε» το 2-0.

Αμέσως μετά το γκολ ο Τερίμ έβαλε στο ματς τον Γερεμέγεβ αντί του Τζούρισιτς ενώ έριξε στο παιχνίδι με τον Φικάι αντί του Χουάνκαρ, με τον νεαρό να κάνει το ντεμπούτο του ως επαγγελματίας.



Μείωσε με Σενγκέλια ο Παναιτωλικός και άγχωσε τους γηπεδούχους

Όλα έδειχναν ότι οι γηπεδούχοι «κλείδωσαν» το ματς, ωστόσο ο Παναιτωλικός κατάφερε να μειώσει σε 2-1 στο 90+2’. Ο Μπελεβώνης έκλεψε τη μπάλα από τον Ζέκα, αυτή έφτασε στον Σενγκέλια ο οποίος απέφυγε υπέροχα τα μαρκαρίσματα και με έξοχο τελείωμα νίκησε τον Λοντίγκιν ξαναβάζοντας τους Αγρινιώτες στο ματς.



Τα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων πέρασαν αρκετά αγχωτικά για τον Παναθηναϊκό, αφού ο Παναιτωλικός κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, οδηγώντας και τον Καπίνο να ανέβει στην περιοχή. Ο Σενγκέλια βέβαια επέλεξε απευθείας εκτέλεση, με τον Λοντίγκιν να αποκρούει στη γωνία και να κρατάει το 2-1 ως το τέλος.



Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Αράο, Γεντβάι, Χουάνκαρ (90' Φικάι), Ζέκα, Βιλένα (46' Αϊτόρ), Τσέριν, Τζούριτσιτς (90' Γερεμέγεφ), Μαντσίνι (46' Σπόραρ), Ιωαννίδης (75' Μπερνάρ).

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μαυρίας (78' Μπελεβώνης), Οικονόμου, Μλάντεν, Μαλής, Λιάβας, Πέρεζ (63' Ντουάρτε), Μπαλντασάρα (73' Τσιγγάρας), Χατζηθεοδωρίδης (62' Πέδρο), Σενγκέλια, Καρέλης (62' Χουάνπι).

Τα στιγμιότυπα


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Ολυμπιακός: «Πάνοπλος» και με 2000 οπαδούς στο Μπέρμιγχαμ οι «ερυθρόλευκοι»
Ολυμπιακός: «Πάνοπλος» και με 2000 οπαδούς στο Μπέρμιγχαμ οι «ερυθρόλευκοι»
5 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό οι Βεστφαλοί, έδειξαν ότι μπορούν την ανατροπή οι Παριζιάνοι (video)
Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό οι Βεστφαλοί, έδειξαν ότι μπορούν την ανατροπή οι Παριζιάνοι (video)
5 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Στην Μπεσίκτας ο Φερνάντο Σάντος!
Στην Μπεσίκτας ο Φερνάντο Σάντος!
07/01/2024 18:31
Λόπεθ: «Οι διαιτητές θέλουν σεβασμό αλλά δε σέβονται τους ταπεινούς συλλόγους» (video)
Λόπεθ: «Οι διαιτητές θέλουν σεβασμό αλλά δε σέβονται τους ταπεινούς συλλόγους» (video)
07/01/2024 18:23
Πανσερραϊκός – Κηφισιά 1-1: Ο Μπετανκόρ «τιμώρησε» τους φιλοξενούμενους στο φινάλε
Πανσερραϊκός – Κηφισιά 1-1: Ο Μπετανκόρ «τιμώρησε» τους φιλοξενούμενους στο φινάλε
07/01/2024 17:13
Βόλος – Ατρόμητος 1-2: «Διπλό»… εξάδας με Ανγκιέλσκι (video)
Βόλος – Ατρόμητος 1-2: «Διπλό»… εξάδας με Ανγκιέλσκι (video)
07/01/2024 17:03
ΠΑΕ Βόλος: «Αλλοίωση αποτελέσματος, οι άνθρωποι με τα μαύρα ασελγούν εις βάρος του δημοφιλέστερου αθλήματος» (video)
ΠΑΕ Βόλος: «Αλλοίωση αποτελέσματος, οι άνθρωποι με τα μαύρα ασελγούν εις βάρος του δημοφιλέστερου αθλήματος» (video)
07/01/2024 16:39
Ανακοίνωσε Μιλίτσεβιτς η Κηφισιά
Ανακοίνωσε Μιλίτσεβιτς η Κηφισιά
07/01/2024 14:41
Άρης - ΠΑΟΚ: Άλλαξε ο δεύτερος βοηθός του ντέρμπι
Άρης - ΠΑΟΚ: Άλλαξε ο δεύτερος βοηθός του ντέρμπι
07/01/2024 14:37
Άρης: Με Ροζ και «Φέτφα» αλλά χωρίς Λάζαρο, Ρουπ και Μενέντες στο ντέρμπι
Άρης: Με Ροζ και «Φέτφα» αλλά χωρίς Λάζαρο, Ρουπ και Μενέντες στο ντέρμπι
06/01/2024 19:22
Μάντζιος: «Να βγάλουμε εγωισμό για να νικήσουμε τον ΠΑΟΚ»
Μάντζιος: «Να βγάλουμε εγωισμό για να νικήσουμε τον ΠΑΟΚ»
06/01/2024 17:58
«Θέλει Σαλάχ ο Ολυμπιακός»
«Θέλει Σαλάχ ο Ολυμπιακός»
06/01/2024 17:19
Περισσότερες ειδήσεις