Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης 0-2: Νίκη εξάδας για τους Αρκάδες που «έμπλεξαν» τους Κρητικούς σε περιπέτειες (video)

ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης 0-2: Νίκη εξάδας για τους Αρκάδες που «έμπλεξαν» τους Κρητικούς σε περιπέτειες (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
21/12/2023 19:36
Ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε νικηφόρα από το «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» επικρατώντας 2-0 του ΟΦΗ για τη 15η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Οι Αρκάδες με γκολ του Μιριτέλο στο 37' κι άλλο ένα από εύστοχο πέναλτι του Κρέσπι στο 55' πήραν σπουδαίο διπλό και έφτασαν τους 20 βαθμούς, πλησιάζοντας στο -5 από τον Άρη και την 5η θέση, εδραιώνοντας τη θέση του στην εξάδα που οδηγεί στα πλέι οφ. Αντίθετα ο ΟΦΗ υπέστη τη δεύτερη σερί ήττα του, από όταν ανέλαβε ο Πέπε Μελ τη τεχνική ηγεσία και την τρίτη του σερί συνολικά, ενώ αυτό ήταν το έβδομο σερί ματς χωρίς τρίποντο. Συνεπώς παρέμεινε στους 15 βαθμούς και την 9η θέση, όντας πλέον μόλις στο +4 από τη επικίνδυνη ζώνη.

Οι Κρητικοί την υπεροχή, οι Αρκάδες την ουσία

Ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, με τον Φελίπερ να είναι ιδιαίτερα κινητικός ωστόσο κατάφερε να απειλήσει σοβαρά μόλις μία φορά την εστία του πρωτοεμφανιζόμενου κίπερ Γραμματικάκη, που απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Μοσκέρα στο 18' κρατώντας το μηδέν.

Ο Φελιπε προσπάθησε μάται με προσωπικές ενέργειες να δημιουργήσει κάτι καλό, ενώ σε άλλη μία αξιόλογη φάση ο αμαρκάριστος Τοράλ δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά στο 34'.



Τελικά οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν πήγαν τελικά με προβάδισμα στα αποδυτήρια, αλλά βρέθηκαν πίσω στο σκορ στη μοναδική αξιόλογη επιθετική προσπάθεια των παικτών του Αστέρα στο 37', όταν μετά από βαθιά μπαλιά του Γκος, ο Καλτσάς ξέφυγε καλυπτόμενος οριακά, σύμφωνα και με το VAR, και γύρισε τη μπάλα στην περιοχή όπου ο Μιριτέλο άνοιξε το σκορ.



Κρέσπι και Γραμματικάκης «κλείδωσαν» το διπλό

Το γκολ του Μιριτέλο έδωσε μεγάλη ψυχολογική ώθηση στο συγκρότημα του Μίλαν Ράσταβατς, που μπήκε δυνατά στην επανάληψη κι αφού στο 48΄ απείλησε με την κεφαλιά του Κρεσπί, στο 55΄ ήρθε το 2-0.

Ο Καλτσάς ανατράπηκε στην περιοχή από τον Καρώ κι ο Ματσούκας υπέδειξε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κρέσπι διπλασιάζοντας τα τέρματα των φιλοξενούμενων, που πλέον πήραν ισχυρό προβάδισμα νίκης.



Το δεύτερο γκολ αποδιοργάνωσε πλήρως τους γηπεδούχους, που στο 60' γλίτωσαν το τρίτο γκολ, αφού ο Βούρος πρόλαβε τον Μιριτέλο προ κενής εστίας, μετά από πάσα του Γκος. Στο 76' και στο 83' πάντως είχαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να ξαναμπούν στο ματς, αλλά ο Γραμματικάκης ύψωσε τείχος στον Φελίπε, «κλειδώνοντας» τη νίκη για την ομάδα του και αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις στο ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία.





ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν, Λάρσον (60΄ Μαρινάκης), Βούρος, Καρώ (67΄ Λαμπρόπουλος), Θοράρινσον (72΄ Ριέρα), Τοράλ, Γκαγέγκος, Αμπαντά, Νέιρα, Μοσκέρα (60΄ Μπάκιτς), Φελίπε.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Γκαρσία, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Γκος (62΄ Αλάγκμπε), Μουνάφο (87΄ Βαλιέντε), Κρεσπί (75΄ Σίτο), Καλτσάς (87΄ Καρμόνα), Ζουγλής (75΄ Ντιαρά), Μιριτέλο.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις