Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πανσερραϊκός - ΑΕΚ 2-2: «Μπλόκο» με... buzzer beater από τα «λιοντάρια» στην Ένωση

Πανσερραϊκός - ΑΕΚ 2-2: «Μπλόκο» με... buzzer beater από τα «λιοντάρια» στην Ένωση

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
21/12/2023 19:03
Ο «αλύγιστος» Πανσερραϊκός των δέκα παικτών βρήκε τρόπο να πάρει την ισοπαλία ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο φινάλε της αναμέτρησης την ΑΕΚ, σε ματς για τη 15η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Οι «κιτρινόμαυρη» με γκολ των Ρότα (16') και Λιβάι Γκαρσία (45') κρατούσαν τη νίκη κόντρα στον Πανσερραϊκό, που είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Θυμιάνης στο 37' και αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 64' λόγω αποβολής του Μπέργκστρεμ, αλλά στο 90'+5', ξανά ο Θυμιάνης βρήκε τρόπο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να «σοκάρει» την ομάδα του Αλμέιδα, που έχοντας ξανά ως αρνητικό πρωταγωνιστή τον Αθανασιάδη, υπέπεσε σε δεύτερη σερί «γκέλα» και έμεινε στους 32 βαθμούς και το -2 από την κορυφή, έχοντας όμως κι ένα ματς λιγότερο από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό που αγωνίζονται αργότερα απόψε.

Στον αντίποδα ο Πανσερραϊκός πήρε τον πρώτο του βαθμό, μετά από τέσσερις σερί ήττες, και έφτασε τους 14, «πιάνοντας» τον Βόλο στην 11η θέση της βαθμολογίας.

Είχαν τον έλεγχο, το γκολ και τις σωστές αντιδράσεις οι «κιτρινόμαυροι»

Οι γηπεδούχοι πρέσαραν πολύ ψηλά και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν στο ξεκίνημα, απειλώντας μόλις στο 5' με σουτ του Χατζηστραβού που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Αθανασιάδη, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» πήραν τον έλεγχο και αφού απείλησαν με σουτ του Λιβάι Γκαρσία στο 9' προηγήθηκαν στο 16΄ όταν ο Τσούμπερ έμεινε όρθιος μετά στα μαρκαρίσματα των αντιπάλων του, ο Κατσίκας δεν απέκρουσε σωστά και η μπάλα έφτασε μετά από κόντρες στον επερχόμενο Ρότα που έγραψε το 0-1. Το ξεκίνημα για την ΑΕΚ έμοιαζε ιδανικό αλλά άρχισε να μπαίνει από νωρίς σε φάση διαχείρισης του αποτελέσματος, με τον Πανσερραϊκό να ανοίγεται όμως και αφού ο Άλεκσιτς ανάγκασε σε επέμβαση τον Αθανασιάδη με δυνατό σουτ από πλάγια θέση στο 29' βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 39΄ με σέντρα του Μούργου και κεφαλιά του Θυμιάνη.

Η εξέλιξη αυτή «πάγωσε» αρχικά τους «κιτρινόμαυρους» αλλά μια φανταστική ασίστ του Τσούμπερ στο 45΄ και πλασέ σε πρώτο χρόνο από τον Λιβάι Γκαρσία έδωσε στην Ένωση τη δυνατότητα να πάει στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα.

Δεν «τέλειωσε» το ματς η ΑΕΚ και τιμωρήθηκε, δεν τα παράτησε ποτέ και δικαιώθηκε ο Πανσερραϊκός

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο και στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τον ρυθμό πάντως να είναι συνολικά πεσμένος και τις δυνατές μονομαχίες να κυριαρχούν μέχρι το 63' όταν ο Λιβάι Γκαρσία ξέφυγε και έκανε το γύρισμα στην περιοχή, αλλά Τσούμπερ και Ελίασον δεν μπόρεσαν να εκτελέσουν και η ευκαιρία χάθηκε.και απείλησαν με κάποια σουτ.

Η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει πάντως ακόμα πιο πολύ προς στην πλευρά της ΑΕΚ, όταν ο Πανσερραϊκός βρέθηκε με παίκτη λιγότερο στο 65΄. Ο Λιβάι Γκαρσία ξέφυγε στην πλάτη του Μπέργκστρομ ο οποίος τον ανέτρεψε, πριν πλησιάσει την εστία και ο Σιδηρόπουλος του έδειξε την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Οι φιλοξενούμενοι επέλεξαν πάντως να αφήσουν χώρο στον Πανσερραϊκό με σκοπό να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα των Γκαρσία, Ελίασον στο χώρο που δεδομένα θα έβρισκαν. Ο Σουηδός εξτρέμ, μάλιστα, έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 87' όταν βρέθηκε μόνος απέναντι στον Κατσίκα αλλά καθυστέρησε πολύ και δεν κατάφερε καν να εκτελέσει.

Με το ματς να οδεύει προς το τέλος του ο Ζίνι στο 90'+2' με κεφαλιά «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι και ένα λεπτό αργότερα ο Πανσερραϊκός «χτύπησε καμπανάκι» στην ομάδα του Αλμέιδα όταν ο Τομάς με φοβερό σουτ «τράνταξε» το δοκάρι του Αθανασιάδη, ο οποίος τελικά έκανε το μεγάλο λάθος στο 90'+4', αφού πραγματοποίησε εντελώς άστοχη έξοδο χάνοντας τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Θυμιάνης διαμόρφωσε το τελικό 2-2, που επικυρώθηκε μετά από ενδελεχή έλεγχο στο VAR.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Κάτσικας, Θυμιάνης, Μπέργκστρομ, Ντανκερλούι, Δεληγιαννίδης, Μορέιρα, Ουεντραόγκο, Σοφιανός (58΄ Τομάς), Μούργος, Χατζηστραβός (66΄ Γκοτζαμανίδης), Άλεκσιτς.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γαλανόπουλος (60΄ Μάνταλος), Γιόνσον (46΄ Σιμάνσκι), Ελίασον, Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις