Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακός - Μπάτσκα Τόπολα 5-2: Πεντάρα κι έφυγε για Κόνφερενς Λιγκ (video)

Ολυμπιακός - Μπάτσκα Τόπολα 5-2: Πεντάρα κι έφυγε για Κόνφερενς Λιγκ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/12/2023 23:56
Ο Ολυμπιακός στο ντεμπούτο του Καρβαλιάλ στον πάγκο του κέρδισε με το εμφατικό 5-2 της Μπάτσκα Τόπολα στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης» και εξασφάλισε την 3η θέση στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ που του δίνει το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ του Κόνφερενς Λιγκ. Πρωταγωνιστής ο Ποντένσε με δύο υπέροχα γκολ σ' ένα δίλεπτο (40', 42'), Ελ Καμπί (21’), Ίλιτς (47’ αυτ.) και Ελ Αραμπί (68’) οι άλλοι σκόρερ των «ερυθρόλευκων». Μείωσαν με Ντάκοβατς (48’) και Τσίρκοβιτς (61’) οι Σέρβοι που έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 60’.

Με πρόκριση συνδυάστηκε το ντεμπούτο του Κάρλος Καρβαλιάλ στον πάγκο του Ολυμπιακού, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 5-2 την Μπάτσκα Τόπολα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και «σφράγισαν» το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ του Κόνφερενς Λιγκ.

Οι Πειραιώτες είχαν την απόλυτη υπεροχή στο ματς και «καθάρισαν» τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο. Ο Ελ Καμπί σκόραρε στην πρώτη ευκαιρία του ματς για το 1-0 στο 21’ και ο Ποντένσε πήρε τη σκυτάλη σκοράροντας δύο υπέροχα γκολ σε διάστημα δύο λεπτών (40’, 42’). Ο Ρέτσος με τη βοήθεια της… πλάτης του Ίλιτς έκανε το 4-0 στο 47’ με το γκολ να χρεώνεται ως αυτογκόλ του γκολκίπερ των Σέρβων. Τα λάθη στην άμυνα δεν έλειψαν σε ακόμα ένα ματς των «ερυθρόλευκων» επιτρέποντας στην Μπάτσκα Τόπολα να σκοράρει δις με Ντάκοβατς (48’) και Τσίρκοβιτς (61’), το δεύτερο μάλιστα με παίκτη λιγότερο αφού στο 60’ είχε αποβληθεί ο Κούβελιτς με δεύτερη κίτρινη.

Ο Ελ Αραμπί με το πρώτο του φετινό ευρωπαϊκό γκολ «έγραψε» το 5-2 στο 68’ ενώ στα εναπομείναντα λεπτά οι παίκτες του Καρβαλιάλ είχαν τρεις σημαντικές ευκαιρίες για ένα έκτο τέρμα. Το σκορ δεν άλλαξε ως το φινάλε και πλέον οι Πειραιώτες περιμένουν τον αντίπαλο τους στην κλήρωση της Δευτέρας (18/12, 15:00).

Το ματς:


Πως κατέβηκαν

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ στο ντεμπούτο του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο δεν επιφύλασσε εκπλήξεις. Συγκεκριμένα κατέβασε τον Ολυμπιακό με Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, αμυντική τετράδα με Ορτέγα, Ντόι, Ρέτσο και Ροντινέι, κέντρο με Εσε και Καμαρά, μεσοεπιθετική τριπλέτα με Φορτούνη, Μασούρα και Ποντένσε και μοναδικό προωθημένο τον Ελ Καμπί.

Στον αντίποδα, η Μπάτσκα Τόπολα κατέβηκε με Ίλιτς κάτω από τα δοκάρια και τριάδα στα στόπερ τους Στοϊτς, Τσάλουσιτς και Κρίστιτς. Μπακ-χαφ ήταν οι Πέτροβιτς και Τσέτκοβιτς, τριάδα στο κέντρο οι Ντάκοβατς, Κούβελιτς, Ράντιν και επιθετικό δίδυμοι οι Τσίρκοβιτς και Μιλοβάνοβιτς.

Μία ευκαιρία ήταν αρκετή για να προηγηθεί

Ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο από το ξεκίνημα του παιχνιδιού αλλά δυσκολευόταν στα πρώτα λεπτά να βρει ρυθμό και να παίξει με ένταση. Το πρώτο 20λεπτο κύλησε χωρίς κάτι αξιόλογο αλλά οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκαν μια φάση για να λύσουν το γόρδιο δεσμό Στο 21’ ο Ροντινέι έκανε σέντρα από τα δεξιά και ο Ελ Καμπί με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ίλιτς, ο οποίος δεν έκανε έξοδο και το πλήρωσε.



Η ομάδα του Καρβαλιάλ είχε τον απόλυτο έλεγχο και κυκλοφορούσε με υπομονή τη μπάλα ψάχνοντας ένα δεύτερο τέρμα. Αυτό θα μπορούσε να έρθει στο 28’ όταν ο Ποντένσε βρέθηκε σε καλή θέση στα όρια της περιοχής αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και ο Ίλιτς δε συνάντησε πρόβλημα να μπλοκάρει.

Το «καθάρισε» με γκολάρες ο Ποντένσε

Στο 35’ ο Ελ Καμπί βρήκε για δεύτερη φορά δίχτυα με υπέροχη κεφαλιά, έπειτα από φάουλ του Φορτούνη, αλλά το γκολ ακυρώθηκες σωστά ως οφσάιντ. Το 1-0 παρέμεινε βέβαια μόνο πέντε λεπτά ακόμη διότι στο 40’ ο Ποντένσε πέτυχε γκολ-ζωγραφιά με υπέροχο σουτ με το αριστερό λίγο μέσα από την περιοχή διπλασιάζοντας το προβάδισμα του Ολυμπιακού.



Δύο λεπτά αργότερα ο Πορτογάλος εξτρέμ χτύπησε ξανά, αυτή τη φορά με το δεξί, σκοράροντας με όμορφο σουτ από το ύψος της περιοχής «καθαρίζοντας» την υπόθεση πρόκριση.



Αυτογκόλ και γκολ μέσα σ' ένα λεπτό

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με το πόδι στο γκάζι και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 47’ πέτυχαν και τέταρτο τέρμα. Ο Ρέτσος έπιασε δυνατή κεφαλιά με τη μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στην πλάτη του Ίλιτς καταλήγοντας στα δίχτυα της Μπάτσκα Τόπολα. Το γκολ χρεώθηκε ως αυτογκόλ στον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων που στάθηκε αρκετά άτυχος.

Πριν κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί οι Σέρβοι κατάφεραν να μειώσουν στο σκορ, όταν στο 48’ μετά από τραγική αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού, ο Ντάκοβατς έκλεψε από τον Ορτέγκα, πέρασε τον Ντόι και πλάσαρε το Πασχαλάκη για το 4-1.



Έμεινε με δέκα η Μπάτσκα Τόπολα αλλά βρήκε δεύτερο τέρμα

Οι Πειραιώτες δεν πτοήθηκαν και πίεσαν για ένα πέμπτο γκολ, έχοντας καλή στιγμή στο 52’ με τον Μασούρα ο οποίος έπιασε το σουτ από καλή θέση αλλά αυτό βρήκε σε σώματα. Ακολούθησε τριπλή αλλαγή από πλευράς Σέρβων, με τον Λάζετιτς να περνάει τους Βούλιτς, Ράκονατς και Σος αντί των Ραντίν, Μιλοβάνοβιτς και Πέτροβιτς αντίστοιχα. Στο 57’ η Μπάτσκα Τόπολα «άγγιξε» το 4-2 όταν από νέα αδράνεια στα μετόπισθεν, ο Ντάκοβατς πήρε την κεφαλιά από τον Ντόι αλλά ο Πασχαλάκης προχώρησε σε μεγάλη επέμβαση.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού καθώς ο Κούβελιτς ανέτρεψε άσχημα τον Φορτούνη και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.



Παρόλα αυτά οι Σέρβοι κατάφεραν να μειώσουν σε 4-2 στο αμέσως επόμενο λεπτό, με τον Τσίρκοβιτς να περνάει στο σπριντ τον Έσε και να πλασάρει εύστοχα απέναντι από τον Πασχαλάκη.



Και ο Ελ Αραμπί στον πίνακα των σκόρερ, μπορούσαν και έκτο γκολ οι «ερυθρόλευκοι»

Ο Καρβαλιάλ προχώρησε σε δύο αλλαγές μετά το 4-2, περνώντας τους Μπιέλ και Ελ Αραμπί αντί των Μασούρα και Ελ Καμπί. Λίγο μετά τις πρώτε κινήσεις του Πορτογάλου τεχνικού, ο Ολυμπιακός βρήκε και πέμπτο γκολ με τον νεοεισελθόντα Ελ Αραμπί. Οι «ερυθρόλευκοι» κυκλοφόρησαν ωραία τη μπάλα, με τον Έσε να δίνει στον Φορτούνη, εκείνος βρήκε τον Μαροκινό και αυτός από κοντά δε λάθεψε «γράφοντας» το 5-2.



Το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό πάντως να μην άφηνε εντελώς το πόδι από το γκάζι, ψάχνοντας συνεργασίες για ένα έκτο τέρμα. Αυτό θα μπορούσε να έρθει στο 71’ με τον Μπιέλ να πατάει περιοχή, όμως δεν κατάφερε να νικήσει με σουτ τον Ίλιτς.

Στο 72’ ο Καρβαλιάλ πέρασε στο παιχνίδι τους Αλεξανδρόπουλο και Καρβάλιο αντί των Έζε και Φορτούνη ενώ λίγη ώρα μετά έβαλε στο ματς και τον Ρίτσαρντς (ντεμπούτο), ο οποίος αντικατέστησε τον Καμαρά και κάλυψε το αριστερό άκρο της επίθεσης. Στον αντίποδα ο Λάζοβιτς απέσυρε τον Τσίρκοβιτς για να ρίξει στο ματς τον Στάνιτς ενώ έβαλε και τον Βλαλούκιν αντί του τραυματία Καλούσικ.

Ο Ολυμπιακός είχε άλλες δύο σημαντικές στιγμές για ένα έκτο τέρμα. Στο 86’ το σουτ του Ελ Αραμπί αποκρούστηκε δύσκολα από τον Ίλιτς ενώ στο 89’ ο Μπιέλ δοκίμασε από μακριά το πόδι του αλλά ο γκολκίπερ της Μπάτσκα Τόπολα έδιωξε εντυπωσιακά.

Το 5-2 έμεινε ως το φινάλε και έτσι ο Ολυμπιακός τερμάτισε στην τρίτη θέση του ομίλου με επτά βαθμούς. Θα συνεχίσει λοιπόν στην Ευρώπη και τη νέα χρονιά μέσω των νοκ-άουτ του Κόνφερενς Λιγκ, αφήνοντας στην τελευταία θέση την Μπάτσκα Τόπολα με μόλις ένα βαθμό.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ορτέγα, Ντόι, Ρέτσος, Ροντινέι, Εσε (72' Καρβάλιο), Μαντί Καμαρά (87' Ομάρ Ρίτσαρντς), Ποντένσε, Φορτούνης (72' Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (64' Μπιελ) και Ελ Καμπί (64' Ελ Αραμπί).

Μπάτσκα Τόπολα: Ίλιτς, Πέτροβιτς (56' Σος), Τσάλουσιτς (87' Βαλιούκιν), Στόϊτς, Κρίστιτς, Ντάκοβατς, Κούβελιτς, Ράντιν (56' Βούλιτς), Τσέτκοβιτς, Τσίρκοβιτς (72' Στάνιτς) και Μιλοβάνοβιτς (56' Ράκονιατς).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ γυναικών ο Ολυμπιακός (video)
Πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ γυναικών ο Ολυμπιακός (video)
1 ΩΡΑ ΠΡΙΝ
Πόρτο: Νέος πρόεδρος ο Άντρε Βίλας-Μπόας, έβαλε τέλος στην 42χρονη θητεία του Πίντο Ντα Κόστα!
Πόρτο: Νέος πρόεδρος ο Άντρε Βίλας-Μπόας, έβαλε τέλος στην 42χρονη θητεία του Πίντο Ντα Κόστα!
13 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Γιοβάνοβιτς: «Όταν δέχεσαι δύο τέτοια γκολ είναι δύσκολο»
Γιοβάνοβιτς: «Όταν δέχεσαι δύο τέτοια γκολ είναι δύσκολο»
14/12/2023 22:27
Λουτσέσκου: «Είμαστε χαρούμενοι για το τώρα, σε δύο μήνες δεν ξέρουμε καν αν θα είμαστε ζωντανοί» (video)
Λουτσέσκου: «Είμαστε χαρούμενοι για το τώρα, σε δύο μήνες δεν ξέρουμε καν αν θα είμαστε ζωντανοί» (video)
14/12/2023 22:13
Παναθηναϊκός-Μακάμπι Χάιφα 1-2: Αδίκησε τον εαυτό του και είπε αντίο στην Ευρώπη (video)
Παναθηναϊκός-Μακάμπι Χάιφα 1-2: Αδίκησε τον εαυτό του και είπε αντίο στην Ευρώπη (video)
14/12/2023 21:49
ΠΑΟΚ - Ελσίνκι 4-2: Πανηγυρικό φινάλε για την πρωτιά με νίκη στη γιορτινή Τούμπα (video)
ΠΑΟΚ - Ελσίνκι 4-2: Πανηγυρικό φινάλε για την πρωτιά με νίκη στη γιορτινή Τούμπα (video)
14/12/2023 21:41
Επίσημα στον ΟΦΗ ο Πέπε Μελ
Επίσημα στον ΟΦΗ ο Πέπε Μελ
14/12/2023 20:13
Έκαναν πίσω τα ΜΑΤ και πήγαν τελικά στη Λεωφόρο
Έκαναν πίσω τα ΜΑΤ και πήγαν τελικά στη Λεωφόρο
14/12/2023 19:35
ΟΦΗ: Στο Ηράκλειο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία ο Πεπ Μελ
ΟΦΗ: Στο Ηράκλειο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία ο Πεπ Μελ
14/12/2023 19:06
H Tραμπζονσπόρ κάνει ρελάνς και «χρυσώνει» τον Μπακασέτα προκειμένου να παραμείνει στην ομάδα
H Tραμπζονσπόρ κάνει ρελάνς και «χρυσώνει» τον Μπακασέτα προκειμένου να παραμείνει στην ομάδα
14/12/2023 17:51
Άρνηση των ΜΑΤ να πάνε στη Λεωφόρο για το Παναθηναϊκός - Μακάμπι Χάιφα
Άρνηση των ΜΑΤ να πάνε στη Λεωφόρο για το Παναθηναϊκός - Μακάμπι Χάιφα
14/12/2023 17:25
«Μπαμ» με Κάτσε η Καλαμάτα
«Μπαμ» με Κάτσε η Καλαμάτα
14/12/2023 16:39
Περισσότερες ειδήσεις