Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0: Κυρίαρχη Ένωση, «έπνιξε» τους «ασπρόμαυρους» στην OPAP Arena! (video)

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0: Κυρίαρχη Ένωση, «έπνιξε» τους «ασπρόμαυρους» στην OPAP Arena! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
30/10/2023 21:34
Η ΑΕΚ επικράτησε με του ΠΑΟΚ με 2-0 στην OPAP Arena για την 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση και περνώντας έτσι, έστω και προσωρινά, στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Εντελώς ακίνδυνος ο ΠΑΟΚ που δεν είχε ουσιαστική ευκαιρία στο παιχνίδι.

Η Ένωση έδειξε από την αρχή διάθεση να πάρει την μπάλα στα πόδια της και να πιέσει ψηλά, εκμεταλλεύτηκε κάθε λάθος του ΠΑΟΚ και έτσι βρήκε δύο γκολ με τους Πινέδα (17') και Ελίασον (54').

Από τους κορυφαίους του γηπέδου ο Σιμάνσκι, πολύ καλός για ένα ημίχρονο ο Μάνταλος, κομβικός και πάλι ο Ελίασον. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ δεν είχε ούτε έναν παίκτη που να ξεχώρισε, φάνηκε να μην έχει δυνάμεις και υστέρησε σε κάθε γραμμή.

Με αυτό το αποτέλεσμα η ΑΕΚ πέρασε στην δεύτερη θέση με 20 βαθμούς και περιμένει να μάθει το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού ενώ ο ΠΑΟΚ με 17 πόντους έμεινε τέταρτος

Τον έλεγχο και το γκολ η ΑΕΚ, χωρίς τελική ο ΠΑΟΚ

Το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε σχετικά ήρεμα, με τις δύο ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές και να μην δημιουργούν κάποια ευκαιρία. Στο 12' όμως η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όταν οι παίκτες της έκλεψαν την μπάλα στο χώρο του κέντρου, ο Ελίασον βγήκε από τα αριστερά και έκανε τη σέντρα με τον Πόνσε να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Ένωση πίεζε ψηλά και στο 17' ο Γιόνσον έκλεψε την μπάλα μετά από λάθος μεταβίβαση του Κοτάρσκι, πάσαρε στον Μάνταλο και αυτός με εξαιρετική πάσα βρήκε τον Πινέδα μέσα στην περιοχή, με τον Μεξικανό να πιάνει μία ωραία κεφαλιά και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του.



Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Στάνκοβιτς τη στιγμή που η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα και δεν απειλούταν. Μάλιστα στο 39' ήταν αυτή που έφτιαξε νέα ευκαιρία, με τον δραστήριο Ελίασον να σεντράρει από τα δεξιά, τον Πόνσε να παίρνει την κεφαλιά αλλά να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.

Το πρώτο μέρος τελείωσε με την ΑΕΚ να είναι στην επίθεση και τον ΠΑΟΚ να μην έχει καταφέρει να κάνει ούτε μία τελική, όντας τελείως ακίνδυνος επιθετικά.

Παρόμοια εικόνα, δίκαιη νίκη για την ΑΕΚ

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε με το ίδιο σκεπτικό, να πιέσει ψηλά και ανάγκασε τον ΠΑΟΚ σε νέο λάθος που οδήγησε και πάλι σε νέο γκολ. Ο Τροστ Εκόνγκ δεν έδιωξε και προτίμησε να πασάρει, οι «κίτρινοι» έκλεψαν την μπάλα με τον Σιμάνσκι να βρίσκει τον Ελίασον μέσα στην περιοχή με τον Σουηδό να σημαδεύει σωστά και να κάνει το 2-0.



Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε ανήμπορος να αντιδράσει, ο Λουτσέσκου έκανε αλλαγές περιμένοντας να δει μία αντίδραση από την ομάδα του αλλά αυτή δεν ερχόταν. Η ΑΕΚ είχε τον πλήρη έλεγχο, διαχειριζόταν το σαφές προβάδισμα της και στο 80' ο Μουκουντί βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής αλλά η κεφαλιά του ήταν αδύναμη και κατέληξε στην καρδιά του Κοτάρσκι.

Οι παίκτες του Αλμέιδα δεν έδειχναν να χαλαρώνουν, ο Γαλανόπουλος στο 82' δεν ήταν εύστοχος από καλή θέση και στο 89' ο Τσούμπερ βρήκε χώρο αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να έχουν αποδεχτεί την ήττα τους και δεν είχαν τρόπο να φτιάξουν αξιόλογη ευκαιρία, ο Πισάρο δοκίμασε ένα σουτ από πλάγια θέση στο 90+2' αλλά δεν βρήκε στόχο με τον ΠΑΟΚ να έχει την καλύτερη του στιγμή στο 90+5' με τον Σάστρε να κάνει το σουτ αλλά η κόντρα να ευνοεί τον Στάνκοβις που μπλόκαρε εύκολα.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι (83' Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (65' Γαλανόπουλος), Πινέδα, Ελίασον (82' Ελίασον), Μάνταλος (64' Τσούμπερ), Πόνσε (83' Πισάρο)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Εκόνγκ, Νάσμπεργκ (59' Κουλιεράρκης), Βιεϊρίνια (46' Σάστρε), Μεϊτέ, Οζντόεφ (75' Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ (60' Τάισον), Α. Ζίβκοβιτς, Σαμάτα (75' Μπράντον)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις