Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αναβλήθηκε το Μαρσέιγ - Λυών μετά από επίθεση στο πούλμαν των φιλοξενούμενων και τον τραυματισμό του Γκρόσο! (video)

Αναβλήθηκε το Μαρσέιγ - Λυών μετά από επίθεση στο πούλμαν των φιλοξενούμενων και τον τραυματισμό του Γκρόσο! (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
29/10/2023 22:10
Επίθεση από οπαδούς της Μαρσέιγ δέχθηκε η αποστολή της Λυών ενώ κατευθυνόταν με πούλμαν προς το «Βελοντρόμ» για την αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής της Λιγκ 1 με τους Φωκαείς και έτσι αποφασίστηκε η αναβολή του ματς!

Οι πέτρες που έπεσαν στο πούλμαν έσπασαν τζάμια, ενώ μία πλευρά του οχήματος είναι γεμάτη σημάδια από πέτρες και άλλα αντικείμενα που εκτόξευσαν οι οπαδοί της Μαρσέιγ, με αποτέλεσμα μάλιστα τον τραυματισμό του προπονητή της Λυών, Φάμπιο Γκρόσο που ήταν αιμόφυρτος μετά το περιστατικό και δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες, όπου του τοποθετήθηκε επίδεσμος στο κεφάλι και το πρόσωπο.



Υπήρξαν μάλιστα και μικρές σε έκταση συμπλοκές οπαδών στην κερκίδα, όπου τραυματίστηκαν ορισμένοι από τους οπαδούς των Λιονέ που έκαναν το ταξίδι στη Μασσαλία.

Ακολούθησε σύσκεψη των αρμόδιων φορέων και -όπως μετέδωσε πριν από λίγο η Equipe- υπήρξε επίσημη ενημέρωση ότι το ματς αναβάλλεται, με τον διαιτητή της αναμέτρησης Φρανσουά Λετεσιέ να επιβεβαιώνει την εξέλιξη δηλώνοντας:

«Αφότου διαπιστώθηκε τραυματισμός μελών της Λιόν, λάβαμε υπόψη την βούληση του συλλόγου να μην ξεκινήσει το ματς και το ισχύον πρωτόκολλο. Έτσι, πάρθηκε η απόφαση να μην διεξαχθεί το παιχνίδι. Θα συνταχθούν οι απαραίτητες αναφορές και στη συνέχεια το λόγο θα έχουν τα αρμόδια όργανα».Δείτε τα video με τη στιγμή της επίθεσης στο πούλμαν της Λυών και την άφιξη στο «Βελοντρόμ» αμέσως μετά:







Το θλιβερό είναι πως ακόμα και σε μία προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα όπως η Γαλλία, όλο και πληθαίνουν τα κρούσματα βίας και χουλιγκανισμού, αφού πριν από λίγες ημέρες διεκόπη και το ματς της Μονπελιέ με την Κλερμόν λόγω τραυματισμού του γκολκίπερ της δεύτερης από κροτίδα, ενώ επεισόδια μεταξύ οπαδών με τραυματίες υπήρξαν στο παιχνίδια της Χάβρης με τη Λανς την περασμένη αγωνιστική...

Η Μαρσέιγ πάντως με επίσημη ανακοίνωσή της ευχήθηκε περάστικα στον Γκρόσο καταδικάζοντας το συμβάν και κάνοντας λόγο για μια χούφτα αναίσθητων και ηλίθιων που κατέστρεψαν το σημερινό ματς.

«Η Μαρσέιγ εκφράζει τη λύπη της για τα απαράδεκτα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα γύρω από το στάδιο Orange Vélodrome, εναντίον του πούλμαν της επαγγελματικής ομάδας της Λυών, καθώς και των πούλμαν που μετέφεραν οπαδούς της. Ο σύλλογος εύχεται ταχεία ανάρρωση στον προπονητή της Λυών, Φάμπιο Γκρόσο, και καταδικάζει έντονα αυτή τη βίαιη συμπεριφορά που δεν έχει θέση στον κόσμο του ποδοσφαίρου και στην κοινωνία. Λόγω μιας χούφτας αναίσθητων, το πάρτι που είχε προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα χάλασε και στέρησε από 65.000 οπαδούς την παρακολούθηση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Ο σύλλογος συμμορφώνεται με την απόφαση που έλαβε η Professional Football League και παραμένει στη διάθεσή της ώστε η συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη για αυτήν την Κυριακή 29 Οκτωβρίου να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα και υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στο Vélodrome».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.