Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-2: Ανατροπή με ψυχή πρωταθλήτριας από την Ένωση (video)

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-2: Ανατροπή με ψυχή πρωταθλήτριας από την Ένωση (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
25/9/2023 23:02
Η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια του μεγάλου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο για την 5η αγωνιστική της Stoiximan Super League, επικρατώντας με 2-1 των «πράσινων» σε ένα πολύ... γεμάτο ματς.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με όρεξη και ορμή παίρνοντας το προβάδισμα ύστερα από φοβερό σουτ του Τζουρισιτς στο 10΄, αλλά η Ένωση ανέβασε την απόδοσή της και ισοφάρισε στο 36' με τον Τσούμπερ, σε μία φάση που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για επιθετικό φάουλ, ενώ η μεγάλη «κιτρινόμαυρη» ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 70' μετά από γρήγορη αντεπίθεση και γκολ του Πινέδα. Οι «πράσινοι» ανέβασαν στροφές πάντως στα εναπομείναντα λεπτά με τον Στάνκοβιτς όμως να φωνάζει «παρών» με τουλάχιστον δύο μεγάλες επεμβάσεις και κρατά τη νίκη για τους φιλοξενούμενους.

Η ΑΕΚ έφτασε έτσι τους 8 πόντους και αναρριχήθηκε στην 4η θέση, ούσα πλέον στο -1 από τον Παναθηναϊκό και στο -5 από την κορυφή που βρίσκεται ο Ολυμπιακός, έχοντας ένα ματς λιγότερο. Ο Παναθηναϊκός αντίστοιχα έμεινε στους 9 βαθμούς και στο -4 από την κορυφή, έχοντας επίσης ένα ματς λιγότερο από τους «ερυθρόλευκους».

Την Πέμπτη (29/9) η Ένωση υποδέχεται τον Ατρόμητο στην εμβόλιμη αγωνιστική που ακολουθεί, ενώ ο Παναθηναϊκός αντίστοιχα ταξιδεύει στην Τρίπολη ώστε να αντιμετωπίσει τον Αστέρα.

Γκολάρα ο Τζούρισιτς, «κιτρινόμαυρη» υπεροχή και απάντηση από Τσούμπερ

Ελληνικό ντέρμπι χωρίς κίνδυνο να μην πραγματοποιηθεί δεν υφίσταται τα τελευταία χρόνια κι έτσι κι εδώ, ένα πανό στήριξης στους προφυλακισμένους οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας που κόστισαν τη ζωή του Μιχάλη Κατσουρή, παραλίγο να προκαλέσει χάος, με την ΑΕΚ να αποχωρεί προς στιγμή από τον αγωνιστικό χώρο, αλλά τελικά το πανό να απομακρύνεται και τους παίκτες του Αλμέιδα να επιστρέφουν για τη σέντρα.


Τρία λεπτά πάντως μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ήρθε το πρώτο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό, με τον Μάγκνουσον να ζητά εσπευσμένα αλλαγή αισθανόμενος ενοχλήσεις, και τον Γεντβάι να παίρνει τη θέση του.



Αυτό πάντως δεν επηρέασε στο ελάχιστο την ορμητικότητα με την οποία μπήκε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι. Στο 8' τρομερή συνεργασία του Ιωαννίδη με τον Τζούριστς έφερε τον Βιλένα σε θέση βολής, με τον Ολλανδό μέσο να βρίσκει όμως... αέρα αρχικά και στη συνέχεια της φάσης να κάνει το σουτ αλλά τον Στάνκοβιτς να αποκρούει στην αριστερή του γωνία.

Δύο λεπτά αργότερα η Λεωφόρο πήρε «φωτιά», όταν ο Ιωαννίδης κινήθηκε από δεξιά και πέρασε μπαλιά «τρύπα» για τον Τζούρισιτς που από πολύ πλάγια θέση «κεραυνοβολησε» τον Στάνκοβιτς στέλνοντας τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων και ανοίγοντας το σκορ.



Η αντίδραση της ΑΕΚ, παρά το σοκ όμως, ήταν άμεση. Στο 12' μετά από βαθιά μπαλιά ο Λιβάι Γκαρσία ξέφυγε από τον Σένκεφελντ, μπήκε από αριστερά στην περιοχή, αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε με τα πόδια το συρτό σουτ που επιχείρησε, με τον επιθετικό από τον Τρινιντάντ & Τομπάγκο να παίρνει το «ριμπάουντ» και να εκτελεί ξανά, αλλά τον Γεντβάι να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Το ματς πήρε άμεσα «τρελό» ρυθμό με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και αμφότερες τις ομάδες να ψάχνουν το γκολ. Σταδιακά πάντως η ΑΕΚ ήταν που πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, δείχνοντας πολύ πιο επικίνδυνη, αφού η άμυνα των «πρασίνων» δυσκολευόταν να ανακόψει τις επελάσεις που επιχειρούσαν οι Λιβάι Γκαρσία και Τσούμπερ.

Στο 24' ο Ελβετός πάτησε περιοχή από αριστερά, αλλά προτίμησε να σεντράρει στο δεύτερο δοκάρι και ο Μπρινιόλι μάζεψε εύκολα τη μπάλα. Ένα λεπτό μετά πάντως ο Τσούμπερ σημάδεψε το κεφάλι του Λιβά Γκαρσία που έπιασε την κεφαλιά αλλά νικήθηκε εξ επαφής από τον Μπρινιόλι που έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.



Η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στο παιχνίδι, ήθελε τους γηπεδούχους να δίνουν χώρο στην ΑΕΚ, η οποία δεν πίεζε ψηλά, φοβούμενη το κακό matchup Ιωαννίδη - Κάλενς και το γενικότερο τρανζίσιον στην άμυνα. Παρ' όλα αυτά η Ένωση είχε την κατοχή και έψαχνε το τέρμα της ισοφάρισης, το οποίο και βρήκε τελικά στο 36', σε μια φάση που ο Λιβάι Γκαρσία συγκρούστηκε με τον Χουάνκαρ μέσα στην περιοχή και ο επερχόμενο Τσούμπερ πλάσαρε εύστοχα τον Μπρινιόλι που έμεινε όρθιος ζητώντας φάουλ, όπως και αρκετοί παίκτες του Παναθηναϊκού που διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον ρέφερι, αλλά το τέρμα μέτρησε κανονικά.



Τα τελευταία λεπτά έως το φινάλε του πρώτου μέρους δεν προσέφεραν άλλες συγκινήσεις σε επίπεδο ευκαιριών, με τον Ιωαννίδη πάντως να δίνει πολλές «μάχες» προσπαθώντας να διατηρήσει στο πάνω μισό του γηπέδου τους «πράσινους» και την ΑΕΚ να «παγώνει» τον ρυθμό και τίποτα να μην αλλάζει.

Πινέδα και Στάνκοβιτς «υπέγραψαν» το μεγάλο διπλό

Οι δύο προπονητές δεν προχώρησαν σε καμία αλλαγή στην ανάπαυλα, με τις δύο ομάδες να παραμένουν με τις ίδιες ενδεκάδες στο ξεκίνημα της επανάληψης. Αμφότερες οι ομάδες έδειξαν διάθεση να πιέσουν ψηλά αυτή τη φορά, με τις άμυνές τους πάντως να φαντάζουν αντίστοιχα επίφοβες και πολύ ευάλωτες.

Η πρώτη μεγάλη φάση του δευτέρου ημιχρόνου πάντως ήταν για το «τριφύλλι» που στο 53' μετά από κακό διώξιμο της άμυνας της ΑΕΚ, είδε τον Βιλένα να αστοχεί σε σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή.

Το ματς συνολικά ήταν ισορροπημένο, με τον ρυθμό να μην είναι στα ίδια επίπεδα με αυτόν του πρώτου μέρους, αλλά την ένταση να μη λείπει. Στο 59' ο Αλμέιδα προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, η οποία ήταν αναγκαστική αφού ο Κάλενς δεν μπορούσε να συνεχίσει και στη θέση του πέρασε ο Σιμάνσκι αναλαμβάνοντας εκτάκτως καθήκοντα στόπερ πλάι στον Μήτογλου.

Στο 62' μάλιστα ο Αργεντινός τεχνικός αποφάσισε να προχωρήσει σε περαιτέρω αλλαγές στη μεσαία γραμμή με τον Γιόνσον και Πισάρο να περνούν στη θέση των Γκατσίνοβιτς και Γαλανόπουλου. Το «φρεσκάρισμα» αυτό έμελλε να παίξει καθοριστικό ρόλο τελικά στο παιχνίδι, την ώρα που ο Γιοβάνοβιτς άργησε να πραγματοποιήσει τις δικές του αλλαγές.

Στο 66' ο Πισάρο ήταν που ξέφυγε μετά από ταχύτατη κόντρα και έκανε το γύρισμα, αλλά τελευταία στιγμή η άμυνα των «πράσινων» απομάκρυνε προ του Λιβάι Γκαρσία που βρέθηκε σε λάθος βηματισμό.

Στο 70' όμως ο Λιβάι Γκαρσία «τρύπησε» με κάθετη πάσα την άμυνα του Παναθηναϊκού, ο Τσούμπερ έβγαλε παράλληλα στον Πινέδα, ο οποίος από κοντά πλάσαρε τον Μπρινιόλι για το 1-2 «παγώνοντας» τη Λεωφόρο και δίνοντας προβάδισμα στην Ένωση.



Από εκεί και έπειτα οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο στον Παναθηναϊκό που έτσι κι αλλιώς τα έπαιξε όλα για όλα, με τον Σπόραρ να περνάει στο ματς ως δεύτερος επιθετικός πλάι στον Ιωαννίδη. Στο 74΄ ο Στάνκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ιωαννίδη και από το κόρνερ που προέκυψε, ο Αράο έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει με το «τριφύλλι» να «σφυροκοπάει».



Οι «κιτρινόμαυροι» άντεξαν όμως και στο στο 85΄ ο Ελίασον έχασε μοναδική ευκαιρία να «τελειώσει» το ντέρμπι όταν πλάσαρε άουτ σε τετ-α-τετ, αλλά αυτό τελικά δεν τους κόστισε με το σφύριγμα της λήξης να τους βρίσκει θριαμβευτές, αφού μετά το διπλό στη Μπράιτον πήραν άλλη μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη σε τέσσερις ημέρες, η οποία τους δίνει άλλη ώθηση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, την ώρα που η ομάδα του Γιοβάνοβιτς προσγειώθηκε απότομα.



Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον (3΄λ.ρ. Γεντβάι), Χουάνκαρ (79΄ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ (70΄ Αράο), Βιλένα, Τζούριτσιτς (71΄ Παλάσιος), Μαντσίνι (78΄ Σπόραρ), Μπερνάρ, Ιωαννίδης.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Κάλενς (59΄λ.τρ. Σιμάνσκι), Μοχαμάντι (75΄ Μάνταλος), Γαλανόπουλος (63΄ Πισάρο), Πινέδα, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς (63΄ Γιόνσον), Τσούμπερ, Γκαρσία (75΄ Αραούχο).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Η Καλλιθέα επέστρεψε στη Super League μετά από 18 χρόνια! (video)
Η Καλλιθέα επέστρεψε στη Super League μετά από 18 χρόνια! (video)
52 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Μπαρτσελόνα: «Έδεσε» τον Κουμπαρσί έως το 2027 - Εξωφρενική ρήτρα για τον 17χρονο στόπερ!
Μπαρτσελόνα: «Έδεσε» τον Κουμπαρσί έως το 2027 - Εξωφρενική ρήτρα για τον 17χρονο στόπερ!
2 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Η Ένωση αποχώρησε προς στιγμή από το γήπεδο και τελικά το πανό των Bad Blue Boys κατέβηκε
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Η Ένωση αποχώρησε προς στιγμή από το γήπεδο και τελικά το πανό των Bad Blue Boys κατέβηκε
25/09/2023 21:08
«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Μάρκους Μπεργκ
«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Μάρκους Μπεργκ
25/09/2023 20:51
ΑΕΚ: «Δεν κατεβαίνουμε εφόσον ανοίξει το πανό για τους Blue Bad Boys»
ΑΕΚ: «Δεν κατεβαίνουμε εφόσον ανοίξει το πανό για τους Blue Bad Boys»
25/09/2023 20:48
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Μεγάλο πανό Bad Blue Boys στη Λεωφόρο!
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Μεγάλο πανό Bad Blue Boys στη Λεωφόρο!
25/09/2023 20:23
Επίσημο: «Έδεσε» Τσιμίκα η Λίβερπουλ
Επίσημο: «Έδεσε» Τσιμίκα η Λίβερπουλ
25/09/2023 19:28
Τότε θα διεξαχθούν οι εξ αναβολής αναμετρήσεις ΑΕΚ-Παναιτωλικός και Παναθηναϊκός Ατρόμητος
Τότε θα διεξαχθούν οι εξ αναβολής αναμετρήσεις ΑΕΚ-Παναιτωλικός και Παναθηναϊκός Ατρόμητος
25/09/2023 18:04
ΑΕΚ: «Έχουμε πληροφορίες για προσβλητικά πανό για τη μνήμη του  Μιχάλη, να μην εμφανιστούν στο γήπεδο»
ΑΕΚ: «Έχουμε πληροφορίες για προσβλητικά πανό για τη μνήμη του Μιχάλη, να μην εμφανιστούν στο γήπεδο»
25/09/2023 17:28
«Δένει» Καραχάλιο έως το 2027 ο ΠΑΣ Γιάννινα
«Δένει» Καραχάλιο έως το 2027 ο ΠΑΣ Γιάννινα
25/09/2023 17:09
Παναθηναϊκός: «Βοηθάμε την ομάδα μας, προστατεύουμε τη Λεωφόρο»
Παναθηναϊκός: «Βοηθάμε την ομάδα μας, προστατεύουμε τη Λεωφόρο»
25/09/2023 16:09
«Τσεκάρει» Κουλιεράκη η Γιουβέντους
«Τσεκάρει» Κουλιεράκη η Γιουβέντους
25/09/2023 14:58
Περισσότερες ειδήσεις