Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιούμπανκς - Τσιτσιπάς 3-2: Την... πάτησε ο Στέφανος κι απέτυχε ξανά να φτάσει στους «8» του Wimbledon

Γιούμπανκς - Τσιτσιπάς 3-2: Την... πάτησε ο Στέφανος κι απέτυχε ξανά να φτάσει στους «8» του Wimbledon

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
10/7/2023 18:31
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων στον τέταρτο γύρο του Wimbledon και ηττήθηκε από τον Κρίστοφερ Γιόύμπανκς με 3-2 σετ (3-6, 7-6 (4), 3-6, 6-4, 6-4), χάνοντας μία τεράστια ευκαιρία για να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο 24χρονος σταρ θεωρητικά ήταν το μεγάλο φαβορί απέναντι στον 26χρονο αντίπαλό του ο οποίος δεν έχει ουδεμία σπουδαία διάκριση σε ολόκληρη την καριέρα του. Παρ' όλα αυτά ενώ κυριάρχησε για τρία σετ, δεν εκμεταλλεύτηκε την ανωτερότητά του και στη συνέχεια το πλήρωσε, μένοντας τελικά εκτός συνέχειας.

Πρόκειται για μία σημαντική αποτυχία, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Έλληνας πρωταθλητής δεν έχει φτάσει ποτέ στους «8» του Wimbledon και είχε μπροστά του μία τεράστια ευκαιρία την οποία άφησε ανεκμετάλλευτη.

Από την άλλη ο Γιούμπανκς ο οποίος πραγματοποιεί τις κορυφαίες εμφανίσεις της καριέρας του, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον Μεντβέντεφ, καθώς ο Ρώσος άφησε εκτός τον Λεχέτσκα.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Τσιτσιπάς μπήκε πολύ δυνατά και μόλις στο τρίτο γκέιμ του πρώτου σετ «έσπασε» το σερβίς του Γιούμπανκς παίρνοντας σοβαρότατο προβάδισμα.

Στη συνέχεια κρατούσε εύκολα το δικό του σέρβις κι έχοντας προβάδισμα 5-3, κατόρθωσε να φτάσει σε νέο «μπρέικ» και να κλείσει το πρώτο σετ με 6-3, ανοίγοντας τον δρόμο για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Η εικόνα του δεύτερου σετ δεν άλλαξε δραματικά, έστω κι αν ήταν εμφανής η βελτίωση του Αμερικανού τενίστα ο οποίος απέφυγε τα πολλά αβίαστα λάθη.Παρ' όλα αυτά ο Στέφανος είχε τις ευκαιρίες για «μπρέικ» σε δύο γκέιμ, όμως τις σπατάλησε και τελικά έμελλε να το «πληρώσει».

Οι δύο αντίπαλοι οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ κι εκεί ο Έλληνας πρωταθλητής υπέπεσε σε διπλό λάθος στο σερβίς, δίνοντας προβάδισμα 5-3 στον Γιούμπανκς. Ο Αμερικανός δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο και πήρε τη νίκη με 7-4, φέρνοντας το ματς στα ίσα κάνοντας το 1-1.

Ήταν φανερό πλέον ότι ο Τσιτσιπάς θα έπρεπε να διαχειριστεί και πνευματικά την κατάσταση, καθώς δεν υπήρχε αμφιβολία για την ανωτερότητά του και θα χρειαζόταν να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα του παρουσιάζονταν, κρατώντας παράλληλα το σερβίς του.

Στο πέμπτο γκέιμ του τρίτου σετ έκανε το «μπρέικ» και προσπέρασε 3-2, «χτίζοντας» πλέον πάνω στο μομέντουμ που απέκτησε. Κάπως έτσι με νέο «σπάσιμο» στο σερβίς του Γιούμπανκς πήρε και το τρίτο σετ -όπως και το πρώτο- με 6-3 και μαζί το προβάδισμα με 2-1, θέλοντας ακόμα ένα για την παρθενική του πρόκριση στα προημιτελικά του Wimbledon.

Ο Αμερικανός πάντως έμοιαζε «αλύγιστος» και χωρίς καμία διάθεση να τα παρατήσει. Βελτίωσε τα γκέιμ πίσω από το σερβίς του και το κρατούσε δίχως να προσφέρει ευκαιρίες στον Τσιτσιπά.

Παράλληλα ο ίδιος έγινε πιο απειλητικός στα σερβίς του Έλληνα πρωταθλητή και στο ένατο γκέιμ του τέταρτου σετ έκανε το «μπρέικ» -για πρώτη φορά στο ματς- παίρνοντας προβάδισμα 5-4 και στη συνέχεια κάνοντας το 6-4 για το 2-2 και οδηγώντας τον αγώνα σε πέμπτο και καθοριστικό σετ.

Στο πρώτο γκέιμ στο οποίο σέρβιρε ο Έλληνας πρωταθλητής, ο Γιούμπανκς βρέθηκε σε δυο «μπρέικ» πόιντ και την... πάτησε, με τον Αμερικανό τενίστα να παίρνει το προβάδισμα με 1-0 και μαζί το μομέντουμ.

Πλέον ο Στέφανος χρειαζόταν ένα «μπρέικ» για να μπει ξανά στο κόλπο, όμως κάτι τέτοιο δεν αποτελούσε καθόλου απλή υπόθεση και δεν έμοιαζε αρκετά ικανός να τα καταφέρει.

Ενώ ήταν «κάτω» με 3-2 γκέιμ, ο 24χρονος Έλληνας σούπερ σταρ βρήκε τον τρόπο να «σπάσει» το σερβίς του αντιπάλου του για το 3-3.

Όχι μόνο όμως δεν «έχτισε» πάνω σε αυτό, αλλά σέρβιρε κάκιστα στο επόμενο γκέιμ και δέχτηκε νέο «μπρέικ» για το 3-4, κάτι που τον έφερε ξανά με την πλάτη στον τοίχο.

Έστω και δύσκολα οι δύο αντίπαλοι κράτησαν το σερβίς τους στη συνέχεια και με το 5-4 εις βάρος του, ο Στέφανος είχε μία τελευταία ευκαιρία να δοκιμάσει να φτάσει στο «μπρέικ» που θα του επέτρεπε να μείνει «ζωντανός».

Δεν τα κατάφερε όμως -αν κι έφτασε σε «μπρέικ» πόιντ και ο Γιούμπανκς πήρε τη νίκη και μαζί την πρόκριση για τα προημιτελικά, αφήνοντας τον Τσιτσιπά με την πίκρα της χαμένης ευκαιρίας.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.