Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Άρης – ΤΣΣΚΑ 1948 0-2: Ήττα-«καμπανάκι» για τους «κίτρινους»

Άρης – ΤΣΣΚΑ 1948 0-2: Ήττα-«καμπανάκι» για τους «κίτρινους»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/7/2023 20:28
Ο Άρης γνώρισε φιλική ήττα με 2-0 από την ΤΣΣΚΑ 1948 στην Ευκαρπία πληρώνοντας τα δύο λάθη του στο ξεκίνημα της επανάληψης (47', 59'). Λίγα πράγματα επιθετικά για τους «κίτρινους», που έγιναν απειλητικοί από το 80’ και μετά.

Στο πρώτο του φιλικό επί ελληνικού εδάφους ο Άρης γνώρισε την ήττα με 2-0 από την ΤΣΣΚΑ 1948, η οποία αντιμετώπισε το παιχνίδι ως πρόβα τζενεράλε για την πρεμιέρα του βουλγαρικού πρωταθλήματος το ερχόμενο Σάββατο (15/7).

Η ομάδα του Τόλη Τερζή ήταν ασύνδετη, ελέω των πολλών νέων προσώπων, και έβγαλε πρόβλημα δημιουργικά, αφού παρότι τελείωσε το ματς με 15 τελικές, λίγες ευκαιρίες ήταν άξιες αναφοράς. Αμυντικά δε δέχτηκε πολλές φάσεις αλλά πλήρωσε τα λάθη της, με την ΤΣΣΚΑ να σκοράρει δύο γκολ σε δύο τελικές στο στόχο.

Το ματς:


Πως κατέβηκε

Ο Τόλης Τερζής επέλεξε ξανά σύστημα 4-3-3 με τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, και τετράδα της άμυνας τους Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι και Οντουμπάζιο. Εσωτερικοί μέσοι ήταν οι Ντάριντα και Παναγίδης έχοντας μπροστά τους τον Ρουπ. Τριάδα στην επίθεση ήταν οι Σαβέριο, Πάλμα στα δύο άκρα και ο Γκρέι στην κορυφή.

Ασύνδετος ο Άρης

Ο αγώνας ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό. Ο Άρης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά όχι τον τρόπο να φανεί απειλητικός. Οι «κίτρινοι» δεν κατάφερναν να βγάλουν συνεργασίες και πολλές προσπάθειες τους έμειναν ανολοκλήρωτες. Χαρακτηριστική η φάση του 37’ όπου ο Ρουπ μπήκε στην περιοχή αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση από πλεονεκτική θέση, με τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Άρη να μην είχε αξιοσημείωτη ευκαιρία παρά τις 8 τελικές. Από την πλευρά της η ΤΣΣΚΑ 1948 έφτασε πιο κοντά στο γκολ στο 20’ μ’ ένα σουτ του Ρούσεφ από το ύψος του πέναλτι το οποίο κατέληξε άουτ.

Πέντε αλλαγές ο Τερζής στο δεύτερο μέρος, γκολ με το... καλησπέρα η ΤΣΣΚΑ

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Τερζής προχώρησε σε πέντε αλλαγές περνώντας στο ματς τους μέσους Πάβιτσιτς και Τζούρασεκ αντί των Ρουπ και Ντάριντα. Ο Εμπακατά αντικατέστησε τον Φεράρι στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Αηδόνης τον Μπράμπετς στα στόπερ και ο Μενέντες τον Σαβέιρο στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Η ΤΣΣΚΑ από την πλευρά της έκανε οχτώ αλλαγές στο δεύτερο μέρος και ευτύχισε να προηγηθεί στην πρώτη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 48’ ο Μενέντες έχασε τη μπάλα σε προσπάθεια του να βγει στην αντεπίθεση και ο Στόιτσκοφ με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα, ο οποίος είχε κάκιστη αντίδραση.

Δεύτερο γκολ οι Βούλγαροι

Ο Άρης προσπάθησε να απαντήσει στο 58’ όταν ο Τζούρασεκ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά καθυστέρησε να εκτελέσει. Η ΤΣΣΚΑ 1948 βγήκε στην αντεπίθεση, έπιασε ανοργάνωτη την άμυνα των «κίτρινων» και έκανε το 2-0 με πλασέ του Ρούσεφ από το ύψος του πέναλτι.

Απείλησε μετά το 80' ο Άρης

Στο 68’ ο Τερζής προχώρησε σε νέες αλλαγές περνώντας τους Χριστοδουλόπουλο και Φατόρε στην επίθεση και τον Ντουκουρέ στη θέση του Οντουμπάτζο. Οι «κίτρινοι» είχαν την κατοχή αλλά έπρεπε το ματς να φτάσει στο τελευταίο δεκάλεπτο για να απειλήσει με αξιώσεις. Η αρχή έγινε στο 81’ με τον Χριστοδουλόπουλο να πατάει στον Εμπαγκατά από τα αριστερά, αυτός έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι αλλά ο Παγανίδης δεν μπόρεσε με κεφαλιά να νικήσει τον γκολκίπερ των Βούλγαρων. Δυο λεπτά αργότερα, το σουτ του Μενέντες πέρασε άουτ, ενώ στο το 85′ απευθείας εκτέλεση του Χριστοδουλόπουλου κατέληξε στα χέρια του Ναούμοφ. Η τελευταία στιγμή για τον Άρη ήρθε στις καθυστερήσεις από ενέργεια του Μενέντες όμως το τελείωμα του Φατόρε δεν ήταν καλό και η φάση χάθηκε.

Το 2-0 έμεινε ως το φινάλε και ο Άρης έδειξε πως χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά εν όψει του πρώτου αγώνα με Αραράτ ή Εγνατία για τον 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ στις 27 Ιουλίου.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο (68’ Ντουκουρέ), Φαμπιάνο, Μπράμπετς (46’ Αηδόνης), Φεράρι (46’ Εμπακατά), Νταρίντα (46’ Τζούρασεκ), Παναγίδης, Ρουπ (46’ Πάβιτσιτς), Σαβέριο (46’ Μενέντες), Πάλμα (68’ Χριστοδουλόπουλος), Γκρέι (68’ Φατόρε).

ΤΣΣΚΑ 1948: Κανέι, Χέιλτον Πετρόφ, Κουρίστα, Οράτσεφ, Τσότσεφ, Τσένοφ, Ρούσεφ, Ταλίς, Κιρίλοφ, Βούτοφ. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Ναούμοφ, Πεδρίνιο, Τσόνκοφ, Ραπνουίλ, Γιόσκοφ, Ενγκουιντά, Πίσεβιτς, Δασκαλοφ

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.