Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-0: Οι Πειραιώτες «μπλόκαραν» την Ένωση και το «θρίλερ» της κορυφής συνεχίζεται (video)

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-0: Οι Πειραιώτες «μπλόκαραν» την Ένωση και το «θρίλερ» της κορυφής συνεχίζεται (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
3/5/2023 22:12
ΑΕΚ και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ (0-0) στην OPAP Arena για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League.

Σε ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι στο οποίο έλειψε μόνο το γκολ, η Ένωση δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την απώλεια βαθμών του Παναθηναϊκού και να τον προσπεράσει στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου συνεχίζει «αγκαλιά» με τους «πράσινους» αλλά υστερεί στην ισοβαθμία. Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός πήγε το ματς στα μέτρα του, ούσα η ομάδα με τις περισσότερες ευκαιρίες για να φύγει νικήτρια από την Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά συμβιβάστηκε με τον βαθμό της ισοπαλίας, που τον κρατάει στο +3 από τον ΠΑΟΚ στη «μάχη» της 3ης θέσης,

Η ΑΕΚ τον έλεγχο, ο Ολυμπιακός τη μεγάλη φάση φέρνοντας στα... μέτρα του το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς με διάθεση να ελέγξει το παιχνίδια και να κυριαρχήσει, όπως συνηθίζει εντός έδρας. Η κατοχή της μπάλας πέρασε συνεπώς γρήγορα στα πόδια των γηπεδούχων, αλλά ο Ολυμπιακός, έχοντας ξεκινήσει με τριάδα χαμηλά στα χαφ (Σαμασέκου-Χουάνγκ-Εμβιλά) κατάφερε να απορροφήσει την πίεση «σπρώχνοντας» τους γηπεδούχους προς τα πλάγια, αφού δεν μπορούσαν να βρουν χώρους να παίξουν κάθετα.

Οι «ερυθρόλευκοι» με «στήριγμα» τον Μπακαμπού στην επίθεση έδειχναν μάλιστα ικανοί να απειλήσουν με γρήγορες μεταβάσεις, αλλά στο 15' ο Λιβάι Γκαρσία παραλίγο να ξεφύγει στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, με τον Τζολάκη να βγαίνει πολύ μακριά από την εστία του και να κόβει τη μπάλα, πασάροντας καταπληκτικά αμέσως για τον Φορτούνη, που δεν μπόρεσε πάντως να απειλήσει. Σταδιακά πάντως η ΑΕΚ ανέβασε τις γραμμές της και άρχισε να προκαλεί προβλήματα στην πρώτη πάσα του Ολυμπιακού, απειλώντας στο 20' με σουτ του Τσούμπερ από καλή θέση, που κόντραρε.

Η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι πάντως ήταν για τους Πειραιώτες, όταν στο 21', όταν μετά από γρήγορη αντεπίθεση ο Μπιελ βρήκε τον Μπακαμπού και αυτός εξαπέλυσε τρομερό σουτ αναγκάζοντας τον Αθανασιάδη σε μεγάλη επέμβαση.



Η απάντηση της Ένωσης ήταν άμεση, αφού στο 22' πλαγιοκόπησε αρχικά με τον Χατζισαφί, αλλά κανείς δεν βρέθηκε σε θέση βολής ώστε να στείλει προς την εστία τη μπάλα, μετά από το παράλληλο γύρισμα του Ιρανού, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Λιβάι Γκαρσία βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση εντός περιοχής και πλάσαρε, με τον Τζολάκη όμως να μπλοκάρει, στην πρώτη τελική των γηπεδούχων προς την εστία.



Το ματς άνοιξε απότομα και αυτό έδειξε να βολεύει την ΑΕΚ, που φαινόταν πολύ πιο επικίνδυνη, παρ' ότι δεν είχε τη μεγάλη φάση. Οι «ερυθρόλευκοι» κατέφυγαν σε πιο psysical παιχνίδι, με τις μονομαχίες να δίνουν και να παίρνουν στο χώρο του κέντρου και αντίστοιχα τις διαμαρτυρίες και των δύο ομάδων σε πληθώρα περιπτώσεων για φάουλ και κάρτες.

Ο ρυθμός φυσιολογικά έπεσε, με την ΑΕΚ ωστόσο να έχει ανεπανάληπτη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 39', όταν μετά από βαθιά μπαλιά, ο Λιβάι Γκαρσία ξέφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και κατέβασε τη μπάλα, αλλά τελευταία στιγμή πριν πλασάρει, ο Ροντινέι τον σταμάτησε με σωτήρια προοβολή.



Με το πρώτο ημίχρονο να φτάνει στο φινάλε του, οι «ερυθρόλευκοι» πλησίασαν ξανά στα «κιτρινόμαυρα» καρέ, με τον Χατζισαφί να απομακρύνει τελευταία στιγμή προ του Μπακαμπού τη σέντρα του Ρέαμπτσιουκ στο 44' και τον Φορτούνη να κερδίζει φάουλ στη συνέχεια της φάσης, από το οποίο προέκυψε... μπέρδεμα στην άμυνα της ΑΕΚ, με τον Εμβιλά να κάνει «τσαφ» από πολύ πλεονεκτική θέση. Αντίστοιχα στο 45'+2' ο Τσούμπερ δεν μπόρεσε να κοντρολάρει την πανέξυπνη «σκαφτή» μπαλιά του Mοχαμάντι μέσα στην περιοχή και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα χωρίς σκορ.

«Θρίλερ» με την... μπίλια να κάθεται στο Χ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Ντόη να περνά στη θέση του Μπα, για τον Ολυμπιακό, αφού ο Σενεγαλέζος στόπερ είχε πρόβλημα τραυματισμού. Μέχρι να «μπει» ο νεαρός στόπερ στο ματς όμως, η ΑΕΚ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ανομοιογένεια που προέκυψε με τον Λιβάι Γκαρσία να «φλερτάρει» με το γκολ στο 47' πιέζοντάς τον, ενώ στο 48' ένα «τσαφ» του Σαμασέκου σε διώξιμο ανάγκασε τον Τζολάκη σε δύσκολη επέμβαση.

Σταδιακά πάντως ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε την πίεση της Ένωσης και στο 57' μάλιστα έχασε τρομερή διπλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με τον Αθανσιάδη να διώχνει το συρτό σουτ του Σαμασέκου από τα όρια της περιοχής και εν συνεχεία ο Μπιελ από πλάγια θέση, δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία.



Ανιγκό και Αλμέιδα άρχισαν πλέον να «ανακατεύουν» την τράπουλα, με τον πρώτο να περνάει τον Μασούρα στη θέση του Μπιελ και τον δεύτερο τον Μάνταλο στη θέση του Τσούμπερ. Η εικόνα του παιχνιδιού πάντως δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να κρατά μακριά από την περιοχή του την πιο επιθετική ΑΕΚ και να ψάχνει κάτι καλό στις αντεπιθέσεις.

Στο 69' παραλίγο μάλιστα να το βρει όταν ο Χουάνγκ με πείσμα, κέρδισε δύο διεκδικήσεις και έβγαλε σε τετ-α-τετ τον Μπακαμπού, που διένυσε μισό γήπεδο πριν πλασάρει εύστοχα, με το τέρμα να ακυρώνεται ορθώς όμως ως οριακό οφσάιντ.



Οι δύο τεχνικοί συνέχισαν τις αλλαγές, με τον Αλμέιδα να κάνει φουλ επιθετική την ομάδα του, περνώντας σε θέση μπακ τον Πινέδα, ενώ πέρασε στο ματς ακόμα τους Ελίασον και Φερνάντες, ενώ λόγω κόπωσης ο Ανιγκό αντικατέστησε τους Μπακαμπού και Σαμασέκου με τους Ελ Αραμπί και Κασάμι.

Οδεύοντας στο φινάλε το ματς έγινε πραγματικό «θρίλερ»... Ο Μασούρας στο 80' δεν πρόλαβε να εκτελέσει -ελέω Χατζισαφί- από καλή θέση στην περιοχή, με την ΑΕΚ να αυξάνει στη συνέχεια την πίεση απειλώντας με σερί παράλληλα γυρίσματα από Πινέδα και Φερνάντες.

Στο 88' η πίεση της ΑΕΚ παραλίγο να «καρποφορήσει», όταν μετά από σέντρα η μπάλα στρώθηκε στον Λιβάι Γκαρσία που έκανε το σουτ, με τον Τζολάκη να αποκρούει εξ επαφής, ενώ στη συνέχεια της φάσης οι «ερυθρόλευκοι» εκδήλωσαν γρήγορη αντεπίθεση με τον Μασούρα να πασάρει στον Κασάμι, που άργησε πολύ να εκτελέσει και τον Άμραμπατ να προλαβαίνει και να τον ανακόπτει.



Στα εννέα λεπτά καθυστέρησης που έδωσε ο διαιτητής, η ΑΕΚ «εγκαταστάθηκε» γύρω από την περιοχή του Τζολάκη και προσπάθησε με αιχμή του δόρατος τον Γκαρσία να πετύχει το «χρυσό» γκολ. όμως δεν τα κατάφερε και έτσι η αγωνία παρατείνεται.



AEK (Ματίας Αλμειδα): Αθανασιάδης, Μοχαμάντι (80' Ελίασον), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Άμραμπατ (90+3' Ζίνι), Γκατσίνοβιτς (80' Φερνάντες), Γιόνσον (60' Πινέδα), Τσούμπερ (60' Μάνταλος), Γκαρσία.

Ολυμπιακός (Ζοσέ Ανιγκό): Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα (46' Ντόη), Ρέαμπτσιουκ, Σαμασέκου (76' Κασάμι), Εμβιλά, Χουάνγκ (89' Βρουσάι), Μπιέλ (64' Μασούρας), Φορτούνης, Μπακαμπού (76' Ελ Αραμπί).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Οριστικό: Στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ ο πρωταθλητής Ελλάδας
Οριστικό: Στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ ο πρωταθλητής Ελλάδας
2 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ 1 ΣΧΟΛΙΟ
Πανιώνιος: Κοντά σε συμφωνία με Νικοπολίδη ο «Ιστορικός»
Πανιώνιος: Κοντά σε συμφωνία με Νικοπολίδη ο «Ιστορικός»
6 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ 1 ΣΧΟΛΙΟ
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-1:  Ο «κέρβερος» Κοτάρσκι κράτησε ολοζώντανη τη «μάχη» του τίτλου (video)
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-1: Ο «κέρβερος» Κοτάρσκι κράτησε ολοζώντανη τη «μάχη» του τίτλου (video)
03/05/2023 22:10
Άρης - Βόλος 4-2: «Σφράγισαν» την Ευρώπη με… στυλ οι «κίτρινοι»
Άρης - Βόλος 4-2: «Σφράγισαν» την Ευρώπη με… στυλ οι «κίτρινοι»
03/05/2023 22:00
Δεν ανανεώνει με την Παρί Σεν Ζερμέν ο Μέσι
Δεν ανανεώνει με την Παρί Σεν Ζερμέν ο Μέσι
03/05/2023 19:02
«Κοντά σε Μπέλιγχαμ η Ρεάλ Μαδρίτης»
«Κοντά σε Μπέλιγχαμ η Ρεάλ Μαδρίτης»
03/05/2023 18:34
Τόρι Μπόουϊ: Πέθανε η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο σε ηλικία 32 ετών
Τόρι Μπόουϊ: Πέθανε η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο σε ηλικία 32 ετών
03/05/2023 18:22
Συνελήφθη οπαδός που έκανε χρήση λέιζερ στο Άρσεναλ-Τσέλσι
Συνελήφθη οπαδός που έκανε χρήση λέιζερ στο Άρσεναλ-Τσέλσι
03/05/2023 18:05
Μπαλτάκος: «Δεν αποκλείω ακόμα και διπλό τελικό Κυπέλλου αν συμφωνήσουν ΑΕΚ  και ΠΑΟΚ»
Μπαλτάκος: «Δεν αποκλείω ακόμα και διπλό τελικό Κυπέλλου αν συμφωνήσουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ»
03/05/2023 17:50
ΠΑΕ ΑΕΚ: «Όλοι μαζί με ψυχραιμία και απόλυτη αδιαφορία στις προκλήσεις»
ΠΑΕ ΑΕΚ: «Όλοι μαζί με ψυχραιμία και απόλυτη αδιαφορία στις προκλήσεις»
03/05/2023 16:25
«Πράσινο» το ΟΑΚΑ και επίσημα!
«Πράσινο» το ΟΑΚΑ και επίσημα!
03/05/2023 15:33
Επίσημο: Ο Άλαρνταϊς στη θέση του Γκράθια στη Λιντς
Επίσημο: Ο Άλαρνταϊς στη θέση του Γκράθια στη Λιντς
03/05/2023 15:17
Περισσότερες ειδήσεις