Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-1:  Ο «κέρβερος» Κοτάρσκι κράτησε ολοζώντανη τη «μάχη» του τίτλου (video)

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-1: Ο «κέρβερος» Κοτάρσκι κράτησε ολοζώντανη τη «μάχη» του τίτλου (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
3/5/2023 22:10
Ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος με 1-1 στη Λεωφόρο απέναντι στον ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι αλλά η ΑΕΚ έμεινε στο 0-0 με τον Ολυμπιακό και τα πάντα παραμένουν ανοικτά για τον τίτλο.

Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με τον Μαντσίνι στο 9', δεν εκμεταλλεύτηκαν όμως το μομέντουμ που είχαν και δεν απείλησαν ουσιαστικά στα επόμενα λεπτά για δεύτερο γκολ.

Στο δεύτερο μέρος πήραν και πάλι την πρωτοβουλία αλλά ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε και έφτασε στην ισοφάριση στο 60' με τον Μπράντον Τόμας. Από εκεί και έπειτα ο Παναθηναϊκός πίεσε, είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπερνάρ και δοκάρι με τον Μαντσίνι όμως ο Κοτάρσκι με εξαιρετικές επεμβάσεις κράτησε όρθια την ομάδα του.

Στο 84' μάλιστα ο Σένκεφελντ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, ενώ οι γηπεδούχοι έψαξαν χωρίς επιτυχία το δεύτερο γκολ.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να πει «ευχαριστώ» για την ισοπαλία της ΑΕΚ αλλά από την άλλη παραμένει πρώτος στην ισοβαθμία και κρατάει την τύχη στα χέρια του σε ένα πρωτάθλημα που αποτελεί το συναρπαστικότερο των τελευταίων ετών.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ είναι ακόμα στο -3 από τον Ολυμπιακό και την 3η θέση την οποία έχει θέσει ως στόχο πέρα από την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Ο Μαντσίνι έδωσε νωρίς τη λύση

Οι δύο προπονητές παράταξαν τις ομάδες τους με αρκετές αλλαγές, καθώς ο Γιοβάνοβιτς επέλεξε να παίξει με δύο φορ τους Ιωαννίδη και Σπόραρ ενώ ο Λουτσέσου έβαλε για πρώτη φορά τους Νάσμπεργκ και Κετζιόρα στο κέντρο της άμυνας ως δίδυμο.Η πρώτη τελική στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 8', με τον Ιωαννίδη να παίρνει την κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Μαντσίνι αλλά να είναι αρκετά άστοχος. Στην επόμενη φάση όμως ο Κοτάρσκι έκανε λάθος με τα πόδια και ο Μαντσίνι έβγαλε τον Σπόραρ στην πλάτη της άμυνας.

Ο Σλοβένος μπήκε μέσα στην περιοχή και έπεσε κάτω από ένα σπρώξιμο του Κεντζιόρα αλλά σηκώθηκε και πάσαρε στον Μαντσίνι ο οποίος με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα



Ο ΠΑΟΚ θέλησε να αντιδράσει και στο 14' ο Ολιβέιρα νίκησε τους πάντες στον αέρα αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Από και έπειτα ο ρυθμός δεν ήταν το ίδιο καλός, οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Μπρινιόλι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός έφτασε ξανά να δημιουργήσει ευκαιρία στο 36' και πάλι με κεφαλιά του Ιωαννίδη αλλά ο Έλληνας φορ από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε στόχο.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» όμως ήταν αυτός που έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 39' όταν ο Ράφα Σοάρες βγήκε από τα αριστερά και έβγαλε τη σέντρα, ο Μπράντον έκανε την προβολή αλλά ο Μπρινόλι με μία εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του.



Ο Παναθηναϊκός απάντησε με τη συμπλήρωση των 45 λεπτών όταν ο Ιωαννίδης με ωραία ενέργεια βρήκε ωραία τον Μπερνάρ από τα αριστερά, αυτός μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά είδε τον Κοτάρσκι να σταματάει το πλασέ που επιχείρησε.



Game changer Μπράντον, MVP Κοτάρσκι

Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη επιθετική προσπάθεια στο δεύτερο μέρος, με τον Τσόκαϊ να βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή και να πιάνει το σουτ αλλά τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει στο 51'. Τρία λεπτά μετά μάλιστα ο Ιωαννίδης βρήκε πολύ ωραία τον Σπόραρ στην αντεπίθεση, ο Σλοβένος έφυγε λίγο στα πλάγια και έκανε το σουτ αλλά και πάλι ο Κροάτης τερματοφύλακας έδιωξε σωτήρια.



Ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές, έφτανε εύκολα προς την εστία του Μπρινιόλι και στο 60' έφτασε στο γκολ. Ο Φιλίπε Σοάρες πάσαρε στον Μπράντον στα αριστερά, αυτός είχε αρκετά μέτρα μπροστά του και μπήκε μέσα στην περιοχή σουτάροντας ανενόχλητος και στέλνοντας την μπάλα αρχικά στο δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα του Μπρινιόλι στο 60'.



Ο Παναθηναϊκός θέλησε να απαντήσει άμεσα και έφτασε πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ με τον Μπερνάρ ο οποίος υποδέχτηκε την εξαιρετική πάσα του Ιωαννίδη και βρέθηκε τετ α τετ με τον Κοτάρσκι αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ τον νίκησε ξανά.



Στην εξέλιξη της φάσης ο Χουάνκαρ κέρδισε φάουλ, ο Μπερνάρ ανέλαβε την εκτέλεση με την μπάλα να κοντράρει στο τοίχος και τον Κοτάρσκι για άλλη μία φορά να πραγματοποιεί τρομερή επέμβαση.



Στο 71΄ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να απειλήσει, με τον Μπρινιόλι όμως να μην ανησυχεί και να μπλοκάρει το σουτ του Ζίβκοβιτς. Ο Παναθηναϊκός όσο περνούσε η ώρα έβγαινε όλο και πιο μπροστά, στο 79' ο Τσέριν μέσα από την περιοχή δεν σούταρε δυνατά και ο Κοτάρσκι μπλόκαρε και στην αμέσως επόμενη φάση ο Μαντσίνι βρήκε χώρο αλλά η προσπάθεια του χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΟΚ.



Στο 84' όμως ο Σένκεφελντ δεν μπόρεσε να διώξει άμεσα την μπάλα, ο Μπράντον έβαλε την κόντρα και στη συνέχεια ο Ολλανδός με επικίνδυνο παίξιμο τον χτύπησε στο κεφάλι και αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα.



Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι στην αναμέτρηση, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί ανεπιτυχώς να φτάσει σε δεύτερο γκολ.

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Σάρλια, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Τσόκαϊ (87' Μάγκνουσον), Τσέριν, Μαντσίνι (87' Παλάσιος), Μπερνάρν (74' Κλέινχεϊσλερ), Ιωαννίδης, Σπόραρ (62' Πέρεθ)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Νάσμπεργκ, Κεντζιόρα, Λύρατζης (81' Βιεϊρίνια), Ράφα Σοάρες, Ντάντας (71' Σβαμπ), Φiλίπε Σοάρες, Ελ Καντουρί (82' Μπίσεσβρα), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα (28' Μπράντον Τόμας)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Σοκ με Τσουαμενί στην Ρεάλ Μαδρίτης
Σοκ με Τσουαμενί στην Ρεάλ Μαδρίτης
14 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Βόλος: Επιστρέφει στον Παναθηναϊκό ο Τρουιγιέ, τέλος Κόστιτς και Καραγιάννης
Βόλος: Επιστρέφει στον Παναθηναϊκό ο Τρουιγιέ, τέλος Κόστιτς και Καραγιάννης
14 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Άρης - Βόλος 4-2: «Σφράγισαν» την Ευρώπη με… στυλ οι «κίτρινοι»
Άρης - Βόλος 4-2: «Σφράγισαν» την Ευρώπη με… στυλ οι «κίτρινοι»
03/05/2023 22:00
Δεν ανανεώνει με την Παρί Σεν Ζερμέν ο Μέσι
Δεν ανανεώνει με την Παρί Σεν Ζερμέν ο Μέσι
03/05/2023 19:02
«Κοντά σε Μπέλιγχαμ η Ρεάλ Μαδρίτης»
«Κοντά σε Μπέλιγχαμ η Ρεάλ Μαδρίτης»
03/05/2023 18:34
Τόρι Μπόουϊ: Πέθανε η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο σε ηλικία 32 ετών
Τόρι Μπόουϊ: Πέθανε η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο σε ηλικία 32 ετών
03/05/2023 18:22
Συνελήφθη οπαδός που έκανε χρήση λέιζερ στο Άρσεναλ-Τσέλσι
Συνελήφθη οπαδός που έκανε χρήση λέιζερ στο Άρσεναλ-Τσέλσι
03/05/2023 18:05
Μπαλτάκος: «Δεν αποκλείω ακόμα και διπλό τελικό Κυπέλλου αν συμφωνήσουν ΑΕΚ  και ΠΑΟΚ»
Μπαλτάκος: «Δεν αποκλείω ακόμα και διπλό τελικό Κυπέλλου αν συμφωνήσουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ»
03/05/2023 17:50
ΠΑΕ ΑΕΚ: «Όλοι μαζί με ψυχραιμία και απόλυτη αδιαφορία στις προκλήσεις»
ΠΑΕ ΑΕΚ: «Όλοι μαζί με ψυχραιμία και απόλυτη αδιαφορία στις προκλήσεις»
03/05/2023 16:25
«Πράσινο» το ΟΑΚΑ και επίσημα!
«Πράσινο» το ΟΑΚΑ και επίσημα!
03/05/2023 15:33
Επίσημο: Ο Άλαρνταϊς στη θέση του Γκράθια στη Λιντς
Επίσημο: Ο Άλαρνταϊς στη θέση του Γκράθια στη Λιντς
03/05/2023 15:17
ΕΠΟ: «Συντονισμένη προσπάθεια παρεμπόδισης διεξαγωγής του τελικού»
ΕΠΟ: «Συντονισμένη προσπάθεια παρεμπόδισης διεξαγωγής του τελικού»
03/05/2023 13:52
Περισσότερες ειδήσεις